Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Johan Lorentzon

37 Registrerad: 10 apr 2014 20:44 Senaste besök: I dag 22:13 Online: Nej

johlor30 johlor

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Familjekvällar i Svampriket med Mario och gänget

Johan Lorentzon23 jul 2015 10:571679 visningarKommentera: 2 !

Ni som har lite koll på min blogg kanske minns att jag skrev att jag för ett tag sedan skrev om att min dotter har börjat spela Super Mario 3d World (går att läsa här.) Detta har nu blivit hennes favoritspel och hon har gått ifrån en tjej som gillade Bamse till att gilla Mario (och nu mera även Toad). Vilket glädjer ett spelande pappahjärta.

Jag har låtit henne spelat själv större delen av spelet och hon tar sig framåt. Inte så snabbt kanske och det var en tid då hon gärna spelade om banan på första världen där man ska rida på en dinosaurie i en fors. Men nu på senare tid har hon även velat att jag ska spela tillsammans med henne. Vi har därför börjat spela lite co-op på kvällen och klara några banor tillsammans innan läggdags. Bara det att hon vill spela med sin gamla far är roligt. Nu har jag insett att det är många banor i spelet som faktiskt är för svåra för henne att klara själv. Speciellt de som har liten tidsfrist och de som scrollar. Men i de flesta fall kan man välja någon annan bana för att komma vidare.

Hon har dessutom suttit och studerat Let's play-videos på youtube och har på så vis lärt sig en massa hemligheter på banor hon inte ens spelat. Det är lite kul när vi spelar en ny bana och hon utbrister:

”Happa, hlöm inte sjärnan!”

Då vet jag att en av stjärnorna är i närheten och det är ofta hon själv visar vägen med sin gubbe om hon kan ta sig dit. Hon har ett fantastiskt minne och ibland undrar jag faktiskt om det inte är fotografiskt då hon har koll på precis varenda stjärna och vart de är på banorna. Jag som varit kritiska till Let's play-videos får väl erkänna att det faktiskt finns en mening med det.

Nu är vi alla fall på sista världen och jag lovade att vi skulle ta oss till ”monstret” (som är hennes namn på Bowser) ikväll. Dessutom har hon en himla sympati för de där stackarna som är fångad i burkarna och det är viktigt att vi befriar alla dessa från slotten. Hon fick även en Peach Amiibo på Game-utförsäljningen och en Mario när vi var i Luleå. Sen har hon en ny favoritgose i en Luigi i kattdräkt. Som sagt är det Mario som gäller för fulla muggar här hemma. Det är även kul att hon blivit så fäst vid just Mario-spelet där Peach utan är spelbar.

Hon har även börjat spela Mario Kart sen jag visade att man kunde låsa upp saker med Amiibona men hur hennes progress går där sparar jag till ett annat blogginlägg.Taggar: mario, Nintendo, mittliv, familj, dottern

« Till bloggen

Kommentarer

eightbits27 jul 2015q

Låter som toppenkvällar! Min son är fem år gammal och har i princip varenda Lego-spel som finns nu. Han älskar dom och har klarat de flesta. Men. I mitt tycke är de alldeles för lätta och det återspeglar starkt på hur han reagerar på saker i livet som inte riktigt går hans väg. Det behöver alltså inte ens vara spelrelaterat. Han nästan bryter ihop för att han inte klarar grejer på "första försöket". Då blir jag lite rädd. Hur som helst, det sparar jag också till ett blogginlägg. Till min fråga; Hur förlåtande är Super Mario 3D World för barn? Har du fler tips på bra spel till Wii U? Har tittat lite på Splatoon (men tror han är för liten för det) och nu senaste Yoshi. Han själv sneglar dock mest på Lego Jurassic World...

Ser fram emot Mario Kart-inlägget!

Johan Lorentzon27 jul 2015q

eightbits:

Hur förlåtande är Super Mario 3D World för barn?


Jag skulle nog säga att det är mer förlåtande om du spelar med honom. Så länge du är i livet kommer han spawna i en bubbla. Dessutom kan du lyfta upp honom och bära honom över svåra hinder. Men detta gäller egentligen bara senare delar av spelet. I stort har Nintendo en väldigt fin balans i sina spel där döden inte är ett straff utan en lärdom snarare. Tror att det handlar om att spelet aldrig blir orättvist.

Jag letar också spel som är "barnvänliga". Kan nog tänka mig Kirbyspelen är det då de nästan är omöjliga att dö i. Annars är ju Lego-spelen riktigt bra. Har även tittat åt Disney Infinity-spelen då dottern gillar Frost och andra disneyfigurer.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.