Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Alejandro Soler

32 Registrerad: 14 sep 2012 13:07 Senaste besök: I dag 00:14 Online: Nej

Uppsala Carbonara86

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Inför avresa till Retrogathering 2014

Alejandro Soler 3 okt 2014 16:111225 visningarKommentera: 2 !

BLOGG. I morgon strax innan klockan slår mot nio, sätter jag mig i min silvriga Seat anno 1996, och kör mot Västerås. Jag kommer nog skippa frukosten. Dels för att få några extra minuters sömn, dels för att för att hinna se till att min inspelningsutrustning fungerar som den ska innan avfärd. Kaffe och något i smörgåsväg kommer nog få konsumeras i bilen någonstans mellan riksväg 55 och E18.

Jag är väldigt peppad inför mitt besök på Retrogaterhing. Jag har länge velat besöka mässan men ofta har datumet krockat med något annat: livet. I år har jag bokat in mässan flera veckor i förväg.

I veckan ringde jag Michael Berglund, ordförande för Retrogathering för en telefonintervju. Han var precis lika trevlig som jag hade föreställt mig att han skulle vara. Nördar emellan brukar kunna sjunga samma sånger. Vi pratade om hur mässan utvecklat sig under de åtta åren som den arrangerats. Hur en filantropisk handling om att ta vara på gammal hårdvara växte till något större.

Min nyfikenhet blev inte mindre när Michael förklarade att det fanns en chans att vi skulle få se några riktigt gamla fynd imorgon. Sådant som tidigare har stått på tekniska museet i Stockholm. Under ett ögonblick trodde jag han syftade på Game On–mässan från i vinstras. ”Nej, vi snackar ännu äldre grejer” svarade Michael.
Ingenting var klart och mycket berodde på logistiken, men han själv höll tummarna – jag likaså.

Jag tänker skriva ett reportage om mässan, besökarna, stämningen och marknaden. Jag har lyckats spara undan lite pengar så det kanske blir några spelinköp också. Men framförallt kommer det bli väldigt intressant att få höra vad Lars Hård och Peter Lampinen har att berätta. Retrogathering håller hårt i sin tradition att bjuda in intressanta föreläsare.

Jag är pepp, bilen är tankad och jag är redo att bli av med min RG-oskuld. Vi ses i folkvimlet!Taggar: Retro, retrogatering, Västerås, Commodore, Amiga, synclair, Pong

« Till bloggen

Kommentarer

Bleatlessness 6 okt 2014q

Mässan var över förväntan för vad jag tror om event i Västerås. Väldigt roligt att det händer något utanför Stockholm och Göteborg!

Alejandro Soler 6 okt 2014q

Verkligen. RG2014 var ett väldigt lyckat event. Jag har bara positiva upplevelser från min vistelse.

Inom kort kommer mina åsikter om mässan i sin helhet.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.