Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

SimonFD

20 Registrerad: 28 mar 2014 17:26 Senaste besök: I dag 13:17 Online: Nej

Bandhagen

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Topp fem "Digitalonly" spel 2014.

SimonFD16 dec 2014 12:44882 visningarKommentera: 0 !

Topp fem ”digital only” spel 2014. Wii U, Ps3 och 3DS.

5. lttle Dew, Wii u . Ludosity AB.
Ett otroligt charmigt pussel och äventyrsspel från en studio i Skövde. Du spelar som lttle en tjej som har strandat på en okänd ö och hon behöver hitta en flotte för att ta sig hem igen. Ön är fylld utav svåra pussel och ganska lätta fiender. lttle dew är mycket inspirerat av Nintendos äventyrsserie tillika min favoritserie The legend of Zelda. Med ett grymt soundtrack och brilliant design så är lttle dew mycket nära att bli det Zelda inspirerade indiespelet som jag alltid velat ha. Rekommenderas till alla Zeldafans.

4. Nes remix 2, Wii u. Nintendo Tokyo EAD 3 och Indieszero.
En samling spel från 8 bitars eran som bjuder på det bästa från diverse spel. Nintendo har gjort om i original spelen och lagt till, Tillexempel Hammerbros från super Mario bros i The legend of Zelda 2. De gamla spelen har fått en fräsch känsla och underskattade spel som Mario 2 USA har lyfts upp och givits plats till att skina tillsammans med andra odödliga klassiker. Rekommenderas till retro fantaster och alla vi som har drömt om ett 8 bitars ”rom hack.”

3. Valiant hearts, PlayStation 3. Ubisoft Montpellier.
Jag har aldrig gillat krigsspel men efter Valiant hearts så är jag beredd på att spela fler spel i Valiant hearts tappning. Men tyvärr så finns inte dessa. Ubisoft har tillsammans med historiker skapat ett emotionellt spel med många perspektiv av eländet som ett krig alltid för med sig. Jag har aldrig varit så nära gråten i ett spel som jag var efter Valiant Hearts. Spelmekaniken är simpel med ändå mycket innovativ, pussel tillsammans med sagoberättande är ett vinnande koncept. Rekommenderas till personer som är intresserade av historia och vi som tröttnat på FPS spelen.

2. Shovel Knight, 3DS och Wii U. Yacht club games.
Kickstarter “fundat” spel som nådde otroliga 311 502 $. Ett utmanande 8 bitars doftande plattformsspel. Shovel Knight lånar element från många retro spel som Zelda 2 och Mega Man 2 och kombinerar dessa till något nytt och fräscht. Plattfromsperfektion när det är som allra bäst. Ett 8 bitars soundtrack som klår alla spels musik från den eran och roligt ett mycket roligt manus. Shovel Knight visar varför 80 talet är ett sådant viktigt årtionde i spelindustrin och åter bevisar att old school plattformer genren inte är död. Rekommenderas till alla som gillar plattformsspel och underbar spelmusik.

1. Child of Light, Wii u och PlayStation 3. Ubisoft Montreal.
Återigen träffar Ubisoft perfekt när de blandar två genrer, plattformsspel och rollspel. Jag har länge varit intresserad av att spela en RPG men längden på dem och de faktum att ”grindig” är en så viktig del av dem gör dem svåra för mig att älska. Child of Light är RPGn som jag ville ha. En fantasy värld full av charmiga karaktärer och miljöer ger spelet en mysig stämning. Striderna är varierande och ackompanjeras av ett mästerligt soundtrack gjort av Coeur De Pirate. Child of Light är det bästa ”Digitalonly” i år och kanske någonsin. Rekommenderas till alla som gillar tv-spel och förstår engelska.

Tack för att ni har läst. Håller ni med eller tycker ni att något annat spel borde ha platsat på min lista?
Fortsättning följer i helgen när jag listar topp fem ”spel släppta tidigare än 2014 men spelande i år”.
@simonskidor 16/12 2014 [smile]Taggar: Nintendo, Ubisoft, 2014

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.