Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Alejandro Soler

32 Registrerad: 14 sep 2012 13:07 Senaste besök: I dag 00:14 Online: Nej

Uppsala Carbonara86

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Känslan av att uppleva något nytt

Alejandro Soler10 jul 2014 14:141452 visningarKommentera: 3 !

Det händer inte ofta, men när det väl händer blir jag alltid lika lyckligt överraskad. Känslan av att spela något som du aldrig har upplevt förut. Ibland kan den känslan infinna sig av att spela ett helt nytt IP som vågar tänka utanför lådan. Ibland kan det räcka med att få en nerladdningskod av Nintendo.

Jag hade inte räknat med att köpa ett Wii U, i alla fall inte nu. Som alla spelkonsumenter handlar det om att prioritera. Vad är det som släpps inom kort, och vad är det som jag ska investera pengar i – för det är en investering, i alla fall en tidsmässig sådan. Sen kom vågen av Mario Kart 8-recentioner och jag blev såld: skit också.

Det blev ett Wii U och ett ex av Mario Kart 8. Jag och sambon har redan spelat igenom majoriteten av spelet som ett direkt resultat av den plötsligt påtvingade sommarvärmen. Lite R&R så att säga, fast tillsammans med Shy Guy och Baby Rosalina. Det är ett bra och roligt spel, trots att jag är aningen besviken på att Nintendo inte lyckades balansera racing och party lika rättvist som Sumo Digitals underskattade Sonic & All-Stars Racing Transformed. Det var förmodligen det absurda namnet som fick potentiella köpare att vända ryggen.

En lycklig överraskning blev dock när jag såg att Nintendo bjöd alla köpare av Mario Kart 8 på ett valfritt spel för de som registrerade sitt köp på Club Nintendo. Jag kommer ihåg att jag läst om erbjudandet tidigare på Kotaku men totalt glömt bort det i och med att jag ändå planerade att köpa ett Wii U. Kul överraskning - jag tog och registrerade mig och fick en nerladdningskod efter 24 timmar.

Jag tänkte noga igenom mitt val av gratisspel. Sonic Lost World kanske? Eller ska vi ta Wind Waker HD trots att jag redan har spelet på Gamecube? Till slut föll min lott på Pikim 3. Jag hade aldrig spelat något tidigare Pikmin-spel och tänkte samtidigt att detta kanske kunde vara något som även min sambo kunde uppskatta. Jag blev positivt överraskad, mycket positivt överraskad!

Tänk att man totalt missat denna mysiga spelserie. Pikmin 3 är både roligt och utmanande, för att inte tala om beroendeframkallande. Snabbt satt jag långt in i natten och lät mina Pikmins bära frukter hit och dit.

-Du är helt hooked på det här nu va? konstaterar min sambo.
-Nej, svarar jag raskt. Jag ska bara spela klart den här dagen, svarar jag. Mina Pikmins kämpar heroiskt mot en boss och jag är fullt fokuserad.
-Okej, jag går och lägger mig nu, svarar hon och går iväg.

Det var länge sedan jag fick uppleva något nytt och fräscht. Ironiskt nog kom det från en spelserie som debuterade 2001, som jag inte ens tänkt investera min tid i. Kontentan är väl att jag är glad för spelet: tack Nintendo. Något jag inte sagt på länge.Taggar: Nintendo, Pikmin 3, Mario Kart 8, Upplevelse

« Till bloggen

Kommentarer

Linus Lekander11 jul 2014q

Är någon av er medlem i brittiska Club Nintendo eller något? Hur lyckades ni annars få er nedladdningskod så snabbt?

Alejandro Soler12 jul 2014q

Jag följde instruktionerna som kom med Mario Kart 8 och blev hänvisad till den europeiska club-Nintendo sajten. Men eftersom Sverige saknades som valbart alternativ tog jag UK.

Så kort svar: ja :)

Linus Lekander12 jul 2014q

Mycket bättre ju. Förstår inte varför det ska ta sådan tid via Bergsala.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.