Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Alejandro Soler

32 Registrerad: 14 sep 2012 13:07 Senaste besök: 17 apr 2018 20:45 Online: Nej

Uppsala Carbonara86

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Metroid-mannen bakom skärmarna

Alejandro Soler 2 apr 2018 16:06396 visningarKommentera: 2 !

BLOGG. Jag vandrar raskt i ett kontorslandskap. I min ena hand har jag min laptop och i den andra, en halvfull kaffekopp som börjat kallna. Jag är på väg till ett av dagens många möten och i min väg till konferensrummet ser jag något familjärt.

Lagom diskret, dolt bakom de dubbla skärmarna på ett skrivbord, ser jag en Metroid. Ett hemmagjort hantverk i pärlor som med sin neongröna lyster sticker ut bland de kala skrivbordsytorna.

Under några få sekunder sker någon form av social ritual. Mina ben stannar upp och jag får ögonkontakt med personen bakom de två skärmarna. Vi säger ingenting. Vi läser bara av varandra med ögonen. Vilka är vi? Känner vi varandra?

Min hand reser sig och formar ett utsträckt pekfinger. Jag känner hur det drar i smilbanden och jag bryter tystnaden med två ord.

”Snygg Metroid”, säger jag lika välkomnande som konstaterande.

Och så händer någonting. Personen bakom skärmarna börjar fnissa. Rätar på ryggen i stolen och svarar tillbaka med världens största leende.

”Tack!”

Mer behöver inte sägas.

Det är först när jag fortsätter gå min väg som jag inser att vi faktiskt kände varandra. Inte bildligt talat. Utan för att vi delar något gemensamt. Något som inte behöver förklaras. En pärlplatta på en vägg. Ett motiv som både jag och mannen vid skrivbordet har en djup association till. Något som förenar oss.

Det är under dessa vardagliga sammanhang, när det inte är uttalat att folk kommer bjuda på sig själva, som livets mest intressanta möten kan uppstå. När det underkuvade framträder och det sipprar fram som ånga ur en försluten ventil.

Det ligger något vackert i det.Taggar: Metroid, Nintendo, Nostalgi

« Till bloggen

Kommentarer

Tobias Söderlund 2 apr 2018q

Skön läsning.

Varm.

Oregondanne 5 apr 2018q

Tobias Söderlund:

Skön läsning.

Varm.


Instämmer!

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.