Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Novistador

23 Registrerad: 25 apr 2013 06:43 Senaste besök: I dag 14:11 Online: Nej

Borås Novistador ElGrandFinale iRunk

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

När drömmar går i kras och återuppstår

Novistador 2 dec 2017 15:26345 visningarKommentera: 0 !

Det är en dag. Spelar inte roll vilken veckodag det är. Lördag som onsdag. Onsdag som fredag. Fredag som måndag.

Jag aspirerar till att bemästra japanska och bli spelutvecklare. Jag har studerat språket i tre år, har flickvän i Tokyo och befinner mig just nu i Japan fram tills augusti nästa år.

På fritiden studerar jag programmering (med hjälp av Objects First With Java), och varenda sekund är stimulerande. För varje blad jag vänder i boken är jag ett steg närmare drömmen.

Men att försöka vara självsäker i att drömmen kommer gå i uppfyllelse är som att hålla på med balansgång när en jordbävning inträffar. Den faller bort.

Mitt största problem är det ekonomiska. En japansk yrkeshögskola är inte billig. Man bör räkna med kostnader på 200 000kr drygt. Just nu har jag 110'000kr i besparning (inkluderar nästa årets skatteåterbäring). Mer än hälften är förberett, men sedan gäller det även att ha en summa pengar för mat och nöjen. Jag vill inte behöva räkna pengarna och ta jobbiga prioriteringar.

Jag är rädd för att jag kommer leva på tjejens bekostnad, och det händer redan nu, då och då, att det blir så. Och hon är allt annat än glad vissa gånger.

Kanske borde jag ta och plugga i Sverige istället... Men då är frågan hur vårt förhållande kommer se ut. Större del av vår tid har varit distansförhållande och jag känner mig rätt van vid det. Men jag undrar hur hon kommer att känna sig. Jag vill inte förlora henne. Och jag vill gärna återvända en dag till Japan i syfte att vara med henne och arbeta.

Det här är någonting jag måste fundera länge och ordentligt på. Och därefter prata med henne, givetvis.Taggar: dröm, Problem, pengar, ängslighet

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.