Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Novistador

23 Registrerad: 25 apr 2013 06:43 Senaste besök: I går 16:47 Online: Nej

Borås Novistador ElGrandFinale iRunk

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Bästa spelmomentet 2018

Novistador27 jan 2018 08:45386 visningarKommentera: 1 !

Det har inte gått mer än 26 dagar av 2018, men redan den dagen hade jag nog antagligen ett av mina bästa spelrelaterade moment för det här året.

Nintendo har återlanserat Pokemon Crystal på eShop. Ett spel jag kört oräkneligt många gånger. Lika kul då som nu. Valet av sin starter avgör början på hur ens äventyr och utmaningar kommer att se ut. Jag tar Chikorita. Även om Cyndaquil och Totodile är otroligt suveräna.

Genom skogar, städer och kullar beger jag mig upp till professor Oaks kontor. Därefter omedelbart tillbaks till professor Elms laboratorium. Ger rivalen namnet "Rokudenashi" (vilket betyder värdelös på japanska. Spelar på ett japanskt 3DS för övrigt).

Jag tänker tillbaks på alla minnen jag haft med Pokemon. Minnena ligger varmt om hjärtat, men det finns några som svider lite. Ett utav dem var när jag år 2005 stötte på en Shiny Golbat och saknade pokebollar. Efter striden begav jag mig direkt till en affär och köpte pokebollar, gick tillbaks i grottan och letade.

Naturligtvis kom den inte tillbaka. Chansen att man stöter på en shiny är 1/8192. Det visste jag inte då. Jag hade lyckligtvis tur när jag körde Sapphire år 2003 och stötte på en shiny Meditite och fångade den. Jag har fortfarande kvar den i mitt Heartgold.

Jag körde Heartgold så mycket som 180 timmar på en månad när det var nytt. Men aldrig stötte jag på en shiny. Jag hade gärna hoppats på att få stötta på en till. Har t.o.m kvar master ballen utifall att jag någonsin möter en igen. Men troligtvis kommer det inte hända.

Jag beger mig ut ur Elms laboratorium och ut mot gräset. Crystal har ett roligt utbud i början av spelet. Poliwag, Spinarak, Growlithe, Tediursa och Hoothoot. Först kommer en Rattata. Spöar den med en gång. Därefter så sker det...

En SHINY HootHoot dyker upp. Det klingande 8bitarsljudet med blinkande effekter kring Hoothoot visar sig. mitt hjärta bankar till. Ta det lugnt. Tänk dig noga för. Gör en tackle först. Testa att kasta en boll.

Den fångas. På första försöket. Jag sparar. Tittar på den. Färgen är annorlunda. Gul, inte brun. Jag sparar igen. Ställer mig upp. Skrattar och sträcker armarna upp i luften.

Nästan så att man blir troende. Sådant här händer inte varje spelrunda. Det har inte gått mer än 30 minuter sen jag startade spelet ens. Men det börjar otroligt skoj och fortsätter så nu också.

Mitt lag är inte helt bestämt, men antagligen blir det:
Meganium
Heracross
Granbull
Noctowl
Umbreon
Golduck

Men aldrig helt omöjligt att jag ändrar mig. Men min shiny Noctowl ska hänga med under resan. Det råder inga tveksamheter om det.

Jag låter mitt inlägg upphöra här och låter er läsa nedanstående två ord med Pokemon-animens svenska narrativ:

"Fortsättning följer!"Taggar: Pokémon Crystal, 1/8192, skratt

« Till bloggen

Kommentarer

ZidaneIX28 jan 2018q

Grattis!

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.