Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Johan Lorentzon

37 Registrerad: 10 apr 2014 20:44 Senaste besök: I dag 00:32 Online: Nej

johlor30 johlor

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Spelen som passar alla åldrar

Johan Lorentzon23 jan 2016 13:593104 visningarKommentera: 6 !

TV4 slog på stora trumman igen och drog igång (den årliga) debatten om hur våldsamma spel är och hur skadliga de är för våra barn. Uppenbarligen verkar det vara svårt för föräldrar och för samhället att förstå att spel har åldersgränsmärkning som allt annat, film och musik. Att jag återupprepar detta för 1001 gången tror jag är helt menlös. Därför tänker jag istället göra en lista på spel som faktiskt är lämpade för barn att spela och ännu mer trivsamt att spela tillsammans med era barn.

Yoshi’s Woolly WorldEgentligen allt Nintendo gör är familjevänligt, men just Wooly World är fantastiskt. En fin och stilful garnvärld med vår egen favorit dinosaurie. Förutom att det går att spela tillsammans med ditt barn, går det även att slå in handikapp för att underlätta för ovana spelare. Rekommenderas starkt!

MinecraftJag är fascinerad att trots Minecraft storhet så nämner man aldrig detta när våldspelsdebatten drar igång. Detta spel är fantastiskt på många vis och sticker ut i mängden. Det triggar kreativitet och sammarbetet. Ett spel som bara sätter gränser där fantasin slutar.

Lego-spelenAlla älskar Lego och dessa spel tilltalar både yngre och äldre generationen i såväl humor som spelstil. Vare sig du gillar Star Wars, Indiana Jones eller Harry Potter så kommer ni ha otroligt roligt tillsammans. Nu när är GTAV diskuteras kan nämnas att Lego City Undercover finns till WiiU och kan ses som ett barnvänligt GTA. I min mening är det till och med roligare än alla GTA-spel.

Super Mario MakerTillverkar banor tillsammas, eller åt varandra. Förutom att spelet är otroligt utmanande när det gäller andras kreationer funkar det utmärkt som inskolning till 2D-plattformare. Att kunna göra banor i lagom utmaning till sitt barn för att sakta höja svårhetsgraden när de blir duktigare, det är otroligt givande. Då har jag inte ens talat om när ens barn börjar pula på med egna banor och vill att du som förälder ska spela dem.

Mario KartUltimata familjespelet, alla kan svänga och gasa. Ingen är förlorare och alla är vinnare. Framför allt kan alla ha roligt oavsett ålder.

SplatoonDet går att göra tävlingsinriktade shooters utan att de innehåller våld. Splatoon byter kulvapnen mot färgvapen. Här gäller det inte att döda så många som möjligt, utan istället att täcka banan i färg. Det lag som har täckt mest i slutet vinner. Roligt och otroligt beroendeframkallande.

Disney InfinityDet är många Nintendospel på listan, men Disney Infinity är ett av spelen som finns till samtliga format. Vem gillar inte Disney och vem gillar inte att bygga? Att sen få bygga med Disneys karaktärer är ju drömmen. Förutom byggandet finns det solida kampanjer som går att spela tillsammans. Nackdelen är att spelet säljs med alla dessa plastfigurer som ska samlas. Det kan tära på plånboken, men då ska det sägas att man kommer långt enbart med startpaketen.

Detta är bara ett axplock av spel. Det finns finns drivor med spel som passar barn och som är familjevänliga. Till oroliga föräldrar kan jag bara ge tipset att läsa på spelet, läs åldergränser, men framför allt tycker jag ni ska ta del av erat barns intresse. Kanske lär ni er något nytt. Eller vem vet, kanske ni till och med hittar en ny hobby?Taggar: spelsompassaralla, videospelsvåldsdebatten, TV4

« Till bloggen

Kommentarer

Fook26 jan 2016q

Kort och gott, föräldrar köp en Wii U. :)

Johan Lorentzon26 jan 2016q

Fook:

Kort och gott, föräldrar köp en Wii U. :)


Haha, ja jag insåg att det blev många Wii U-spel när jag skrivit färdigt listan :P

Fook26 jan 2016q

Ja, i och med Minecrafts intåg till Wii U så var det liksom 100% :)

Rikard Halvarsson27 jan 2016q

Intressant och nödvändigt blogginlägg!

Fook:

Kort och gott, föräldrar köp en Wii U. :


Hah!

Men finns ju massor av spel till PS4 som passar alla också. Bland annat Rocket League (som jag inte kan sluta spela!).

Johan Lorentzon27 jan 2016q

Rikard Halvarsson:

Men finns ju massor av spel till PS4 som passar alla också. Bland annat Rocket League (som jag inte kan sluta spela!).


Japp, det finns tonvis och man behöver inte ens leta speciellt hårt för det. :) Min dotter tyckte dock Rocket Leauge var för svårt, men det är ju som sagt ändå ett kanonbra familjespel utan våld.

lonian 2 feb 2016q

" Alla älskar Lego och dessa spel... Vare sig du gillar Star Wars, Indiana Jones eller Harry Potter så kommer ni ha otroligt roligt tillsammans."

Nä. Jag prövade faktiskt Indiana Jones då jag skulle hacka mitt Wii, men det föll mig verkligen inte i smaken. Känner ungefär samma sak för Ratchet and clank. Inte min typ av spelstil.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.