Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Johan Lorentzon

37 Registrerad: 10 apr 2014 20:44 Senaste besök: I dag 00:32 Online: Nej

johlor30 johlor

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

The Corrs återkomstalbum "White Light"

Johan Lorentzon21 dec 2015 13:532048 visningarKommentera: 0 !

Denna syskonskara var ju som mest poppis under mitten av 90-talet med sin irlänska folkmusikspop. Jag var en av dem som älskade gruppen. Har alltid haft en svag sida för irlänsk folkmusik och Forgiven Not Forgotten anser jag fortfarande vara en av de bättre skivorna jag äger (trots att jag mest lyssnar på metal och lite hårdare musik idag).

Efter att ha tagit en sväng mer åt pophållet med albumet "In Blue" och "Borrowed Heaven" gick syskonen tillbaka till rötterna och släppte albumet "Home" 2005. Detta var en skiva där de helt rent och slätt spelade irlänska folkmusikvisor, inget eget material.

På många vis kändes det som cirkeln var sluten. Medlemmarna hade dessutom börjat få barn, skaffat familj och startat egna soloprojekt. När sen Jim Corr sa i en intervju att "Everything has an end". Då kändes det som att vi nog aldrig mer skulle få höra gruppen som helthet något mer. Men "Home" var också den perfekta avskedskivan.

2015, hela 10 år senare så gör syskonen en återkomst och med en viss tveksamhet från mig, måste jag nog säga att "White Light" är det mest kompletta album de släppt. En stark återkomst helt enkelt.

Startade en tråd här där jag ska skriva mer ingående vad jag gillar om albumet

Har ni någon relation till syskonen Corr?Taggar: thecorrs, whitelight

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.