Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Johan Lorentzon

37 Registrerad: 10 apr 2014 20:44 Senaste besök: I dag 00:32 Online: Nej

johlor30 johlor

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

EA Sports UFC 2 och Ronda "Rowdy" Rousey

Johan Lorentzon16 nov 2015 14:162189 visningarKommentera: 0 !

UFC är nog i samma chock nu som när Mirko Crocop blev cro-cop:ad av Gonzaga. Det som hände i helgen var precis det som inte fick hända. Allt var upplagt för att Ronda Rousey skulle köra över divisionens (i många ögon setts) enda utmanare.

Det skulle bli en klassisk grappler vs striker och Ronda skulle lätt kunna slå sig in, slänga Holly Holm på huvudet, för att sen avsluta med sin patenterade armbar. Hon skulle sen ta en paus och gå nästa titleförsvar på UFC 200 i sommar.

Det var nog så UFC och Dana White hade räknat ut det....

Men riktigt så gick det inte.

Istället för att se Ronda dominera fick vi se en Holly Holm som dansade runt, prickade av världsmästarinnan med hårda slag, stoppade nedtagningar och i stort stängde ned hela Rondas game. När Ronda kom ut i andra ronden kunde man se desperationen i hennes ögon och allt slutade med en vänsterspark i huvudet som sänkte mästarinnan.

Holly Holm är numera banta-viktens nya bälteshållare.

På något sätt är det en ironi över hela matchen och hur den slutade. Ronda har alltid hypats men innan denna match har det varit på en helt annan nivå. Det har pratats om att hon är världens mest dominanta sportatlet. Att vi nog aldrig kommer få se en sådan stor atlet som henne någonsin. När EA annonserade ut UFC 2 för några dagar sedan var det självklart att Rousey skulle pryda omslaget på spelet och allt var upplagt för hennes världdominans.

Allt detta sattes stopp för av en vänsterspark som skulle få Mirko att hoppa av glädje. Jag tror inte ens Holly Holm har förstått vad hon satt i gungning i UFC.

Så vad händer nu?

Kommer Ronda tillbaka?

Hur ska UFC vända på detta?

Kommer EA att byta omslagsfighter?

Personligen hoppas jag Rousey kommer tillbaka även om jag inte alltid håller med hennes beteende. Hon behövs för sin division, men även för WMMA.

Men nu är det bara att gratulera Holly Holm till en fantastiskt utförd match.


Det här ska tydligen vara första ingame-bilden på Ronda från EA Sports UFC 2.Taggar: UFC, EASPORTSUFC2, EA, Ronda Rousey, HollyHolm, UFC193

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.