Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Novistador

23 Registrerad: 25 apr 2013 06:43 Senaste besök: I går 14:11 Online: Nej

Borås Novistador ElGrandFinale iRunk

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Första veckan i Japan

Novistador 3 okt 2017 13:57782 visningarKommentera: 3 !

Äntligen tillbaka till Solens Rike. För att ännu en gång studera och förbättra min japanska. För att ännu en gång få bekanta mig med människor från olika länder, och inte minst japaner.

Men en resa till Japan utförs inte utan att problem uppstår. Varken på vägen dit eller under tiden man är där. Det har inte gått mer än 5 dagar sen jag landade, med imorgon blir det en vecka exakt sen jag lämnade Sverige, och det är här problemen börjar.

På morgonen, onsdag den 27e september bestämmer jag mig för att registrera mig för nivå 2 i det japanska språkets färdighetsprov. Precis efter att jag skrivit in mitt bankID för att utföra betalningen så omdirigeras sidan och det står att ett fel har uppstått. Jag går till min användare på sidan för att se vad som hände med min anmälan och det står att ingen anmälan är gjord. Däremot ser jag på sparbankens app att pengar har dragits.

Jag kontaktar deras service via mail, som hänvisar mig till att ringa deras kontor i Japan, som inte tar emot e-mail, men telefonsamtal Och just nu har jag inget japanskt mobilnummer...

Idag hände någonting ännu värre dock. Jag ansökte om en ny anteckningsbok som används vid uttag och insättningar i bankomater. Proceduren gick utan problem, men efter att jag lämnat banken för att sätta mig på tåget så inser jag att både bankkortet och att mitt zairyuu-kort (ett japanskt ID-kort för invandrare) är försvunna... Och zairyuu-kortet måste man ha på sig hela tiden enligt lag.

Jag ska stanna här fram tills slutet av augusti nästa år och än så länge har det här hänt. Det kan inte bli värre, eller hur?Taggar: Japan, utbyte, Problem, dumihuvet

« Till bloggen

Kommentarer

Rikard Halvarsson 6 okt 2017q

Vilken ångest! Men bör ju lösa sig ^^

Jag har själv bara varit i Japan (Tokyo) en gång, i tio dagar.

Vart befinner du dig? Och riktigt coolt att du studerar språk där. En sån där grej som jag borde ha gjort när jag var yngre men aldrig gjorde >_>

Är det lätt att lära känna vanliga japaner? Jag tänker, kan du småprata med folk liksom?

Jag gjorde ju det, men det var de som stod bakom baren haha. De var väldigt sociala, även om de hade svårt för engelska.

Novistador15 okt 2017q

Rikard Halvarsson:

Är det lätt att lära känna vanliga japaner? Jag tänker, kan du småprata med folk liksom?


Pluggar man på ett universitet är det väldigt lätt. Framför allt så finns det japaner som planerar också att studera utomlands och tycker det är roligt med folk från utomlands.

Sen har man även klubbaktiviteter på skolan som håller på med olika hobbies, så som sporter, musik, TV-spel, tecknande, etc. Är själv med i en mangagrupp (och som delar rum med TV-spelsgruppen). De är hur trevliga som helst.

Är för övrigt flytande i japanska (beror givetvis på vad man pratar om), så småprata är inga problem. ^^

Rikard Halvarsson15 okt 2017q

Novistador:

Är själv med i en mangagrupp (och som delar rum med TV-spelsgruppen).


Som i alla anime-serier och manga då ^^ Framför allt låter det som Genshiken :)

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.