Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Johan Lorentzon

37 Registrerad: 10 apr 2014 20:44 Senaste besök: I dag 15:53 Online: Nej

johlor30 johlor

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Är gratis alltid gott?

Johan Lorentzon 2 feb 2017 09:131562 visningarKommentera: 6 !

Tråden om Nintendos prissättning på sin framtida online-tjänst fick mig att fundera lite grann.

Det jämförs med Microsoft och Sony's tjänster och vad man får för deras priset.

Vilket naturligtvis är förståeligt.

Men jag tänker nu bortse från hela den debatten och behandla det här med att vi får gratisspel genom PSN+ och LIVE. Jag börjar nämligen ifrågasätta om det verkligen är helt nödvändigt.

Häng med nu.

Instinktivt tackar jag ju inte nej till gratis spel. Men när jag rannsakar mig själv och min spelsamling inser jag att det är väldigt få av dessa spel jag ens startat, och ännu färre jag spelat igenom.

Den tid jag har till spel går nämligen åt till de nyare spelen och då ligger gratisspelen där i min spelkatalog som ledsna reliker.

De flesta "bra" spelen man får har jag redan skaffat när de var nya och resten ligger i zonen "spela när jag får tid".

just det här med tid...

Jag får nämligen aldrig den tiden, istället fyller dessa bara på en skämshögen och bidrar egentligen inte till mer än digitalt samlande.

Jag hade nog idag välkomnat om LIVE eller PSN+ hade kommit med något alternativ att skippa spelen för en längre månadskostnad och bara ha online.

Gratis må vara gott, men bara om man hinner äta upp allt innan det blir dåligt.Taggar: PSN, Live, gratisspel

« Till bloggen

Kommentarer

Zamorano16 3 feb 2017q

Medhåll.

Ger väldigt dåligt samvete att ha en massa spel liggandes...

Aaron Vesterberg Ringhög 4 feb 2017q

Jag beundrar dem som hittar styrka i många av de egenskaper som Switch nu kommer med. Speciellt när jag känner mig lite avslagen inombords runt hypen. :(

Personligen anser jag väl inte jag heller direkt att "Switch-modellen" kan jämföras med ett Playstation Now eller ett Guldmedlemskap (nu när vi nästan vet prismodellen dessutom).

De spelen jag får varje månad är alltid mer än välkomna och ett stort utbud i min privata katalog är ju faktiskt alltid tacksamt. Speciellt när jag inte betalat separata pengar för dessa titlar. Och inte minst när vi är flera som spelar på konsolerna här hemma. Lite som när det kommer till Playstation-spelen.

Jag håller däremot med om att det är ångestframkallande att ha en massa spel liggandes som jag själv har köpt(!), men så är ju inte riktigt fallet med + och guld -spelen.

Sen ser jag inte riktigt hur tjugo år gamla NES/SNES -spel skulle vara "nyare" än några år gamla spel, om jag förstått kontentan i ditt resonemang, om ryktena kring Nintendos "utlåning" stämmer. ;)

Bra reflektion i övrigt, öppnar sannerligen upp för diskussion!

Johan Lorentzon 4 feb 2017q

Aaron Vesterberg Ringhög:

Personligen anser jag väl inte jag heller direkt att "Switch-modellen" kan jämföras med ett Playstation Now eller ett Guldmedlemskap (nu när vi nästan vet prismodellen dessutom).


Nä alltså, den diskussionen om huruvida Switch-modellen är värd pengarna går att diskutera vidare.

Det var mer bara en reflektion på min egen skämshög och hur många spel jag egentligen spelar av alla gratisspel jag får. Instinktivt så är det ju fint med gratis, men när jag började analysera lite så insåg jag att jag knappt rört de spel som jag fått.

Nu ser jag ju spelen mest som bonus, men jag tror egentligen inte jag skulle sakna dem om Sony eller MS tog bort dem.

Det är lite som när Xbox One kunde börja spela 360-spel. Var råpeppad på det och har typ startat ett av de spelen...

Typ något som jag vill ha, men egentligen behöver. Tror jag?

Aaron Vesterberg Ringhög 4 feb 2017q

Håller med om att många av 360-spelen inte spelas så mycket för egen del, men som sagt, utbudet är tacksamt. Att Skate 3 blev bakåtkompatibelt innebar att jag plötsligt spelade mer Skate 3 på min Xbox One i november än något annat spel.

Men idag sitter ja inte med det längre.

(en vill ju gärna att de släpper ett Skate 4 istället...)

Johan Lorentzon 4 feb 2017q

Aaron Vesterberg Ringhög:

utbudet är tacksamt


Absolut, och att alla gratisspel de släpper på 360 också går att köra på One är riktigt nice. Jag har spelat lite Borderlands med en polare som fortfarande bara har en 360 och det var ju schyst. Förutom då att röstchatten inte funkar mellan One och 360...fått köra skype via mobilen istället (Hej Nintendo ;))

Kleti 6 feb 2017q

Det är därför jag har PSN Asia. Billigare och man får ändå tillgång till online-spelande på sina andra konton. Se min senaste post i Rabatt-tråden.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.