Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Johan Lorentzon

37 Registrerad: 10 apr 2014 20:44 Senaste besök: I dag 22:13 Online: Nej

johlor30 johlor

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

"Hon skulle aldrig vinna i en riktig match mot en kille"

Johan Lorentzon13 jul 2015 15:371895 visningarKommentera: 3 !

Videon med 16-åriga Riley Breedlove har blivit en succé på nätet. För er som inte sett den är det en klipp där Riley i stort äger upp en massa killar på en gräsmatta med hjälp av BJJ.

Det är givetvis bara lekmatcher och var en vänskaplig utmaning hon fick från ett par killar om hur hennes BJJ skulle stå sig mot brottning. Resultatet är att killarna får klappa som sälar en efter en när Riley visar en riktig solid BJJ med bra rörelser och tänk. Från min erfarenhet och mitt eget lilabälte i BJJ kan jag se att Riley absolut inte är något svartbälte utan grapplas som det blåbälte hon är. Men tänket och rörelserna är det riktigt imponerande. Basen hon besitter kommer hon att komma långt med. Tjejer är ju för bövelen bara 16-år!

Filmen är här för de som vill skåda:Men vad jag blir rent förbannad på är kommentarerna under klippet. Det finns en hel uppsjö av kommentar som anspelar på något sexuellt eller helt enkelt nedvärderar Rileys förmåga för att hon är tjej. Det finns givetvis de som uppskattar vad de ser också men det är väldigt mycket fokus på att hon är en tjej som slår killar.

"I would happily be put down by her"

"Skillful girl, Weak, unathletic, unknowledgable guys."

"They all enjoyed getting choked out by her"

"guys cant fight with a hard on"

"Nothing that impressive when the kids that shes fighting against have no training whats so ever"

"The guys are not going 100%. It just looks bad to beat up a girl,so they lose on purpose. Men have an undeniable strength advantage over women. Technique doesn't even go into play in this situation either"

Detta är bara en handfull av vilka kommentarer som finns. Killarna hon möter tränar brottning och är inga nybörjare som så många vill påvisa. Bara en sådan kommentar gör ju också att man nedvärderar killarna i klippet. Sen till alla sexuella anspelningar för att hon är tjej....don't even get me started...

Som redan sagt är det ingen "live fight" utan lite mer seriös sparring. Så att jämföra med gatuslagsmål är också orättvist. Killarna kanske inte gick fullt ut. Men jag tycker det ser ut som om Riley tar det relativt lugnt också mellan att låsa ut och låsa upp killarna. Överlag tror jag ingen hade intentioner att skada den andra.

Vad jag tycker är synd är att det är så många som inte kan uppskatta hennes förmåga. Ironin är väl också att precis samma sak förekommer inom spelvärlden. Inga tjejer kan vara duktiga i CoD och om de är det får de ta ett helt lastbilsflak med skit och trakasserier för det.Taggar: bjj, Rileybreedlove

« Till bloggen

Kommentarer

Caesar13 jul 2015q

Jävla skitvärld fylld med jävla skitfolk med jävla skitvärderingar.

Vissa dagar iallafall.

MADSTALIN13 jul 2015q

Jag tror inte det handlar om att hon är en tjej.

Eller jo, klart det gör det för samma få människor (båda könen är skyldiga) som hade attackerat en kille men istället kallat honom för "bög" eller dylikt. Detta bottnar istället i ett förkastligt jante-tänk där folk som är duktiga eller skiljer sig från mängden ska anklagas för att fuska eller "egentligen" vara dåliga på vad de sysslar med.

Sketet folk vill attackera de som utmärker sig och om de kan använda ens kön som vapen så kommer de göra det oavsett.

Tigersuit15 jul 2015q

Cool tjej! Har själv funderat på att testa BJJ.

Men som med allt annat där tjejer utmanar killar så är internet-trollen där med blodtörst och fradga droppande ur mungiporna, internet skulle vara så himla mycket trevligare om folk verkligen kunde bete sig mot varandra och inte vara så äckliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.