Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Johan Lorentzon

37 Registrerad: 10 apr 2014 20:44 Senaste besök: I dag 00:32 Online: Nej

johlor30 johlor

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Bortglömda spel (4)

Johan Lorentzon12 aug 2015 10:371832 visningarKommentera: 7 !

Det här spelet var rätt banbrytande på sitt eget vis när det kom. Jag minns att det pratades en del om det i spelmedia och att det fick bra betyg, men sålde tyvärr dåligt. Det är utvecklat av Origin Systems och EA stod som utgivare. Att spelet sålde dåligt kan bero på att det var rätt hårdvarukrävande för sin tid, men jag vet faktiskt inte varför för spelet var riktigt bra. Jag köpte det några år senare, efter jag uppgraderat datorn och det är nog ett av mina äventyrsspels favoriter. Bioforge börjar med att spelets huvudperson vaknar upp i en cell på en helt öde bas. Förutom en huvudvärk och att inte alls ha någon aning om vart du är så har även någon/något har byggt om din kropp med cybernetik. Här börjar din resa att klura ut vad som hänt dig själv men också vad som hänt på basen. Bioforge är ett spel som försökte blanda den gamla peka-och-klicka-modellen med ett lite mer actionorienterade inslag. Förutom att springa omkring och lösa problem fanns även ett fightingsystem som var rätt avancerat med kombos och liknande. Spelet drev också teknologin framåt med avancerade 3D-modeller och röstskådisar. Det var planerat en uppföljare men tyvärr blev denna nedlagd, antagligen på grund av dålig försäljning. Jag skulle personligen gärna se en återupplivning av detta spel. Orginalet finns på GOG.com för runt 6 dollar och är värt att titta närmare på för alla som gillar System Shock.

Taggar: bioforge, systemshock, Bortglömdaspel

« Till bloggen

Kommentarer

Schizo_Deluxe12 aug 2015q

Minns hur man satt och spelade det åtskilliga timmar på sin då värstingdator (enda värstingdator jag någonsin haft) och tyckte grafiken var helt underbar.
Var något ställe mer i mitten som jag satt fast på i flera veckor innan jag tog mig vidare men sedan gick det enklare.
Kan lugnt rekommenderas som en gammal bortglömd pärla :)

Johan Lorentzon12 aug 2015q

Schizo_Deluxe:

Var något ställe mer i mitten som jag satt fast på i flera veckor innan jag tog mig vidare men sedan gick det enklare.


Satt också fast i mitten minns jag, rejält! På den tiden kunde man ju inte heller gå ut på nätet och hitta lösningen. Det man kunde göra var att skriva till PC Gamer och hoppas de tog upp problemet i tidningen nästa månad :P

Schizo_Deluxe12 aug 2015q

Då var man inte själv med att köra fast hårt i det :)
Hehe, jo, lite körigare på den tiden, minns när man ringde till Nintendoklubben nån gång för att prata med någon som satt med en guide.
När man satt fast i spel förr så kunde man verkligen sitta fast.

Johan Lorentzon12 aug 2015q

Schizo_Deluxe:

När man satt fast i spel förr så kunde man verkligen sitta fast.


Sen kunde ju problemen vara så satans ologiska ibland. Jag minns Legend of Kyrandia där man skulle ha en "toadstool" för att koka en trollformel i en kittel. Jag och min polare sprang runt i flera veckor och letade efter en svamp. Det visade sig att man skulle ha en toad OCH en stool...dvs en padda och en pall?? Menar wtf???

Nu var hela spelet byggt på engelsk slang så det blev helt omöjligt för oss med vanlig simpel skolengelska. :P

Schizo_Deluxe12 aug 2015q

Haha, det var ju klassiskt :)
Gillade Kyrandiaspelen, det var trean jag hade mest problem med, att prata med alla i olika känslolägen var för att kunna lista ut vad man skulle göra tog en evighet.
Tror jag hade seriösa problem med att få komma genom någon port men så länge sedan man spelade det så kommer knappt ihåg.

Johan Lorentzon12 aug 2015q

Schizo_Deluxe:

Gillade Kyrandiaspelen,


Lite underskattade och bortglömda faktiskt? Kanske blir nästa spel jag tar upp? :D Var ju till och med Westwood som låg bakom de spelen.

Schizo_Deluxe12 aug 2015q

Absolut underskattade och bortglömda :)
Min favoritserie inom peka och klicka. Kan vara värt att ta i nästa blogg :) Dom skiljer sig ju ganska mycket mellan delarna med.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.