Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

bookman

Registrerad: 10 maj 2014 08:24 Senaste besök: I går 09:00 Online: Nej

Umeå

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Ett typiskt biblioteksinlägg

bookman13 apr 2017 15:551020 visningarKommentera: 0 !

Jag försöker att inte blanda ihop jobb och privatperson men nu är även min avatar kapad inför ett kommande biblioteksarrangemang. Det här är kanske inte så märkvärdigt kanske ni tycker, tv-spels arrangemang är inte så ovanliga in this day and age. Det som är annorlunda är kanske hur det motiveras i bibliotekssammanhang.

Bibliotekens ändåmålsprincip (andra paragrafen i bibliotekslagen) trycker på att vi ska "främja kulturell verksamhet" en något luddig formulering men hey, det är ju därför man vill bli bibliotekarie. Många tolkar det på så sätt att det är kulturyttringar som behöver en liten skjuts eller att man gör något tillgängligt för alla som kanske inte naturligt är det.

Ungdomar är en prioriterad målgrupp för biblioteket och i
7 § kan man läsa att folkbiblioteken ska verka för digital delaktighet i kulturlivet (min tolkning).

Faktum är att det egentligen är lättare att motivera kulturella tv-spels arrangemang på biblioteket än något annat arrangemang. Förhållandet träskoutställning, näverslöjd / Tv-spels arrangemang borde alltså vara till fördel tv-spel men så har det kanske inte varit här uppe i Norr.

Nu är det ändring på det och det känns kul.

Kul för att många barn är utanför den stora ungdomskulturella händelsen. Kul för att jag tycker att tv-spel, precis som annan kultur, har ett egenvärde i sig och framförallt roligt att 99% ändå är positiva till detta.

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.