Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Alvar Johansson

20 Registrerad: 27 dec 2013 16:47 Senaste besök: I går 11:17 Online: Nej

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Dark Souls på ett liv- 1. På kanten av abyssen (En introduktion)

Alvar Johansson11 jun 2014 20:592309 visningarKommentera: 5 !

1. På kanten av abyssen (En Introduktion)

(Undrar du vad fasen det här är? Kolla här)Åh gud, vad fan är det jag gett mig in på? Är det första som slår mig. Jag står på kanten av abyssen och stirrar ner i avgrunden. Den stirrar tillbaks på mig med ett illmarigt leende. Den fuktiga, pestdoftande andedräkten tycks viska;

Kom igen då! Vad väntar du på? Du vet ju att du aldrig kommer att klara det! Aldrig i livet! Du är körd! Du klarade ju knappt av det här förut, hur fasen ska du klara det nu med bara ett liv? Du är galen!

Jo tack, jag vet det.

Just i det här fallet tar abyssen formen av startskärmen i Dark Souls. Jag tar ett djupt andetag- och kliver ner, bara för att i nästa stund mötas av karaktärsskaparskärmen. Knight får det bli; mycket skada och hälsa, perfekt för att tanka med. Åtminstone hoppas jag det.

Med nerverna på helspänn tar jag mig ut från fängelsehålan. Känslan av att jag när som helt kan möta mitt öde (och en satans antiklimax), får mig att röra mig som på ett minfällt. De första fienderna gör dock att jag snabbt släpper på garden och jag rusar förbi Asylum Demon utan att ens se mig om. Det är dock först när jag står inför bossen igen, tursamt nog mer välutrustad, som insikten av vad det är jag håller på med kommer tillbaka till mig. Desperat klamrandes fast vid kontrollen låter jag mitt svärd borra sig ner i bossens huvud och rullar panikslaget undan från hans hammare. Jag rör mig så fort mina bepansrade ben klarar och sänker hugg efter hugg i honom, och lyckas på något gudomligt sätt klara mig från att ta skada. När bossen slutligen faller är det med skräckblandad förtjusning som jag rör mig vidare upp mot klippan med den väntande kråkan. Och när den väl griper tag i mina axlar så vet jag att det inte finns någon återvändo. Jag har redan tagit steget ner i avgrunden, och nu väntar bara det långa, mörka fallet ner i avgrunden.

Jag tvivlar ärligt talat själv på att jag kommer att klara det. Men jag kan inte vända tillbaka. Det är dags att göra det här.

På riktigt.Taggar: Dark Souls, Speedruns, Dark Souls Dagboken, dagbok, Rekordförsök, idioti, Vad fan håller jag på med?

« Till bloggen

Kommentarer

Lat_Spenat11 jun 2014q

Klarade själv nyss av Gargoyle-bossen och har ringt den första klockan. Var lite orolig när jag skulle hämta poise-ringen i skogen, men det gick bra.

Nästa anhalt blir lower undead burg, och getbossen och hans hundpolare.

Jag valde också Knight, men plockade upp en Scimitar så använder det just nu som vapen tillsammans med en longbow.

Fabelot11 jun 2014q

Spännande! Hade ju varit kul om du streamade det; Eller åtminstone lägger upp en video som sammanfattar var session :) Good luck high five!

Alvar Johansson11 jun 2014q

Fabelot:

Hade ju varit kul om du streamade det; Eller åtminstone lägger upp en video som sammanfattar var sessio


Jo, absolut. Men så blir det ju mest en himla massa grinding, och det är ju inte så kul att kolla på...

Kindo12 jun 2014q

Svengelskan! :D

Jag ser fram emot vidare rapporter; det här lilla experimentet kan visa sig vara väldigt spännande att följa. Dark Souls II har ju detta som en officiell utmaning, med belöningar och allt, men jag har aldrig ens tänkt tanken att ge mig på det.

Fabelot12 jun 2014q

Absolut! Jag tycker emellertid att endast skriva om det har en charm i sig. Vi vet ju hur det går det till, liksom. Så, ja. Glöm det jag sade!

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.