Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Alejandro Soler

32 Registrerad: 14 sep 2012 13:07 Senaste besök: 20 maj 2018 00:14 Online: Nej

Uppsala Carbonara86

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Revanschen som tog 16 år på sig

Alejandro Soler27 dec 2014 23:212464 visningarKommentera: 7 !

BLOGG. Det tog mig 16 år. Men jag klarade till slut Mystical Ninja starring Goemon till Nintendo 64. Ett spel som funnits sig på min bucket list allt för länge.När jag var barn hyrde jag spelet och spelade ända fram till sista palatset/dungeon innan det var dags att lämna tillbaka spelet till hyrbutiken. Som salt i såren köpte klasskompisen spelet i samma veva, klarade av det och lyckades byta in spelet mot ett annat innan jag hann låna spelet av honom.

För drygt tre år sedan försökte jag återigen spela igenom spelet på emulator. Jag lyckades komma halvvägs i spelet innan jag upplevde ett orelaterat datorhaveri som gjorde att jag tappade tålamodet att börja om. Det orelaterade datorhaveriet i fråga var att jag hade drattat på arslet precis utanför min port - på en osandad isfläck. Hej då laptop.

Strax innan jul kom jag över ett exemplar av spelet på Tradera för billig peng. Jag slängde med spelet med all annan julpackning. Min tanke var att jag kunde spela spelet hos mamma och pappa då mitt gamla Nintendo 64 fanns kvar där. Sagt och gjort. Revanschen inleddes på samma barndomskonsol och TV för exakt två kvällar sedan.

Ikväll klarade jag äntligen av spelet.När jag åker hem i morgon känns det inte bara som att julledigheten är slut, men även som att ett oavslutat kapitel i mitt liv äntligen är över. Ett värdigt avslut för ett underskattat spel.

Vilka spel väntar ni på att revanscha eller kanske klarat av nyligen?Taggar: revansch, N64, Mystical Ninja, Goemon, Retro

« Till bloggen

Kommentarer

Martin Barreby28 dec 2014q

Härligt!! :D

Älskar det där spelet så oerhört mycket! Ett av mina absoluta favoriter och har klarat av det massor med gånger och spelat det nu den senaste tiden liten också. :)

Så bra! Nu måste du bara klara uppföljaren också! :D

Martin Barreby28 dec 2014q

Mitt revanschspel är utan tvekan Chrono Trigger. Har börjat på det minst tio gånger och kommit halvvägs ett par gånger. Nu har jag nyligen skaffat det till DS, så förhoppningsvis tar jag mig i kragen snart. :)

Alejandro Soler28 dec 2014q

Martin Barreby:

Så bra! Nu måste du bara klara uppföljaren också! :D


Som jag förstått det är uppföljaren en strikt 2D-plattformare istället för ett actionbetonat RPG. Har för mig att det var därför jag inte plockade upp spelet.

Om inte annat så kan undra varför Konami under sin storhetsperiod inte försökte satsa lite mer på Goemon-serien i väst. Just Mystical Ninja starring Goemon och The Legend of the Mystical Ninja till SNES var ju bra exempel på att den japanska humorn och komiken fungerade lika bra på engelska.

Skrotbert28 dec 2014q

Tja... det närmaste jag kan komma är väl att jag spelade igenom både Kid Icarus och Castlevania till NES i våras. Det är två spel som jag av någon anledning i flera decennier har undvikit att spela mer seriöst, men som jag nu vågade mig på.

Upptäckte två saker, dels att båda två är fantastiska spel och dels att folk pratar mycket strunt om dem som inte stämmer. :)

Alejandro Soler28 dec 2014q

Skrotbert:

det närmaste jag kan komma är väl att jag spelade igenom både Kid Icarus


Haha jag har fortfarande inte spelat igenom Kid Icarus. Jag har haft det i min samling i minst 10 år. När jag var liten och satt med kompisarna brukade vi mest tycka att DUVANS MAMMOR KOMMER BORTOT var halva nöjet med spelet.

Woosley28 dec 2014q

Detta fantastiska spel. Jag vet inte hur många gånger jag spelade igenom det när det begav sig. :)

Martin Barreby28 dec 2014q

Alejandro Soler:

Som jag förstått det är uppföljaren en strikt 2D-plattformare istället för ett actionbetonat RPG. Har för mig att det var därför jag inte plockade upp spelet.


Ja, stämmer, är ju mer som det till Snes, men det är i samma anda och musiken är även här helt fantastisk!

Vad tyckte du om Operanumret i slutet? :D

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.