Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Xisco

29 Registrerad: 8 apr 2012 15:57 Senaste besök: I går 14:04 Online: Nej

Falköping www.kalenderovic.wordpress.com knarko89 Laverine

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Doom - Multiplayer

Xisco28 maj 2016 18:111858 visningarKommentera: 7 !

Alltså usch och fy.
Det är helt overkligt.
Förstår inte hur dem som skapade multiplayer-delen till dem lyckades.
Eller är det misslyckades?

T.o.m jag som är halvbra på alla möjliga spel klarar av att knipa förstaplatsen nästan varje omgång.
Jag klagar iof inte.
Något spel måste väl t.o.m jag vara duktig i? :)

« Till bloggen

Kommentarer

lonian28 maj 2016q

Brukar bli etta i Quake 3 live. Ibland känns det som bara noobs man spelar mot, men dagens kids är väl inte van vid så snabb fart i fps.

Xisco28 maj 2016q

lonian:

dagens kids är väl inte van vid så snabb fart i fps.


Jag är van vid BF3/4 så jag är inte heller van vid farten på Doom (inte spelat tidigare spel) men det var kanske det som jag saknat inom FPS, snabbheten, vilket verkar vara min starkhet.

GeckoYamori29 maj 2016q

Hela matchmakingstrukturen som de implementerat istället för en vanlig server browser sänker hela upplevelsen något otroligt. Det allra jobbigaste är de långa pauserna mellan varje match som pågår flera minuter, vilket är extra störigt för modes som inte brukar vara särskilt långa som Clan Arena. Helt omöjligt att kunna spela en längre period utan avbrott.

Sen dödar ju det hela den sociala aspekten. Ingen pratar någonsin med varandra. Det är bara tomma möten med random spelare som du troligtvis aldrig kommer möta igen. Att hitta en bra servercommunity och möta trevliga människor som man vill fortsätta spela med och knyta band är ju mer än hälften av anledningen att jag spelar multiplayer FPS.

Jag har undvikit att spela de flesta s.k. "konsolifierade" (om man bortser från att det inte finns några tekniska hinder att även konsoler kan ha server browsers) moderna multiplayerspel där såna här system används, så det känns extra konstigt för mig hur man väljer att göra det på det här sättet.

Xisco29 maj 2016q

GeckoYamori:

FPS


Pauserna efter matcherna ska kunna gå snabbare om folk bara inser att man kan gå bakåt ett steg efter att matchen är slut och trycka att man är "Ready" Så ja, där kan jag hålla med dig om att det är störande.

Jag har personligen inte riktigt brytt mig om den sociala aspekten i spelet då jag inte trodde att jag skulle spela multiplayer-delen såpass som jag gjort. Brukar mest muta alla ändå för att vissa har micen på hela tiden och det är störande ljud eller så är det bara idiotiskt snack.
Den sociala aspekten i spelet får jag istället genom att lira med folk från ett gaming community som jag är med i.
Samtidigt är en del av charmen i alla spel att man kan hitta nya vänner att lära känna och lira med. Kanske är svårt att göra det via Doom (även om en ryss ville adda mig efter ett game nyligen, jag ignorerade just pga att han var ryss ;P)

GeckoYamori29 maj 2016q

Grejen med servers är att det är precis som att hitta ett bra forum man vill komma tillbaka till. Folk bryr sig om hur de uppför sig och vill ha ett bra rykte, så det bildas en sjysst stämning och kultur (det hjälper ju även att det finns regler och admins som ser till att de följs), och det i sin tur höjer hela spelupplevelsen och bidrar enormt till att man vill komma tillbaka och fortsätta spela. Det tar automatiskt hand om många av de problem som folk verkar ta för givet i dagens paradigm där folk bara är dryga arslen hela tiden. Matchmaking är mer som chat roulette eller youtubekommentarer.

lonian29 maj 2016q

Har inte lagt ner så mycket energi i Multiplayer ännu, men mins att jag störde mig på att det inte var så lättöverskådligt att se hur många kils och placering man var på direkt som man gör på tex Quake Live utan jag fick se det först när matchen var över. Finns säkert sätta att kolla det på dock, men jag vill ha en siffra i hörnet eller något.

Xisco29 maj 2016q

lonian:

lättöverskådligt


Trycka på Tab bara. Ungefär som alla andra FPS-spel :D

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.