Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Johan Lorentzon

37 Registrerad: 10 apr 2014 20:44 Senaste besök: I dag 22:13 Online: Nej

johlor30 johlor

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Gnället om Metroid

Johan Lorentzon30 jun 2015 13:332439 visningarKommentera: 19 !

Ja jag håller med de flesta i att Nintendos E3-framträdande var riktigt dassigt. Det var egentligen inget som såg jätte bra ut även om jag ser fram emot Star Fox. Ett till spel som jag tycker var lite intressant men jag vet att många inte alls kommer dela min åsikt om är..

Metroid Prime: Federation Force

Av alla spel Nintendo visade upp har detta fått ta mest skit. Till och med en löjlig namnlista där folk kräver att Nintendo avbryter utvecklingen av spelet. Personlingen tycker jag att denna skitstorm är aningen överdriven.

Visst, vi fick inget "riktigt" Metroid till Wii U. Men med tanke på allt prat om NX och försäljningen av Wii U förväntade jag mig inte att de skulle släppa något mer storspel där. Vi har Zelda att se fram emot men det tror jag blir svandansen för Wii U.

Att spelet kommer på 3ds tror jag egentligen ingen har något emot men det är väl det faktum att vi får en spin-off. Mitt första intryck var också.

"Vad fan är detta?"

Men efter några dagar började jag tänka efter lite. Nintendo har ju gjort en spin-off på Zelda i Hyrule Warriors och det var väldigt lyckat. Det är inget riktigt Zeldaspel men är riktigt roligt och bär ändå Zeldafanan. En spin-off i väntan på det riktiga spelet är inte helt fel i mina ögon om spelet blir bra.

Det är inget Metroid utan Samus!

Konceptet med att få mer kött på benen bakom "the Federation" är inget heller jag har något emot. Vi fick se mer av dem redan i Prime 3 och även i Other M. Det hintas ju att i nästa Metroid-spel kommer de spela större roll och därför blir Federation Force lite som inkörningsporten. Jag ser fram emot att få redan på mer inom Metroid universumet förutom Samus. Sen är jag övertygad om att Samus kommer vara med på ett hörn någonstans.

Jag gillar samarbetet

Sen gillar jag co-op och ser fram emot att kunna lira detta med två eller tre kompisar. I nuläget vet jag så lite om spelet men just att få spela marinsoldater i Metroid universumet är något som tilltalar mig väl. Det känns lite som spelet skulle kunna bli vad Aliens 2 blev för Alien-serien. Om allt görs rätt det vill säga.

Damned if you do, damned if you don't

Till sist kan jag tycka att gnälla om att de ska lägga ned utvecklingen innebär inte att vi kommer få ett nytt Metroid Prime snabbare. Jag tror vi kommer få det ändå i framtiden men tyvärr inte till Wii U. Det är ju inte sällan det gnälls på att Nintendo bara göra samma sak med sina spel. Men när de väl visar upp något som är annorlunda så blir det ett jävla liv. Spelet kanske blir skit men spelet kan lika gärna överraska.

Likt vad Hyrule Warriors gjorde på mig...Taggar: Metroid

« Till bloggen

Kommentarer

Cappuccino30 jun 2015q

"Visst, vi fick inget "riktigt" Metroid till Wii U. Men med tanke på allt prat om NX och försäljningen av Wii U förväntade jag mig inte att de skulle släppa något mer storspel där."

Nintendo är bra lustiga. De släpper inga spel till sin konsol så ingen vill köpa den. Deras tankegång blir då "Ingen köper ju vår konsol ändå så det är ingen idé att släppa spel till den".

Woosley30 jun 2015q

Om det nu inte kommer något spel i huvudserien i en omtyckt och efterlängtad spelserie under en hel konsolcykel, då blir fansen givetvis inte särskilt nöjda med en spin-off, oavsett hur bra den är.

Därför är vi väldigt nöjda med Hyrule Warriors just nu eftersom vi vet att det kom samtidigt som Nintendo jobbar febrilt med ett spel i huvudserien till Wii U. Skulle Nintendo meddela att "nej, Zelda är inte längre planerat till Wii U, det blir ett releasespel till NX", så skulle vi givetvis bli extremt besvikna. Inte på Hyrule Warriors i sig, utan på hela situationen då HW har fungerat som plåster i väntan på nästa huvudspel.

På samma sätt är jag personligen besviken på sidospelen i Mario-universumet som kommit till Wii U. Alltså "New" och "3D World". Jag är absolut inte missnöjd med de spelen tagna för vad de är: trevliga avknoppningar och små bagateller i väntan på huvudspelet som går i Mario 64's, Mario Sunshines och Mario Galaxys fotspår. Jag menar hey, det kom TVÅ Galaxyspel till Wii och så Marios sidospår-spel på det, det kommer att bli helt GALET till Wii U alltså!

Så hintar Miyamoto om att vi nog inte alls kommer att få något fullfjädrat 3D-Mario till Wii U och besvikelsen och frustrationen är givetvis total. Och det är i DET ljuset som New Super Mario Bros U och Super Mario 3D World framstår som besvikelser, att Nintendo verkar använda dem som substitut för det riktigt stora spelet vi väntar på istället för ett komplement. Som komplement bredvid Super Mario Universe (eller vad det skulle kunna tänkas ha hetat) så skulle det vara två fantastiska spel, varken mer eller mindre. I dagsläget är det minst sagt bitterljuvt att spela dem.

Sett ur den synvinkeln (och här får man även väga in att vi trodde att vi blev hintade om nya spel i respektive serie redan från dag ett i Nintendoland genom minispelen med Metroid- Zelda- och F-Zero-tema för att inte tala om F-Zeros gästspel i MK8) så känns Federation Force inte bara "meh", det känns som ett nonchalant långfinger till fanbasen från Nintendos sida.

Sedan kan spelet i sig.givetvis vara hur bra som helst, och som komplement till eller som aptitretare inför det efterlängtade spelet i huvudserien tror jag inte många hade skällt på det. Men som substitut och plåster på såren "istället för" ett huvudspel? Nej det fungerar givetvis inte. Det borde även Nintendo inse.

Johan Lorentzon30 jun 2015q

Woosley:

Super Mario 3D World framstår som besvikelser


Jag tycker nog 3D World räknas som ett riktigt Mariospel och inte en spin-off. Det är ju inte som om spelen har någon canon eller så och just 3D world tycker jag håller hög klass. New-spelen kan jag köpa som spin-off dock.

Woosley:

och här får man även väga in att vi trodde att vi blev hintade om nya spel i respektive serie redan från dag ett i Nintendoland genom minispelen med Metroid- Zelda- och F-Zero-tema för att inte tala om F-Zeros gästspel i MK8


Det här handlade ju om framtidsplanerna och förhoppningarna för konsolen i dess gryning. Hade konsolen sålt bättre hade vi nog fått se både det ena och det andra. Just nu är det lite moment 22 då Nintendo insett att vad de än släpper kommer det inte ta Wii U mot skyarna. Sen vad det berott på att den sålt dåligt det kan man ju ha både den ena och den andra spekulationen om.

Woosley:

Inte på Hyrule Warriors i sig, utan på hela situationen då HW har fungerat som plåster i väntan på nästa huvudspel.


Det är ju här jag tycker det blivit lite löjligt. "Fansen" (vissa) skriker om att de ska helt lägga ned spelet för att de inte gillar det. Tycker det är respektlöst mot utvecklaren som säkerligen bara fått jobbet från Nintendo att utveckla en spin-off och inte har någon större influes i om det skulle vara en "riktig" uppföljare eller inte.

Vad jag försöker komma åt är detta hat mot en titel på en konsol (3ds) för att man inte för en annan titel på en annan konsol (Wii U) känns väldigt respektlöst mot utvecklarna av Federation Force. Menar vi har ju inte ens provat spelet än...

Sen på ett sätt förstår jag Nintendo angående Metroid-serien. Other M har ju fått sådant otroligt hat och det var nog ett spel där de verkligen försökte gå nästa steg i Metroid-sagan. Sett ur deras perspektiv då. Personligen håller jag inte det spelet så högt på listan heller i serien.

Redfoxe30 jun 2015q

Har fått höra ett par gåner även att metroid inte är direkt en av deras storsäljare, framförallt i Japan.

Sen vet jag ej om det är sant, jag bryr mig inte alltför mycket om metroid längre. nej jag hatar inte serien, älskar dom delarna jag hunnit lira igenom, bara det att dom vågar ändra spelkonceptet för mycket, det blir som med Castlevania serien efter SOTN (ironiskt med tanke på var dom hämtade inspirationen)

Samma sak olika skal.

Johan Lorentzon30 jun 2015q

Redfoxe:

Har fått höra ett par gåner även att metroid inte är direkt en av deras storsäljare, framförallt i Japan.


Nä Metroid har traditionellt aldrig varit en storsäljare i Japan. Ettan var ju mer eller mindre riktad mot västerländska publiken. Jag tror till och med att Metroid är det sämst säljade av Nintendos egna IP:n.

nmhbm30 jun 2015q

Såg videor ifrån det nya Metroidspelet och tyckte det såg jäkligt intressant ut, på den tiden när jag inte visste att det var ett Metroidspel.

Fick veta att det är ett Metroidspel.

Ser fortfarande lika intressant ut.

Jag kan väl bitvis förstå tankegångarna kring besvikelser hit och dit, men har samtidigt svårt för hela idéen med aptitretare som ska få oss att orka vänta på den kommande huvudrätten.

Mest för att jag tycker att det är att underminera spelen som får agera aptitretare. Federation Force ser onekligen intressant ut, och med slipad kontroll samt underhållande spelmoment kan det mycket väl bli ett spel som står stadigt själv.

Detta är dock väldigt personliga åsikter som uppenbarligen inte känns igen i den bredare massan. Och spelet ifråga hade antagligen mått så mycket bättre, i den närmaste kretsen, av att heta någonting helt annat.

Fast det vet vi och andra sidan inte så mycket om, det kan svänga igen.

Johan Lorentzon30 jun 2015q

nmhbm:

Och spelet ifråga hade antagligen mått så mycket bättre, i den närmaste kretsen, av att heta någonting helt annat.


Fast jag vet inte? Det är ju ett spel som fortfarande ska utspela sig i Metroiduniversumet. Känns som det borde ha ett namn som på något vis knyter samman med det. I och med att universumet som så inte har ett namn blir det lite svårt. Menar Zeldaspelen har ju landet Hyrule men Metroidvälden har ju inget namn egentligen.

Woosley30 jun 2015q

Johan Lorentzon:

Jag tycker nog 3D World räknas som ett riktigt Mariospel och inte en spin-off.


För mig är 3D-World en uppföljare på ett 3DS-spel. På inte sätt ett dåligt spel, men inte "THE Mariospel" jag tycker att Wii U eller jag förtjänar som flaggskeppsrepresentant på konsolen.

Johan Lorentzon:

"Fansen" (vissa) skriker om att de ska helt lägga ned spelet för att de inte gillar det. Tycker det är respektlöst mot utvecklaren


Ja här är jag helt med dig. Jag skulle aldrig kräva en nedläggning av ett spel bara för att jag själv inte är intresserad av att spela det. Däremot hade jag önskat att det här spelet inte var allt vi fick. Det känns ju verkligen som att Nintendos budskap är "Så ni ville ha ett nytt spel i Metroid Prime-serien. Här är det, vi vet att detta inte alls är vad ni ville ha, men om ni kisar med ögonen så kanske ni kan låtsas att det är det. Det har ju åtminstone ordet Prime i titeln!"

Och då spelar det mindre roll om det faktiskt utvecklas ett "riktigt" Metroid bakom kulisserna som är planerat till Wii U eller NX eller inte. Att fansen skulle bli uppretade av det här upplägget måste ju ha funnits med i beräkningarna. På något knepigt sätt. Men som sagt, jag ställer mig frågande till Nintendos övergripande strategi angående detta, jag menar ingen disrespect mot utvecklarna som sitter och sliter med spelet.

nmhbm30 jun 2015q

Johan Lorentzon:

Det är ju ett spel som fortfarande ska utspela sig i Metroiduniversumet.


Jag är helt med dig där. Var kanske otydlig i mitt syftande. Gällde bajsstormen.

Johan Lorentzon 1 jul 2015q

Woosley:

Men som sagt, jag ställer mig frågande till Nintendos övergripande strategi angående detta, jag menar ingen disrespect mot utvecklarna som sitter och sliter med spelet.


Jag förstår helt hur du resonerar och har inga problem med det. Men många tycker jag bara gnäller, hatar och klagar. Tycker det var lite samma sak runt slutet i Mass Effect 3. Slutet var kanske inte direkt bra men det är många slut i spel och filmer som jag inte gillat. Aldrig har det dock klagats och gnällts så ett slut måste skrivas om. Vet inte riktigt om jag gillar den attityden av spelarna.

nmhbm:

Jag är helt med dig där. Var kanske otydlig i mitt syftande. Gällde bajsstormen.


Ja jag förstod det. :) Tänkte på namnet nu och de kanske skulle skippa "Prime" i titeln och bara döpa det Metroid: Federation Force?

AiD 1 jul 2015q

Jag anser att dom skulle skippa "Metroid" istället och kalla det,
Prime: Federation Force. Eller bara, Federation Force.

lonian 1 jul 2015q

Tänk om Valve skulle släppa Half-life 2D scroller.
I väntan på? Kanske half-life 3 som aldrig kommer.
Undrar hur reaktionerna blivit.

Johan Lorentzon 1 jul 2015q

lonian:

Tänk om Valve skulle släppa Half-life 2D scroller.
I väntan på


Kanske bara är jag...men om det är en bra 2D-scrollare är jag game :)

lonian 1 jul 2015q

I det här fallet skulle jag nog också känna mig intresserad.
Vad än som Valve skulle släppt som har med HL universumet skulle jag äta upp än om inte HL3 blir verklighet. Även om det skulle svida samtidigt. Nåja. Back to Metroid. Federation Force intresserar mig inte främst för att de tycks vara ett co-op spel. Jag har bara en 3DS och inga vänner som spelar. Ej intresserad av att lira på nätet heller.

Johan Lorentzon 1 jul 2015q

lonian:

Nåja. Back to Metroid. Federation Force intresserar mig inte främst för att de tycks vara ett co-op spel


Ah, ja då kan jag förstå hur du känner. Jag och frugan har varsin 3ds. Sen känner vi ett till par som också har varsin och då kan man co-op:a lite :)

Hoppas att spelet har shareplay som Mario Kart, dvs att man kan dela på en kassett...

Kindo 1 jul 2015q

Jag har inte riktigt hängt med i Metroid-svängarna efter Prime 2, men tar inte mystiken och känslan av isolation en törn när ett flertal andra nissar börjar figurera i berättelsen? Jag fick genast avsmak av Federationen när jag såg den i Prime 3 (och Other M räckte jag ut tungan åt), med röstskådespel och annat, just för att rymden plötsligt inte känns så ensam längre. I min åsikt är det just där själva Metroids identitet sitter, så jag har helt klart svårt för den här utvecklingen.

Tomas Engström 1 jul 2015q

Johan Lorentzon:

Sen gillar jag co-op och ser fram emot att kunna lira detta med två eller tre kompisar. I nuläget vet jag så lite om spelet men just att få spela marinsoldater i Metroid universumet är något som tilltalar mig väl.


Jag är med dig att co-opa ifall det här nu faktiskt blir bra! Känner precis som dig; jag lirar gärna marinsoldat i det här universumet och var oerhört förtjust i hur MP: Hunters till DS fungerade. Så jag hoppas innerligt att man faktiskt lyckas göra någonting roligt, engagerande och intressant av detta, men vågar inte direkt hålla hoppet uppe och slaviskt följa utvecklingen av spelet :P

Johan Lorentzon 1 jul 2015q

Dennis Nyh:

men tar inte mystiken och känslan av isolation en törn när ett flertal andra nissar börjar figurera i berättelsen?


Yes, yes om det handlar om Samus som är en lone wolf. Resten av universumet är ju inte helt dött och detta handlar ju Federationen. Jag köper att de gör spel i samma universum och de har olika stilar. Samus-spelen kan fortfarande vara hon på en ensam isolerad plats.


Tomas Engström:

Jag är med dig att co-opa ifall det här nu faktiskt blir bra! Känner precis som dig; jag lirar gärna marinsoldat i det här universumet och var oerhört förtjust i hur MP: Hunters till DS fungerade.


Grafiska stilen i spelet kanske är tveksam men så var det ju med Wind Waker också inledningsvis. Men om Nintendo gör allt med den kvalité de brukar kläcka ur sig tror jag spelet kan bli riktigt bra. Dock som dig håller jag mig försiktig med hypen. Men mer co-opspel tackar jag inte nej till.

Anonym 4 jul 2015q

Jag hoppas att nästa spel är så olikt Other M som möjligt. Det var förnedrande mot hennes karaktär. Annars var väl spelsättet rätt skoj. Team Ninja vet väl vad de håller på med.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.