Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Xisco

29 Registrerad: 8 apr 2012 15:57 Senaste besök: 25 apr 2018 19:33 Online: Nej

Falköping www.kalenderovic.wordpress.com knarko89 Laverine

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Kulturen inom spelvärlden

Xisco12 dec 2015 20:451451 visningarKommentera: 0 !

Senaste veckan har jag fått för mig att jag ska spela H1Z1 Battle Royale. Jag som knappt ens är bra på vanliga H1Z1 som jag knappt spelat på ett antal månader. Fastnade för det.

Får igång mitt adrenalinpump och även om jag blir sur på andra (egentligen mest mig själv för att jag inte varit försiktig) så har jag fortsatt spela det gång efter gång.

En sak som jag stör mig väldigt mycket på är språkbruket från andra personer som man spelar med.

Inför varje BR så är alla i ett mindre inhägnat område och kan chilla. Med chilla anser många att det är okej att få ur sig rasistiska ord/meningar, snacka skit om folk man inte ens har koll på vilka de är och annat nedsättande/tråkigt/onödigt/younameit.

Spelvärlden har väldigt länge varit "grabbig". Grabbar har en tendens att dra dåliga och korkade skämt (jag är inget undantag även om det minskat mycket) när gruppen man "umgås" med gör det.

Jag tar det mesta med en (stor) nypa salt och tål en hel del men det betyder inte att det mesta man säger är okej i slutändan.

Det har blivit några gånger som jag har sagt ifrån på vissa saker för att det gått alldeles för långt och att jag t.o.m lämnat samtalet efteråt. Men bättre borde jag väl kunna.

Ibland känns det som att mitt "jag" online är helt annorlunda mot mitt "jag" offline. Dock anser jag att det alltid ligger en del sanning i den man är både online/offline så man är såklart inte helt åt det ena eller det andra hållet. men tänk om ens online-jag skulle bli ens offline-jag för en dag, hur mycket skit skulle man inte få från andra efter det?

Blablabla.

Var snälla mot varandra helt enkelt.
Online som offline, men kanske mest offline. Eller ne, både och!Taggar: kultur, spelvärld

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.