Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

deckarde

26 Registrerad: 26 nov 2012 00:05 Senaste besök: I dag 19:09 Online: Nej

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Compliance (2012)

deckarde 2 jul 2017 22:50189 visningarKommentera: 2 !

Compliance är en film som bygger på verkliga händelser. Den handlar om en tjej som blir systematiskt utnyttjad av en busringare på en snabbmatsrestuarang i USA som utger sig för att vara en polis, antingen direkt eller indirekt via restaurangchefen som tar emot telefonsamtalet. Hon tvingas klä av sig naken. Och det var där trovärdigheten brast för mig. Det som händer får ha hänt hur mycket som helst, men som fiktionell konstruktion faller den samman totalt i mina ögon.

Det här är bara en kommentar, en urladdning, och inte menat att vara någon slags kritisk utvärdering av filmen. Men min reaktion när jag ser det som händer är: varför tror de på honom? Om det är en polis som ringer, och som lovat att en enhet ska dyka upp på plats, varför väntar de inte in dem? Lögnen håller en liten stund, fram till att de kräver att hon ska ta av sig BH:n och trosorna, för mig. Jag föreställer mig, även om våra föreställningar om oss själva ofta inte är riktigt sanna, att jag där skulle inse att det är lurendrejeri på samma sätt som man, om man inte har koll, efter en stund inser att det inte är Windows som ringer utan ett typ indiskt bedragarbolag (det tog pinsamt lång tid för mig, men insåg det i vilket fall innan något allvarligt skett).

Annars är det väl rätt traditionell indiefilm: stark premiss, naturalistiskt skådespel, osynlig regi. Men jag har ändå bara klarat av att se 25 minuter än så länge.

« Till bloggen

Kommentarer

Simon Liljedahl 3 jul 2017q

Saxat från imdb:s triviasektion bara:

"The same caller from the film was believed by cops to be 38-year-old prison warder David Stewart. Who is thought to have tricked managers of more than 70 fast food outlets in 31 US states into strip-searching, humiliating and sexually abusing customers and staff."

Verkar sinnessjukt!

deckarde 3 jul 2017q

Ja, historien är bättre/värre än filmen.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.