Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

bookman

Registrerad: 10 maj 2014 08:24 Senaste besök: I går 09:00 Online: Nej

Umeå

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Tre timmar in i Thimbleweed Park

bookman 1 apr 2017 12:11438 visningarKommentera: 0 !

Det finns en inställning i menyerna där man kan välja hur toalettpappret ska ligga på toalettrullen. Jag tror att det är en bra ingång om man vill beskriva Thimbleweed Park.Thimbleweed Park är ett kickstarter projekt. Det är ett gammaldags pecka och klicka äventyr skapat av Ron Gilbert och Gary Winnick som tidigare skapat klassiska spel i genren som Maniac Mansion och Monkey Island. Man har alltså riktat sig till fans av den här typen av spel och finansierat det via crowfounding. Ofta innebär crowfounding en viss delaktighet i utvecklingen av spelet och på twitter hade det uppstått en skämtsam diskussion kring hur toapappret låg på rullen och Ron Gilbert skojade till det lite genom att ge spelarna valfriheten i menyn till spelet.

Thimbleweed Park är lite för de invigda och insatta och även om det är roligt till viss del kan jag tycka att metahumorn tar lite överhanden.

Jag är ett stort fan av genren men har inte spelat så mycket de sista åren. Jag tror själv att det delvis är för att jag varit stressad och faktiskt lite ovan tempot.

De första spelsessionerna blev ganska korta. Spelet börjar med ett mord som två FBI agenter ska lösa. Efter ett tag utforskar man staden och möter andra karaktärer i flashbacks.

När jag väl kommit in i lunken så händer det dock något. Någon sorts peka och klicka magi. Spelet är otroligt snyggt om man gillar retrostilen. Historien och karaktärerna är intressanta men framförallt så känna spelet rätt så modernt och innovativt. Mer en utveckling av de gamla äventyrsspelen än något som strikt håller sig till ramarna av vad som tidigare gjorts, även om Maniac Mansion gjorde "flera karaktärer" grejen för länge sedan.

Nu har jag bara kommit en liten bit in i spelet men nu börjar jag verkligen gilla det. Pusslen är nästan perfekta, karaktärerna och historien håller intresset uppe och det känns både retro och fräscht på samma gång.

Just nu så lutar det mot att bli ännu ett såntdär fullpottspel. 2017 har verkligen haft en massiv start . Fyller på med intryck när jag tagit mig igenom spelet.

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.