Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Johan Lorentzon

37 Registrerad: 10 apr 2014 20:44 Senaste besök: I dag 22:13 Online: Nej

johlor30 johlor

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

XCOM: Long war

Johan Lorentzon22 jun 2015 14:482166 visningarKommentera: 0 !

Jag (som många) är peppad på uppföljaren till XCOM. Tänkte att jag skulle köra igenom ett parti av remaken som kom för något år sedan i förberedelse och då stötte jag på en gratis mod som är helt fantastisk.

Moden heter Long war och förbättrar det mesta i ett redan bra spel och nu liknar det mer den äldre förlagan. Några av förbättringarna är uppgraderbara Skyrangers så man kan ta med sig fler soldater. Soldaterna har också ett större träd av förmågor och fler specialliseringar att välja. Detta kombinerat med mer utrustning och vapen som passar de olika klasserna. Plus en längre kampanj.

Men grundmekaniken är också ändrad. Det är mindre fokus på att skjuta upp satelliter och man kan också vinna tillbaka länderna ifall de drar sig ur XCOM-projektet. I överlag finns det fler variationer av uppdrag och spelets AI har även blivit förbättrad. Det är inte ovanligt att en fiendegrupp tar eld medan en annan flankerar dig. Därför krävs det både taktik, utnyttjande av täckeld och shockgranater för att överleva. Spelet är svårare och i början får du räkna med förluster men även att måsta avbryta uppdrag och fly för att de är för svåra. Men allt balanseras upp med de vapnen och i takt med att dina överlevande soldater blir bättre.

Det är alldeles för många förändringar för att skriva ned här men spelet känns nästan som ett helt nytt spel. Jag rekommenderar moden starkt. Det ska dock nämnas att multiplayer inte funkar när moden är installerad.

Moden finns här och är helt gratis att ladda hem. Den fungerar både för orginalspelet och Enemy Within.Taggar: XCOM, longwar

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.