Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Johan Lorentzon

37 Registrerad: 10 apr 2014 20:44 Senaste besök: I dag 00:32 Online: Nej

johlor30 johlor

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Alla barnen är peppad på Uncharted 4 utom....

Johan Lorentzon 9 maj 2016 13:483045 visningarKommentera: 20 !

Imorgon släpps Uncharted 4 och det är ett stort spelsläpp för alla PS4-ägare. Personligen vill jag nästan bara kräkas över spelet.

Låt mig förklara innan det blir ramaskri här.

Spelen är bra och jag gillar storyn med Drake och hela matiné-äventyrskänsla. Även om ettan inte har åldrats jättebra enligt mig så ser jag ändå vart charmen i serien började. Finliret förbättrades sedan i uppföljarna och serien blev den klassiker den är idag.

Mitt problem med 4an är att jag rätt nyligen spelade igenom hela trilogin back to back. Eller nästan i alla fall, jag gjorde ett litet uppehåll mellan del två och del tre för att jag var så less på hela konceptet. Sedan tvingade jag mig igenom sista delen för att uppföljaren hägrade. Där emellan recenserade jag också Rise of the Tomb Raider och nu känner jag mig bara så dödligt less på QTE och set pieces som rasar medan huvudpersonen lyckas klamra sig fast i en gren för hundraelfte gången för att sedan ramla 100 meter och bli räddad i sista sekund.

Jag har ingen som helst lust att sätta mig och gå igenom en liknade upplevelse igen för då skulle jag som sagt kräkas.

Inte just nu i alla fall.

Det kan som bli för mycket av det goda helt enkelt. Jag gillar sushi, men skulle jag äta det varje dag i två veckor skulle jag nog kräkas på det också (tror jag?). Så på ett vis var det sämsta spelbeslut jag någonsin gjort att spela igenom hela trilogin så nära inpå. Men detta har inget med spelet att göra då spelen nog inte är menade att spelas på det viset. Menar, det finns en anledning varför spel har en början och ett slut.

Å andra sidan, jag har ingen stress att spela fyran heller. Plus att spelet kanske går ned lite i pris innan jag skaffar det. Tills dess får ni som har era förhandsbokningar gjorda ha så kul med spelet. Jag hoppar på tåget lite senare helt enkelt.

Kanske blir min semestersysselsättning?Taggar: uncharted4

« Till bloggen

Kommentarer

Redfoxe 9 maj 2016q

Helt med dig.
Jag tröttnade på Uncharted vid slutet 2:an.
Försökte lira 3:an men pallade bara ett par timmar.

Woosley 9 maj 2016q

Jag drog även jag nyligen igenom trilogin nästan back-to-back (jag hade inte spelat spelen tidigare) och jag FÖRSTÅR absolut din känsla av att vara less på konceptet. Men förutom delar av det första spelet som kändes lite "traggliga" och trista så hade jag en känsla av att jag flög igenom spelen och efter att ha spelat igenom alla tre så kändes det snarare som att jag kollat på de tre första Indiana Jones-filmerna back to back än att jag spelat igenom tre långa äventyrs/actionspel. Illusionen av att spelen kändes så mycket kortare än de förmodligen var fick mig på sätt och vis att se på trilogin som ett enda långt mastodontäventyr istället.

Så nu sitter jag här på jobbet (jag jobbar dygn) och vet att Uncharted 4 ligger och väntar på mig hemma på köksbordet och det kliar så in i helvete i fingrarna efter att få komma hem och sätta igång med det nya äventyret. Det enda som känns lite jobbigt är att även fast jag har läst att spelet ska vara längre och matigare än de tidigare spelen så kommer jag förmodligen att bli lite orättvist besviken på dess längd. Just eftersom jag i mitt undermedvetna ser på de tre tidigare spelen som ett. Nåväl, det är ju ett lyxproblem jag själv skapat. :)

Kleti10 maj 2016q

Det är det som är det ironiska med att hetsa sig igenom en serie i tron om att man ska komma ikapp de andra. Slutar bara med att man är urless på serien när det nya spelet kommer.
Har själv aldrig spelat igenom ett spel på release vad jag kan minnas. Hetsade Dark Souls fram till 2:an men spelade istället andra spel i ett år varpå ett enorm sug efter 2:an infann sig därpå... nu sparar jag 3:an som en härlig karamell tills jag känner mig färdig med Bloodborne.

Uncharted 2 är det enda jag kört men efter att ha sett gameplay från Madagaskar 4:an så blev jag riktigt sugen. Men då är det miljöporren som hägrar. Själva action-biten blir ju fort enahanda.

Hans Li Engnell10 maj 2016q

Ja, det kan faktiskt bli lite för mycket av det goda, och jag har reagerat i vissa trailrar för hur likt Rise of the Tomb Raider Uncharted 4 verkar vara i sitt gameplay.

Nu gillade jag Rise of the Tomb Raider skarpt, så jag är rätt övertygad om att Uncharted 4 kommer att diggas rätt hårt hemma i min soffa. Lyckligtvis är det någon månad sedan jag spelade Rise nu.

Johan Lorentzon10 maj 2016q

Kleti:

Det är det som är det ironiska med att hetsa sig igenom en serie i tron om att man ska komma ikapp de andra.


Ja, det var första och sista gången kan jag säga :)

Hans Li Engnell:

så jag är rätt övertygad om att Uncharted 4 kommer att diggas rätt hårt hemma i min soffa


Tror också att jag kommer gilla det om jag inte ger mig på det nu direkt. Så av respekt för spelet och utvecklarna, men även mig själv så blir det nog bra att vänta. :)

Hans Li Engnell10 maj 2016q

Johan Lorentzon:

Så av respekt för spelet och utvecklarna, men även mig själv så blir det nog bra att vänta. :)


Det låter faktiskt som ett väldigt klokt beslut. :-)

eightynine10 maj 2016q

Känner igen det där.

Jag var en av dom som höll Uncharted 2 som ett av världens bästa spel när det begav sig, men jag bokstavligen talat somnade under min genomspelning av Uncharted 3 (det kanske enda spelet jag har somnat till). Tvingade mig igenom det, men hade inte roligt en sekund utav tiden.

Lite som med QTE, första gången var det fantastiskt (God of War), men gick snabbt över till att bli ett av spelmediets mest hatade inslag.

Så, ju mindre script och ju mer spelaren påverkar spelet själv, desto bättre håller ett spel i längden.

Är för övrigt fortfarande inte ett dugg sugen på Uncharted 4 och då har det ändå gått 5 år sen sist.

eightynine10 maj 2016q

Var tvungen att leta upp mitt 5 år gamla inlägg om Uncharted 3. Kanske inte skriver under på alla ord i dag, men definitivt det mesta:

"Har precis klarat av spelet och nä, det här är inte roligt längre. Jag har spelat det här förut. Två gånger. Det är alldeles för dålig variation. Finns inga överraskningar överhuvudtaget. Det är skjuta, klättra och pussla igen. Sen tittar vi på en film. Inget av spelmomenten är särskit engagerande eller väl genomförda. Det är varken spännande eller roligt när Drake är en hårsmån från att falla ner mot en säker död så många gånger att jag tappat räkningen efter bara fem minuters spelande.

Varför får jag inte utforska öknen? Eller åtminstone styra ett fordon?

Skjutandet är bra, tills du inser att det är samma sak om och om igen. Det är inte särskilt trovärdigt när 100 badguys, istället för att försöka ta sig ut ur Dold text: en brinnande byggnad, väljer att stanna kvar bara för att försöka ha ihjäl dig.

Och det här scenariot utspelades så många gånger att jag ville spy:

Drake: I found a door
Sully: Damn, it's blocked from the other side
Drake: I'll see if I can find a way around

För att sedan följas upp av ett jävla buttonmashande till klättrande där spelet inte ens tillåter dig att göra ett snesteg. Det är så scriptat att det ofta känns som att spelet spelar spelet åt mig.

Det fanns ett pussel jag tyckte om någorlunda och det var Dold text: när man skulle snurra på en jordglob för att hitta en viss kontur. Resten var väldigt mediokra.

Hade jag inte spelat det här förut (syftar på 1 & 2) så hade jag kanske tyckt annorlunda. Men nu har i alla fall jag fått nog av att leta gömda städer i tv-spel.

6/10"

lonian10 maj 2016q

Lite därför jag känner mig osugen på det här. Det enda Uncharted jag testat var det som kom på PS vita, som jag tyckte var riktigt tråkigt.
Ska jag köra 4an får jag nog köra de andra först. Och då blir jag säkert opepp efter 3 genomspelningar. Men vi får se. Jag kanske ger ettan en chans en dag.

Hans Li Engnell11 maj 2016q

Uncharted till PS Vita är inte särskilt bra, nej. I synnerhet inte jämfört med PS3-spelen.

Uncharted 1 har åldrats betänkligt. Jag förstår att det var ett bra spel då, men i dag är det ytterst mediokert. Uncharted 2 är rena festen och innehåller så många haktappande sekvenser att det är ett måste. Uncharted 3 gillade jag också skarpt.

lonian11 maj 2016q

Så man kan hoppa in på 2an direkt då?

Hans Li Engnell11 maj 2016q

Ja, egentligen. Du missar inte så mycket. Det beror väl på hur "komplett" du vill att historien ska vara. I Uncharted 4 görs en del blinkningar till de tidigare äventyren, men spelet hänger ju inte på något sätt på dessa.

eightynine11 maj 2016q

lonian:

Så man kan hoppa in på 2an direkt då?


Hade jag varit du så hade jag faktiskt gått på Uncharted 4 direkt. Har man inte spelat någon av de tidigare delarna tror jag att definitivt att det ger en grym spelupplevelse. Kör du 2-3 innan så är risken att du får samma död-åt-Uncharted-syndrom som oss andra här.

Det är inte som att det är världens djupaste story. För att dra ett exempel så blir det väl mer som att se Indiana Jones 4 utan att ha sett den tidigare trilogin, d.v.s. man fattar nog vad spelet handlar om ändå. Så kan du ju se dom tidigare delarna som prequels om du blir sugen på mer sen.

Min åsikt bara! :)

Kindo11 maj 2016q

Mjo. Även jag har känt att det varit stor risk för utmattning, och att själva upplägget blir lite enformigt efter ett tag. Men mitt största hinder har alltid varit striderna. Jag orkar inte med dom alls, dels för att det inte är dom som är behållningen för mig i ett matinéäventyr, och dels för att det inte finns något mer onaturligt för mig än att sikta med en styrspak.

Woosley11 maj 2016q

Nåja, jag får väl sticka in näsan här igen som den som nyligen maratonspelat (nästan) mig igenom trilogin men samtidigt inte alls känt mig mätt på konceptet när jag var klar, utan tvärtom var ännu mer pepp inför fyran än jag var innan.

Jag tar visserligen lite mätt på att ND upprepade i stort sett samma mall vad gäller story-upplägg och narrativa grepp alla tre spel igenom. Men jag har varit övertygad om att de i det fjärde spelet ska vika lite mer från mallarna och våga sig på lite originalitet. Den biten har väl både varit en källa till ännu mer pepp och samtidigt en rädsla inför att de ska upprepa i stort sett samma sak igen så det i slutändan känns som att man "bara" spelat ännu ett vanligt Uncharted, om än mycket snyggare utfört. Men jag har faktiskt litat på utvecklarna på den punkten.

Woosley11 maj 2016q

En sak kom jag dock att tänka på igår då jag snubblade över en video med Pewdipie som spelade Uncharted 4. Det verkade som att han spelade ett Uncharted-spel för första gången då han var helt förbluffad och tappade hakan inför precis varje dödsföraktande hopp han gjorde, varenda gång karaktären med en hårsmån klarade sig undan en säker död då något han klängde i rasade och i princip varenda gång något "oväntat" hände. Det fick mig att tänka på att jag kanske också skulle känt och reagerat så om fyran var det första spelet i serien jag spelade, speciellt eftersom det är så mycket snyggare och mer "realistiskt" än de andra spelen i serien. Vi som är vana de här scenerna kanske har blivit lite blasé i sammanhanget.

Ur den synvinkeln kan jag tänka mig att det faktiskt kan vara en stor fördel att spela fyran som det första i serien. Å andra sidan kanske Pewdiepie alltid reagerar sådär när han spelar ett spel, det vet jag inte eftersom det var det första jag sett med honom. Nåja, något att tänka på iallafall! :)

Hans Li Engnell11 maj 2016q

Woosley:

Vi som är vana de här scenerna kanske har blivit lite blasé i sammanhanget.


Ja, det låter ju onekligen lite "oerfaret" av honom eftersom det har släppts ett antal spel sedan det första Uncharted (2007) med liknande upplägg med dödsföraktande hopp. Tänker då inte minst på nya Tomb Raider-spelen.

Woosley11 maj 2016q

Hans Li Engnell:

Ja, det låter ju onekligen lite "oerfaret" av honom eftersom det har släppts ett antal spel sedan det första Uncharted (2007) med liknande upplägg med dödsföraktande hopp.


Jo, sant. Förmodligen var det väl skådespelat av någon anledning, eller åtminstone väldigt förstärkta reaktioner för videons skull (har ju hört att han ska vara väldigt skrikig i allmänhet) av någon anledning. Jag menar, det var ju inte så att jag reagerade på det sättet nu för någon månad sedan då jag spelade igenom spel 1-3 för första gången - på grund av... alla andra spel någonsin. :P

Kleti12 maj 2016q

Pewdie är en proffessionell reklammakare skulle jag tro

Anonym12 maj 2016q

Ta en paus och återkom sedan. Funkar 100% hälften av tiden ;)

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.