Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

bookman

Registrerad: 10 maj 2014 08:24 Senaste besök: I går 22:46 Online: Nej

Umeå

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Den stora spelsvackan, gamepass och tankar om 2018

bookman 14 feb 2018 06:3460 visningarKommentera: 0 !

Det kan hända den bästa, att man fastnar i en bok eller råkar förvirra sig ut i naturen och således försummar det viktiga här i livet. Jag har under lång tid haft svårt att engagera mig i spelandet utan har fastnat med kreativt skrivande, umgåtts med min familj eller motionerat. Det gick så långt att jag började blir riktigt orolig (och smal) men som tur var så verkar det bara varit en fas som nu verkar ha gått över.

Sedan Assasins Creed origins har det inte blivit något spelat alls, jag har alltså nästan haft speluppehåll i två månader. Sorgligt.

Som tur var så behövde jag en liten vilopaus från gymmet och annat tjafs och råkade sätta mig med Gears of war 4. Nu är det så att jag har tröttnat lite på actionspel av det här slaget, jag söker mig hellre till upplevelser med lite mer tanke och substans och därför har spelet blivit liggandes sedan jag köpte det för 49 kr på black friday.

Som tur är så visade det sig att jag inte alls har tröttnat på actionspel alls, och att jag inte heller bara vill ha upplevelser med tanke och substans, ibland vill jag bara såga sönder något troll med en motorsåg. Gears of War 4 var underhållande på flera sätt. Ett actionäventyr med flärdfull, men ändock fullt funktionell handling. Bossar, hyfsat välgjorda karaktärer osv.. Jag gillade det, även om det kanske inte var någon omvälvande spelupplevelse som tex. The Last of us.

Microsoft har börjat med sin gamepass tjänst och som en enklet singelplayer actionupplevelse fungerar Gears of War 4 alldeles utmärkt, det är kanske inget jag betalar 699 kr för, men då jag väl spelar det så har jag hur roligt som helst. Det är mycket möjligt att gamepass faktiskt kan vara positivt för oss som gillar singelplayer, förhoppningsvis för vi se en liknande bredd och kvalitet som vi sett på Netflix? Bredd och nya upplevelser för att hålla prenumeranterna kvar innebär förhoppningsvis mer än bara

Jag har redan påbörjat nästa spel, Dead Rising 4, och även det verkar vara lovande. Kanske en något ytlig upplevelse men jag har redan skrattat några gånger. Frank West är klockren, om det är något dom verkligen har lyckats med är det att väva in historien och karaktären på ett naturligt sätt i ett ganska skruvat våldsamt spel. Jag misstänker att många Dead Rising hardcore fans (om det nu finns några sådana) kan slå bakut på den mer humoristiska tonen och att man plockat bort visa spelmoment som timern, men för mig som bara casual spelar det så är det hittills riktigt roligt.

Det är för övrigt Keiji Inafune som skapat karaktären Frank West, dock är det Capcom Vancouver som verkar utveckla serien nu.

Den stora spelsvackan har botats med Gears of war 4, jag känner ett försiktigt hopp inför gamepass och nu sätter jag tänderna i Dead Rising 4.

Inför 2018 (eftersom det här är årets första blogginlägg för mig) så ser jag fram emot Spindelmannen, Days gone och God of war 4 i den närmaste framtiden och såklart Red Dead Redemption i oktober. Jag lär ju också spela Detroit: Become Human, Bloodstained: Ritual of the Night när det nu släpps.

Recension av Assassin's Creed Origins fast med bilder från andra spel

bookman 12 dec 2017 16:11185 visningarKommentera: 0 !

För att få lite kontext till följande text ber jag att få informera om att jag är sjuk. Förkyld. Mancold. Snor i hjärnan,

Jag har också köpt ett xbox one x. Den senare kan vara viktigt för upplevelsen.

Jag tog knappt några skärmdumpar från Assassins Creed men eftersom det kan blir lite tradigt att läsa en massa text utan bilder så klämmer jag in några från andra spel.

Assassin's Creed Origins utspelar sig i Egypten och börjar rätt så personligt. Huvudpersonen, Bayek of Siwa, tillhör en gammal order , Medjay, som försvarar Egypten genom att springa omkring och göra sidquest för folk som är fattiga och deppiga och whatnot. Spelet börjar riktigt bra och dramatiskt då Bayeks son blir dödad och en stor drikraft för Bayek är hämnd:


Varför Dushar Sonic och Tails tillsammans? Och varför tog jag bilden?

Jag gillar både början samt huvudpersonen som man faktiskt tillåter att vara lite mjuk … för att vara en Assassin i alla fall. Bayeks fru söker hämnden på ett annat sätt och engagerar sig i politiken där hon stödjer Kleopatra och vill förgöra de som ligger bakom mordet på hennes son. Det byggs sakta men säkert upp spänningar mellan dem men tyvärr, och det här är ett av spelets stora nackdelar, blir det egentligen ingenting av detta. Inte så värst mycket av storyn alls faktiskt. Faktum är att jag tappade koncentrationen efter ett tag och översatte det mesta i Bayek mördara dåliga personer.

Mest besviken är jag över att inget görs av bakgrundsmytologin som dök upp i Assassin's Creed 2. Det är inte direkt några ideal som skapas i vetskapen om att världen kan kontrolleras av rymdvarelse...saker, att man ska kämpa för frihet, Nothing is true; everything is permitted. Inget sånt. Eller väldigt lite i alla fall.


Laura cofts tutte. Jag är ganska säker på att jag råkade ta den här bilden av misstag.Imponerade dock... tyget alltså och... Rise of Tomb R är ett väldigt snyggt spel i 4k.

Grafiken är fantastisk och givetvis är det en upplevelse i 4k. Sättet man slåss på har också fått en renovering till det bättre, och numera är AC faktiskt ett rollspel där man levlar upp men annars är det ganska mycket Assassin's Creed. AI:n kan dra iväg och göra konstiga saker. I ett uppdrag skulle jag eskortera en rebelledare som förvirrade sig in i en garnison av romerska soldater. Eftersom Npc kom till liv efter hen blivit nedhuggen så gick jag ut med hundarna, fikade did some stuff och när jag kom tillbaka hade hen slaktat ett helt fort.


Skägg.

Det mest positiva är faktiskt miljöerna och upplevelsen av att vandra omkring i Egypten, vilket jag personligen kommer rätt långt på. Storyn fyller en funktion, men sidouppdragen är ganska välgjorda och det är underhållande. Jag gillar det nya stridsystemet och det går bra att spela Assassin's Creed lite casual. Förvänta er inget Horizon Zero Dawn eller Zelda bara.

Jag är lite av en bakåtsträvare och gillar att sätta siffror.

7/10 på pricken. Utan diskussion. Ett välgjort spel som stegvis förbättrar formen, men det är fortfarande spelmediet snabbmat.

Josef Fares på Video Games award

bookman 8 dec 2017 06:57251 visningarKommentera: 8 !

Jag älskade Brothers a tale of two sons. En finstämt äventyr med mycket hjärta. Vilken fin och känslig konstnärssjäl kan ha skapat detta mästerverk?That guy

Jag älskar Josef Fares och utnämner honom till officiell nationalskatt. Obs ingen ironi. Jag älskar även VGA och följer det med ett stort intresse , Precis som spelmediet själv så utvecklas även showen. Vad än man än har att säga om Geoff Keighley i skämt av burritos och underlevererade utannonseringar på just VGA så har han gjort ett fantastiskt jobb och showen utvecklas hela tiden.

Denna var också den bästa hittills.

Både spelmediet och showen dras dock med någon sorts fulkultur komplex och ambitionen med showen är att närma sig den respekt och det erkännande oscarsgalan har, vilket gjorde Josef Fares so excited att han "pekade fuck you" (som mina barn säger) åt själva oscarsgalan och således tror jag Geoff Keighley tyckte att man tog ett steg tillbaka.

MEN

Josef Fares räckte också fingret till storebrorskomplexet och visade passion, ärlighet och lite swedish meatballz.

Det var också helt fantastiskt roligt att se skådespelaren Melina Juergens (hellblade senua's sacrifice) ta emot priset och uppenbart rörd snyfta fram att hon egentligen inte är skådespelare alls.

Det är sånt här jag vill se på VGA, även i spelmedia överhuvudtaget. Indie developers som brinner för sitt berättande.

[love] Josef.

Inför nästa år Geoff: Korta ner det lite och se till att tolkarna inte är jättelika män som måste sätta sig på huk när dom ska tolka japanska spelskapare. Personligen hade jag hoppats at Horizon Zero Dawns skulle få något pris men men annars bra show. Morgontrötta hälsningar / Bookman

Sonic adventure

bookman 5 dec 2017 21:58242 visningarKommentera: 2 !

Jag har spelat sonic adventure.

Jag vet egentligen inte varför.

Det kostande 45 kr på xboxs live och trots att mina black fridayinköp har slagit någon sorts rekord (Assassin's creed origins, Wolfenstein the new colossus , Evil within 2, South park samt Shadow of war ) så väljer jag att spendera min fritid på Sonic Adventure.

Jag har egentligen inte så mycket nostalgi att skylla på heller. Jag ägde faktiskt spelet till dreamcast, eller ägde och ägde, hade kopierat det om jag ska vara ärlig men det är det enda: Jag har inte spelat Sonic som barn (det första spelat jag klarade var Sonic generations).
Here goes:


En djup och involverande historia.

Jag tycker egentligen att det är skitbra. Man kan välja mellan ett antal karaktärer, Tails, Knuckles , Amy, nån sorts gigantisk katt som letar sin groda. Jag tänkte egentligen bara spela igenom Sonics banor. Som jag minns det från min Dreamcastperiod så sög dom andra karaktärerna. Ett litet snabbtest ger domen att Tails och Knuckels är ok. Katten som letar sin groda är oförsvarbart och Amy någonstans mitt emellan.
Det som förvånar mig är att styrningen faktiskt är riktigt bra. Det finns några instanser som jag får lite problem med, men det är egentligen ingen större grej. Jag gillar verkligen bandesignen och till skillnad från Sonic Forces så går det inte på räls.

Mellan banorna så befinner man sig i två mindre hubbvärldar som jag mindes som jobbig men nu tycker jag att de är ok. Hubbvärldarna är inte så stora vilket är positivt, något som fler moderna spel skulle försöka sig på. För att komma vidare i historien så måste man ibland befinna sig på ett visst ställe, vilket gör att jag ibland bara irrar runt. Detta är egentligen ingenting som en liten googling på telefonen inte kan lösa och jag inser att den möjligheten inte fanns förra gången jag spelade spelet. Tiden går.

Grafiken (på xbox) är faktiskt helt ok.

Jag kräver egentligen inte så mycket mer för ett plattformsspel av det här slaget. Något som är galet dåligt är animationer och munsynkning men på något sätt har cirkeln slutits och det är mer charmigt än störande när man tar sig an spelet 2017.
Musiken är superb, och antagligen en av anledningarna att jag återkommer till Sonic teams spel. Spelglädje och bandesign är en annan.

Sen är bara själva företeelsen Sonic så bisarr. Eggman, eller Dr Robotnic speciellt.

Här har Sonic smugit sig in i Dr Eggmans pool. Var får han sina pengar ifrån egentligen? Hur har han råd att bygga alla robotar och alla nöjesfält och grejer?

Slutsats:
Jag gillar uppenbarligen Sonic, och adventure spelen verkar vara något för mig. När man köper ett spel för 45 kr så kanske det är lättare att ta sig an spelet mer casual och en genomspelning med en karaktär får räcka för den här gången. Jag ska försöka ge mig på någon av de nyare spelen på min xbox one x som är kopplad till min hdr 4k tv men egentligen är jag lite småsugen på Sonic Adventure 2 …

Sonic forces är bättre är Super Mario Odyssey

bookman 26 nov 2017 11:32316 visningarKommentera: 0 !

i'm just kidding

Men faktumet att denna, ursäkta klickbetet, rubrik är så absurd säger en hel det. Det som i en alternativ verklighet faktiskt skulle kunna vara en genuin åsikt ,där man väger två spelikoner mot varandra och föredrar den ena, har totalt grusats i den kvalitetsskillnad det är mellan spelen.

Jag gillar egentligen Sonic och ville skriva en text som försvarade de senaste spelen lite, och Sonic Forces i synnerhet. Jag drivs nämligen av den åsikten att det råder ett litet missförstånd kring de senaste spelen.

Först och främst så har 3d Sonic hittat formen. Både Sonic Colours , Generations och Sonic Forces har en fungerande form som man iof skulle kunna utveckla lite men som i grunden fungerar. Mitt största problem med dem är att dom kanske går lite väl mycket ”på räls” men många banor är genuint roliga. Det finns en plats för lättsammare spel av det här slaget om man kombinerar det med utmaningar i banorna, som till exempel tidsutmaningar eller leta röda mynt (eller vad det nu är).

Att en del banor inte fungerar har mer med speldesign att göra och något som Sonic Team borde putsa på i stället för att lägga in nya spelmoment som varulvar och , i sonic forces fall, 2d sonic.

Ett annat missförstånd är storyn. Ingen människa kan med gått samvete påstå att den är bra men den är heller inte dålig i sin egen kontext. Vad denna kontaxt är kan vara lite svårdefinierat men berättandet i Sonic är nästan en genre i sig själv.Tydligt riktat mot barn, men ändå ganska mörk och med en flört till vuxna som gillar, i detta fall Sonic. Jag tänker mig att Äventyrsdags, Svampbob och My litle pony fyller någon liknande funktion.
Det är förstås en smaksak, själv så tycker jag att det är rätt charmigt. Huvudbry uppstår om man ska kommentera storyn i en annan kontext dock. Man kan varken jämför det med The Last of us eller Dora utforskaren heller för den sakens skull.

Med utgång i detta ville jag försvara Sonic Forces.

Till en början så gillar jag spelet, jag har genuint roligt med det. Att bygga sin egen karaktär är roligt, fastän jag kanske inte vill ta upp det på APT mötet på jobbet.På bilden ser ni karaktären ”mustachkaninen” själ den inte. Jag har patenterat den. Han har cancer för att tillföra ytterligare djup och drama i berättelsen.

Ok, att banorna är lite kortare och att det går lite på räls, det är heller inget fullprisspel. Till en början är det en lättsam och ganska kul upplevelse och storyn underhåller om man kan ta den på rätt sätt. Musiken är fantastik, helt underbar och man har anammat samma förhållande till musiken som till storyn.

Jag spelar på svårt och får ”s” status på nästan alla banor på första försöket.

Ok, det är lite väl lätt kanske tänker jag.

Efter att ha tagit mig igenom ungefär 80% så känns det som att spelet är ett typiskt 7/10 spel, eller kanske till och med 8/10 om man gillar en lite lättare utmaning.

Då kastar Sonic forces in några banor och en sista boss som jag konstant dör på hela tiden. Glappet är gigantiskt och dom sista 2d banorna är bedrövliga.

Jag kan passa på att nämna att 2d banorna inte är fasansfulla men kanske inte tillför så mycket, lite som varulsvbanorna i Sonic Unleached. Att recencenter och spelare klagar på dem är nog delvis på grund att dom jämförs med Sonic Mania.

För att återknyta till rubriken. Sonic Forces är inte ett hantverk som Super Mario Oddessy. Det är ett halvfärdigt spel som man givetvis blir lite besviken på. Det hade nog inte behövts så otroligt mycket mer utvecklingstid för att få det passerbart. Just nu är det tyvärr knappt godkänt.

Tidigare inlägg

1 2 | sista

Några ord om Super Mario Odyssey

30 okt 2017 19:570

Jag spelar Super Mario Odyssey just nu men jag har inte klarat det...

The Evil Within

7 okt 2017 20:2112

För er som inte ids läsa hela inlägget sammanfattar jag det här I...

Hemma i spelrummet

26 sep 2017 08:050

När jag var liten drömde jag om det där slottet som He-man (eller...

Legend of Zelda A Link to the Past 2017

11 sep 2017 18:144

Jag kommer inte exakt ihåg hur långt jag kom när jag senaste spelade...

Uncharted: The Lost Legacy nån typ av recension

27 aug 2017 20:450

Upplevelsen av ett verk, oavsett om det är spel litteratur eller...

Actraiser (SNES)

14 aug 2017 13:534

Actraiser är något som bäst kan beskrivas som en tjuvparning mellan...

Den klassiska mp3 perioden

31 jul 2017 13:411

Det här är en berättelse om nostalgi, mp3 spelare, Webhallen och...

Klarat Zelda .... tyckte att det var sådär

18 jul 2017 22:5812

Kom nu ihåg att detta inte är en recension som väger fördelar mot...

Castlevania på netflix

9 jul 2017 07:313

[url=http://i.imgur.com/bm14fBv.jpg][img]http://i.imgur.com/bm14fBv.jp...

Prishöjning på konsoler efter 1 juli

4 jul 2017 21:570

För att göra en ganska lång historia kort så verkar det som om våra...

Duck Tales 2

20 jun 2017 19:400

Klockan är 03:25 måndagen den 24:e april. Jag vet inte när och om jag...

Retroachievements

10 jun 2017 12:490

Det tog flera år innan jag ens förstod vad achievements var. Jag tror...

Farpoint

1 jun 2017 22:485

Som jag tidigare nämnt så skriver jag för min egen skull. Dock kanske...

Varför jag skriver

24 maj 2017 07:122

Jag tror att det var Carl Sagan som filosoferade kring att skriva,...

Jag och Castlevania

14 maj 2017 08:272

Som barn minns jag att mumierna var otäcka i det första castlevania...

Funderingar kring Horizon Zero Dawn

5 maj 2017 20:060

Guerrilla Games, tidigare kända som Killzone-utvecklare , och nu (och...

Darwing Duck (The Disney Afternoon Collection).

24 apr 2017 15:310

Vad tusan spelar du? frågar sambon. Ja, det kan man faktiskt...

Duck Tales (The Disney Afternoon Collection)

22 apr 2017 14:030

Joakim von Anka gillar pengar och pengars värde är egentligen något...

Ett typiskt biblioteksinlägg

13 apr 2017 15:550

Jag försöker att inte blanda ihop jobb och privatperson men nu är...

Thimbleweed Park. Final judgment.

10 apr 2017 12:200

Monkey island tog flera månader för mig att ta sig igenom. Jag fick...

1 2 | sista