Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Alvar Johansson

20 Registrerad: 27 dec 2013 16:47 Senaste besök: I dag 10:00 Online: Nej

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Min backlog och jag #1- Guacameele

Alvar Johansson19 feb 2015 21:442123 visningarKommentera: 4 !Min Backlog Och Jag #1- Guacameele

(Undrar du vad det här handlar om? Läs här)

Jag har aldrig varit mycket för retro. Alls. Kanske beror det på att jag är för ung; att jag saknar relation till pixlar och japanska spelföretag. Eller för att jag har svårt att se något intressant i det gamla. Det gav oss en grund, men det intressanta är vad vi bygger på den grunden, inte grunden i sig,

Jag fattar inte grejen med retro helt enkelt. Och Guacameele är undantaget som bekräftar regeln.

För det här är nutidsretro gjord rätt; nostalgisk men ändå med en stadig nutidsförankring. Man känner sitt arv, men förlorar sig aldrig i dammiga historiestudier. Det är som att Drinkboxstudios plockat de bästa bitarna från sina inspirationskällor och fräschat upp dem till den grad att de kan stå helt och hållet på egna ben.

Stridssystemet flyter på som vatten, plattformshoppen och bandesignen lika så. Nya element tillförs tillräckligt ofta för att varje område ska kännas fräscht, men i en såpass pedagogisk takt att det aldrig känns överväldigande eller förvirrande. Och soundtracket är ett kapitel för sig.

Fantastiskt, frustrerande och alltid underhållande: det var inte bättre förr. Och Guacameele är ett fantastiskt bra bevis på det.Taggar: Guacameele, DrinkBox Studios, Steam, Backlog

« Till bloggen

Kommentarer

Anonym19 feb 2015q

Detta är en upplevelse jag ännu inte erfarit. Har medvetet väntat till dess att det känns rätt.

Har dock liiite svårt att tro det gör sin grej helhetsmässigt bättre än Super Metroid, men ser mig gärna motbevisas. Det lilla jag prövat vittnade om ett skitbra spel, så vi får se.

Marow19 feb 2015q

Guacamelee tog mig med storm. En av de bästa spelen året det släpptes. Har tyvärr ingen lust att spela igenom det igen för att bekanta mig med de nya zonerna i Championship Edition, dock. Tror jag. Kanske någon gång. Vem vet.

Vet inte hur jag ska förklara det, men Guacamelee är som smör ifrån start till slut. Allt bara klickar.

Silhuett19 feb 2015q

Plattade spelet för några veckor sen. Ett riktigt bra spel, som jag njöt av från början till slut. Som ovanstående säger, allt bara klickar. Framförallt musiken och kontrollen är riktigt jävla skarp. Var ett sant nöje att navigera sig fram i det här spelet.

Anders Eklöf20 feb 2015q

Älskade Guacamelee! Stilen, musiken och den tajta kontrollen! Ett tips är att spela igenom det med en vän.

Sett filmen The Book of Life? Jag brukar skämtsamt kalla den för Guacamelee the Movie

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.