Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Johan Lorentzon

37 Registrerad: 10 apr 2014 20:44 Senaste besök: I dag 14:55 Online: Nej

johlor30 johlor

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Det är INTE ett hejdå

Johan Lorentzon 5 dec 2017 10:481065 visningarKommentera: 1 !

Alla som följt mig eller läst mina recensioner vet att jag brinner för kampsporten och nu har jag fått jobb som kampsportskribent på Kimura.se.

Jag kommer bevaka nyheter, skriva artiklar och analyser. Främst runt MMA, men hoppas även kunna lyfta in lite annat under tidens gång om jag får chansen. Dessutom är det ett betalt jobb där jag faktiskt får lön.

Tyvärr är det ju så att som spelskribent förväntas jag jobba gratis eller ideellt många gånger och även om vi får recensionsexen så är det ju tyvärr inget som går att äta eller betala hyran med.

Vad innebär detta för Loading?

Det innebär att jag kommer vara mindre aktiv här och jag kommer inte ta på mig lika många recensionsuppdrag (om det blir några alls). I första hand gäller detta fram till årets slut och möjligen till slutet av januari. Åtminstone tills jag blivit varm i kläderna på det andra jobbet.

Men som rubriken säger, detta innebär inte att jag slutar på Loading. Jag behöver bara omstrukturera mitt livspussel lite för att få allt att funka. Med familj, barn, träning och två jobb (plus Loading) är tid inget som jag har i överflöde.

Dock älskar jag Loading så ni kommer inte förlora mig och jag kommer finns kvar här på forumet, förtret för några, men förhoppningsvis glädjande för de flesta?

Om inte tidigare så kommer jag göra en mer aktiv comeback i lagom tid tills EA UFC 3 släpps.

För dig som gillar kampsport och främst då MMA så finns jag ju hädanefter på Kimura.se

Vi syns och höres!

Den dagen jag fick storstryk

Johan Lorentzon 22 feb 2017 18:061591 visningarKommentera: 0 !

Jag tycker mig ha blivit ganska bra i For Honor och duellerna är oftast jämna mot de jag möter. Jag kör oftast 1 vs 1 eller 2 vs 2 och vinner nog mer än jag förlorar. Oftast är det dock tighta matcher där marginaler avgör och det är just detta som gör att jag kommer tillbaka till spelet.

Idag fick jag dock storstyrk på en nivå jag inte upplevt tidigare. Jag fick samma känsla som när jag sparras mot ett svartbälte i BJJ. Min motståndare fick mig att slåss på hälarna och hela tiden ligga på defensiven. Jag är bekväm att vara defensiv, både i BJJ och i For Honor. Försvara och sen leta öppningar som jag kan utnyttja. Men när man möter en riktigt bra utövare i BJJ eller i For Honor så lämnar de inga öppningar. Utan jag får ligga på försvar till jag gör ett misstag och då utnyttjar de luckan.

På ett vis är det dock ögonöppnande att få så mycket stryk, men samtidigt driver det mig att bli bättre. Jag måste lära mig de andra klasserna bättre så jag kan känna igen attackmönstren och vad jag ska kontra med.

För mig är For Honor väldigt likt just BJJ i den aspekten då jag måste ha samma tänk och jag älskar verkligen spelet för det.Taggar: For Honor, bjj, Spel

Är gratis alltid gott?

Johan Lorentzon 2 feb 2017 09:131562 visningarKommentera: 6 !

Tråden om Nintendos prissättning på sin framtida online-tjänst fick mig att fundera lite grann.

Det jämförs med Microsoft och Sony's tjänster och vad man får för deras priset.

Vilket naturligtvis är förståeligt.

Men jag tänker nu bortse från hela den debatten och behandla det här med att vi får gratisspel genom PSN+ och LIVE. Jag börjar nämligen ifrågasätta om det verkligen är helt nödvändigt.

Häng med nu.

Instinktivt tackar jag ju inte nej till gratis spel. Men när jag rannsakar mig själv och min spelsamling inser jag att det är väldigt få av dessa spel jag ens startat, och ännu färre jag spelat igenom.

Den tid jag har till spel går nämligen åt till de nyare spelen och då ligger gratisspelen där i min spelkatalog som ledsna reliker.

De flesta "bra" spelen man får har jag redan skaffat när de var nya och resten ligger i zonen "spela när jag får tid".

just det här med tid...

Jag får nämligen aldrig den tiden, istället fyller dessa bara på en skämshögen och bidrar egentligen inte till mer än digitalt samlande.

Jag hade nog idag välkomnat om LIVE eller PSN+ hade kommit med något alternativ att skippa spelen för en längre månadskostnad och bara ha online.

Gratis må vara gott, men bara om man hinner äta upp allt innan det blir dåligt.Taggar: PSN, Live, gratisspel

Playstation VRs framtid, frågetecken?

Johan Lorentzon 24 jan 2017 06:312041 visningarKommentera: 13 !

Det är oroande tyst om denna satsning från Sonys sida. De gick ut hårt med marknadsföring och en lista på utvecklare och spel som skulle komma efter release, men nu är det helt tyst om enheten.

Jag tycker detta är lite oroande och påminner mig inte så lite om just hur de behandlade deras bärbara satsning VITA. En enhet jag tycker de lämnade att självdö som faktiskt förtjänade ett bättre öde och som jag tror de hade kunnat rädda, om de velat.

Idag (24e) släpps till och med Resident Evil 7 där hela spelet ska gå att uppleva i VR, men inte ett ord från Sony.

Ingen marknadsföring.

Ingenting.

Inte ens Capcom håller fram det speciellt mycket trots att det är ett av de största spelsläppen med VR-stöd, då det inte bara är ett litet inslag som t.ex. X-Wing-uppdraget i Battlefront. Folk frågar fortfarande om hela spelet verkligen går att uppleva i VR eller om det är valda bitar. Något jag tycker borde varit en stor grej i marknadsföringen runt Resident Evil 7. Nu känns VR mest som en parantes även där.

Dessutom lades Guerilla Cambrigde ned alldeles nyligen, vilket var utvecklarna till Rigs, den första riktiga AAA-satsningen till VR. Att utvecklare läggs ned efter ett spel är klart är ingen nytt. Men i detta fall så drogs pluggen på allt framtida DLC och patchar. De har dock lovat att servarna ska vara kvar, men hur länge kan man ju undra?

Sen finns det spel som lovats få VR-patchar så som Final Fantasy XV, men även där är det helt tyst. Till och med Dead or Alive Extreme (alla fluktares drömspel) har fått sin VR-patch satt på is. Det kommande Tekken 7 sas också ha VR och vi får snart releasedatumet, dock är det tyst om VR.

Ja jag vet inte vad jag ska tro faktiskt?

Som det är nu så är allt som finns små (vissa väldigt roliga) spel och mindre upplevelser. Det känns nästan som Sony tagit foten av gaspedalen ens innan PSVR fått upp någon fart och detta är oroande. Jag är lite rädd att Resident Evil 7 är make it or break it för PSVR. Om inte det säljer VR-hjälmar kommer vi nog inte få så många fler AAA-titlar till den virtuella verkligheten.

Det enda större spel efter ovannämnda skräckis som finns i ett releasefönster är Star Trek-spelet, annars är det som sagt tyst.

Sony, vad händer egentligen?Taggar: PSVR

Battlefront VR

Johan Lorentzon 8 dec 2016 23:452239 visningarKommentera: 2 !

Innan jag åkte till jobbet idag hann jag med att köra igenom VR-uppdraget i Battlefront. När det annonserades ut på E3 lät det som vi skulle få hela Battlefront i VR, men det är bara ett kort uppdrag som tar ungefär 15 minuter att spela igenom.

Uppdraget knyter också samman med den nya filmen som har premiär nästa vecka, Den spoilar dock inget utan är mer upplagt så att man nog kommer förstå helheten efter att ha sett filmen.

Det är dock synd att det är en sådan kort upplevelse då det som finns är en riktigt trevligt i VR. Att få sitta i en X-Wing och dogfighta Tie Fighters runt en gigantisk Star Destroyer är en otrolig upplevelse. Det är något som lätt hade gått att bygga ett helt spel på. Tänker då som det gamla X-Wing.

Nu känns dock allt väldigt kort och lite lamt med tanke på hur det annonserades på E3. Är också lite rädd att det är här vi landar med VR. Enbart kortare och mindre upplevelser.

Nu är VR-uppdraget gratis för alla som har spelet, så det är ju alltid något i alla fall.Taggar: Star Wars Battlefront, Battlefront VR, star wars

Tidigare inlägg

1 2 3 4 | nästa | sista

När ett spel korsar dödens gränser

4 okt 2016 15:566

"So I am just cruising the Coast when I see a XBL name i...

Lite om e-sport och kampsport.

23 sep 2016 11:021

Det här blir lite spelrelaterat och ospelrelaterat. Rör båda mina...

Vad har Roxette och Mario gemensamt?

2 aug 2016 13:168

Det är lite dolt under ytan att Roxette faktiskt stod för musik och...

Adventures of Mana

7 jul 2016 16:139

En av mina barndomsvänner åkte till USA med sin familj när vi gick i...

Alla barnen är peppad på Uncharted 4 utom....

9 maj 2016 13:4820

Imorgon släpps Uncharted 4 och det är ett stort spelsläpp för alla...

Barnbok med tv-spelstema.

24 mar 2016 14:136

Vår yngsta dotter på snart två år har sedan två veckor tillbaka velat...

Omslagsförbannelse för EA UFC 2?

7 mar 2016 11:042

Ni som följer MMA och UFC fick se två upsets i helgens gala. Båda...

Spelar Bloodborne och får ta dopingtest

2 feb 2016 13:132

Mitt under UFC-mästaren Demetreious "Mighty Mouse" Johnsons...

Spelen som passar alla åldrar

23 jan 2016 13:596

TV4 slog på stora trumman igen och drog igång (den årliga) debatten...

Är Virtual Reality verkligen framtiden?

19 jan 2016 10:1323

Virtual Reality och VR-utrustning är den nya stora grejen som ska...

The Corrs återkomstalbum "White Light"

21 dec 2015 13:530

Denna syskonskara var ju som mest poppis under mitten av 90-talet med...

EA Sports UFC 2 och Ronda "Rowdy" Rousey

16 nov 2015 14:160

UFC är nog i samma chock nu som när Mirko Crocop blev cro-cop:ad av...

Mikrotransaktioner överallt!

23 okt 2015 14:308

Vi åker ned till Stockholm imorgon för att kolla på NOC (Nordic BJJ...

Är Laura i Street Fighter V BJJ baserad?

3 okt 2015 00:092

Det verkar som en av de nya karaktärerna i Street Fighter V är...

Känslan av olustighet

11 sep 2015 12:3421

Det är sällan jag blir skrämd av skräckfilmer. Nu säger jag inte...

Att ta sig ur sin comfort zone

8 sep 2015 12:010

Min recension av MGS5 är äntligen färdig och finns att beskåda...

Destiny, från besvikelse till något spelbart

4 sep 2015 09:266

Det här hänt en del sen Destiny släpptes och snart får vi ett helt...

20 timmar in i Kojimas sista epos

31 aug 2015 11:116

Det har varit lite tyst från mig sen jag recenserade Gears of War....

Jag och dottern har varvat Mario!

24 aug 2015 07:407

Det var en stor dag igår då jag och dottern varvade Super Mario 3D...

Bortglömda spel (4)

12 aug 2015 10:377

Det här spelet var rätt banbrytande på sitt eget vis när det kom. Jag...

1 2 3 4 | nästa | sista