Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Alvar Johansson

20 Registrerad: 27 dec 2013 16:47 Senaste besök: I dag 10:00 Online: Nej

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

En pretentiös men ärlig text om 2014

Alvar Johansson 1 jan 2015 18:561769 visningarKommentera: 4 !

Jag kan säga mycket om 2014.

Det var året då jag fick dras med skit som bara växte sig värre. Tungt, helt klart. Men jag lärde mig också vikten av att man inte kan bära allt själv, och hur mycket lättare det kan bli när man kan dela sitt bagage med någon.

Det var året då Gamergate drogs igång, och resulterade i hat, hetsningar och ett spelmedium som snabbt splittrades i tusentals bitar. Som om någon av misstag öppnat golvluckorna och sett den förruttnade skit som låg därunder, varpå man plötsligt började slåss om vems ansvar den var. Men det var också året som gemenskapen i spelvärlden växte sig allt starkare. Året som #Allaspelar startade, året som spelutvecklare och spelare världen över gav varandra stöd och hjälp i kampen mot trakasserierna. Året där också den fantastiska styrka som finns bland oss spelare när vi vill väl fick komma fram.

Det var året då mitt spelintresse blev allt svalare och slutligen resulterade i en spelfri månad. Men det var också året då jag upptäckte en fantastisk indie-scen som låg och väntade precis under ytan.

Mitt 2014 har varit fullt av starka känslor, musik och en satans massa skrivande.

För jag skrev en hel del i år också.

Som min första recension någonsin:

Och den där artikeln om Amanita Design som jag och Gottfrid jobbade med (även om han ska ha största delen av berömmet).

Eller den viktigaste och mest uppriktiga bloggtext jag skrivit:

Och så recenserade jag Shovel Knight också. Det drog minst sagt igång en diskussion. Såhär i efterhand kan jag se att jag var lite väl hård mot spelet. Men bara lite.

Sedan avslutade jag året med en lång artikel om De Mänskliga Spelen.

För det var i år som ett PM från den skallige redaktören Oskar Skog resulterade i att jag fick bli en del av redaktionen här på Loading, och för det är jag evigt tacksam. Jag fick möta en fantastiskt fin grupp med människor, se dem där texterna jag bara hållit i huvudet blomma ut på skärmen och ta mitt spelintresse till en helt ny nivå. Det är en fantastiskt duktig och omtänksam grupp med människor som jag fått jobba med här och jag är så glad för att jag får vara en del av Loading. Tack så mycket för det allihopa.

2014 har varit ett turbulent år. 2015 lär knappast bli mycket lugnare Det är inte så mycket mer med det. Andas in och sedan ut, så tar vi ett steg över till det nya året. Vi ses där.

Tills dess:

Ta hand om er själva och varandra.

Och tack, tack för att jag har fått bli en del av Loading.

Gott Nytt årTaggar: årskrönika, 2014, Gott Nytt År

« Till bloggen

Kommentarer

Anonym 1 jan 2015q

Tack för att du delar med dig av dina alster.

Notorious Gamer 1 jan 2015q

Alltid kul att ha dig här på Loading, du är en intressant snubbe och hoppas du fortsätter att blogga här på Loading! ^_^

Martin Barreby 2 jan 2015q

Instämmer här, tack för det du delar med dig av, och god fortsättning! :)

Alvar Johansson 2 jan 2015q

Tack själva, det här betyder verkligen mycket.

Och god fortsättning!

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.