Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Xisco

29 Registrerad: 8 apr 2012 15:57 Senaste besök: 25 apr 2018 19:33 Online: Nej

Falköping www.kalenderovic.wordpress.com knarko89 Laverine

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

En halvt ny dator senare + nya jobb

Xisco16 jun 2015 11:40702 visningarKommentera: 0 !

Min dator hade en förmåga att ge mig bluescreen titt som tätt, särskilt när jag spelar spel.
Jag provade att streama och spela in lite gameplay för att se om det är något att ha (då det kan bli en del roliga konversationer på TS och för att jag är sjukt dålig på CS:GO som jag införskaffade för ca en månad sedan). Men det blev bluescreen allt oftare då.

Så jag skickade in datorn på service hos Inet som jag hade garantin kvar hos.

Det kändes som att det tog en evighet innan jag fick respons. Det tog förvisso nästan en hel arbetsvecka från att min dator kommit in till dem till att dem började pilla på den. Sedan tog det till halva veckan därpå innan jag fick telefonsamtal om datorn. Dagen därpå fanns datorn hemma hos mig igen.

Livet har inte varit detsamma utan datorn må jag lova!

Så vad hände?
Jo.
Mitt grafikkort, ett AMD R9 280x, hade tydligen skapat en hel del bluescreens. Så jag fick ett nytt grafikkort på garantin. Dock hade dem inget 280x kvar så fick et R9 290 istället, så blev en uppgradering där.
Serviceteknikern rekommenderade mig att köpa en processorkylare då stockkylaren lät högt och inte kylde särskilt bra så jag tog hans råd och införskaffade den som han rekommenderade mig och fick det monterat av honom.

Än så länge har jag inte upptäckt några särskilda fel på datorn, vilket är skönt. Bättre flyt i spelen som jag brukar spela dessutom. Har inte provat streaming och inspelning av gameplay än så får se hur det blir då.

--------------------------------------------

Igår började jag på ett nytt jobb dessutom. Jag fick telefonsamtal från en arbetsplats som läst min profil hos Arbetsförmedlingen, även om profilen inte uppdaterats på ett par år så stod att jag var 24år fast jag är 26år. Det handlade om ett sommarvikariat där dem behövde mer folk. Jag gick på en intervju med information om arbetet som görs och veckan därpå startade intron till jobbet. Två veckor senare går jag på en rad för en av dem som har semester och det kändes lite konstigt att inte ha någon vid min sida som under intron men vi är ändå ett antal personer där samtidigt så är aldrig helt ensam.

Detta är dock bara till slutet av juli.
I augusti börjar busskörandet!
Jag fick en provanställning snabbt efter att ha blivit färdig med allting på bussutbildningen.
Blir en bit att pendla och att köra på vägar jag halvt känner och inte känner då det är i ett annat län. Men jag tror att det ska gå bra!

Blir ledig i en vecka mellan jobben.
Vet inte om jag kan kalla den veckan för semester men vi låtsas att det är det!
Blir iaf eventuellt Liseberg någon gång då!

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.