Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Johan Lorentzon

37 Registrerad: 10 apr 2014 20:44 Senaste besök: I dag 00:32 Online: Nej

johlor30 johlor

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

20 timmar in i Kojimas sista epos

Johan Lorentzon31 aug 2015 11:112166 visningarKommentera: 6 !

Det har varit lite tyst från mig sen jag recenserade Gears of War. Anledningen är helt enkelt att jag suttit nedgrävd i Kojimas sista del i Metal Gear-sagan. Av flera skäl tror jag faktiskt denna gång att det blir sista mgs-spelet vi får se från Kojima.

Jag tänker inte säga så mycket om själva spelet då det kommer en recension senare när jag hunnit med och testa allt som det har att erbjuda, men det jag kan säga är att jag är extremet imponerad än så länge. Tyvärr har jag inte haft chansen att pröva FOB, men hur man bygger och sköter sin bas skapar lovande förutsättningar för detta när Konami väl öppnar servrarna.

Spelet känns Metal Gear, men på ett annorlunda vis. Det känns verkligen att alla spelen i serien har en plats och detta är vad allt lett upp till.

Annars är det lite vemodigt att sitta med spelet. Veta att det är sista spelet i serien vi får från Kojima. Det känns lite som när jag sett färdigt Sagan om Konungens återkomst på bio. Känsla av:

"Jaha, vad ska jag se fram emot nu då?"

Filmerna hade ju varit en av de stadiga sakerna jag såg fram emot varje jul. Likså har mgs-spelen också varit det, inte varje jul, men vetskapen om att det "snart" kommer en uppföljare i sagan. Det skapar ett tomrum i min själ.

Nu återstår det att se om Kojima kan knyta ihop trådarna, men än så länge ser det lovandet ut. Allt kommer senare i en matig recension, so stay tuned!Taggar: MGS5, bigboss

« Till bloggen

Kommentarer

Anders Eklöf31 aug 2015q

Jag hoppades ivrigt att jag skulle få det idag, men får vänta till morgondagen helt enkelt...

Woosley31 aug 2015q

Vad gäller återkommande julfilmer så kan du nu se fram emot några år med Star Wars! :D

Johan Lorentzon 1 sep 2015q

Woosley:

Star Wars!


Men vad händer sen efter nya trilogin :O

Woosley 1 sep 2015q

Det vete gudarna! Men det behöver vi inte oroa oss för förrän efter 2019 eftersom delarna i trilogin kommer vartannat år och åren däremellan kommer Star Wars-spinoff-filmer. Vi har alltså fem år med Star Wars framför oss till skillnad från LOTRs tre! :)

Woosley 1 sep 2015q

Iofs, räknar man The Hobbit-filmerna, vilket man väl bör, så var det ju sex år med Tolkienfilmer. Visserligen med några års uppehåll mellan trilogierna, men ändå. :P

Johan Lorentzon 1 sep 2015q

Woosley:

The Hobbit-filmerna


Var ju peppad som satan på dem, men när de drog ut på tiden så tappade jag som hela hypen.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.