Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

bookman

Registrerad: 10 maj 2014 08:24 Senaste besök: I dag 06:24 Online: Nej

Umeå

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Duck Tales (The Disney Afternoon Collection)

bookman22 apr 2017 14:031023 visningarKommentera: 0 !

Joakim von Anka gillar pengar och pengars värde är egentligen något som vi tillsammans sätter. Papperslapparna har inget värde i sig. Värdet man sätter på The Disney Afternoon Collection på microsoft store är 199 kr. The Disney Afternoon Collection är en samling på sex spel från Capcoms 8-bit samarbete med Disney mellan 1989 och 1994, Vi i Sverige känner igen serierna som spelen baseras på från fredagarnas Disneydags.

Ett av spelen i samlingen är Duck Tales, ett spel jag själv sparade, samlade burkar och avstod från godis för att köpa i säkert ett halvår som barn. På den tiden var spelköpen sparsamma och spelen värdefulla. Trots detta försvann spelet, i och för sig ganska många år senare, och jag ville som vuxen köpa det igen för att uppleva barndomens ankutflykter.

Värdet på Nes-spel (och Duck Tales i synnerhet) hade då nått skyhöga höjder och med småbarn och annat elända hade jag inte råd.

Som ni kanske förstår så är det svårt för mig känslomässigt att se den digitala versionen av Duck Tales (med 5 bonusspel) för under 200 kr som något annat än ett kap. Tidigt lördag morgon blev spelet inköpt och här kommer lite intryck kring samlingen och Duck Tales i synnerhet.

Mitt första intryck är att grafiken har gått från att vara vacker när spelet kom, till att bli omodern och varvet runt och nu hamnar i någon typ av pixelkonst. Titta bara så gullig Bubba är?Duck Tales är en klassiker och en audiovisuell upplevelse med ett fantastiskt soundtrack. Det är den gamla skolans spel med allt vad det innebär och Capcom har lagt till en tillbakaspolningsfunktion som jag dock inte använde till just Duck Tales. Däremot sparade jag efter varje bana vilket faktiskt är ett ganska välkommet tilltag. Jag funderar på att göra en "riktig" genomspelning när jag får tid men just nu blev detta perfekt.
Med spaningsfunktionen så spelar man på ett litet annat sätt, det visade sig att spelet som jag minns som väldigt massivt och som jag lade ner flera veckor på tog ca två timmar att spela igenom (jag hade iof ett grymt muskelminne)

Efter ren och skär spelglädje så kollade jag igenom extramaterialet och det är ganska klar att det riktar sig mot min specifika målgrupp med omslag och liknande (bild från spelet fångat med xboxen) :Vacker, tycker jag, men själva extramaterialet är inte så märkvärdigt. Det finns lite artwork och några spelomslag. Man kan även lyssna på musiken.

Man har även lagt till en speedrun funktion och ett Boss Rusch läge. Boss Rusch läget var lite småkul men Time attack mode blir lite för svårt för mig ... eller ... ?

Nu kommer frågan: Kan detta vara värt att köpa om man inte har den nostalgiska kopplingen?

Jag vet faktiskt inte riktigt svaret och jag bryr mig egentligen inte så mycket. Det här är nog en samling för de redan frälsta. Sparfunktionen och återspolningsfunktionen gör det i alla fall tillgängligt. Gillar man retro så känner man nog till detta ändå. Vill man testa så är det riktigt bra spel och en bra inkörsport till retrospelande.

Samlingen består av 6 spel och fem har jag faktiskt spelat på den tiden det begav sig. Det spelet som jag var/är minst intresserad av är Tale Spin , ett flygspel med björnen Baloo från ovannämnda serie. Jag spelade snabbt igenom det genom att använda återspolningsfunktionen och visst... det var underhållande och intressant ur ett capcom/disney/retro-historiskt perspektiv. Spontant känns det som det svagaste spelet i samlingen.

De andra spelen är Duck Tales 2, Chip and dales 1 och 2 samt Darkwing Duck. Chip and Dales är en annan favorit och att fortfarande ha Duck Tales 2 ospelat gör mig såhär glad:


Darkwing Duck minns jag som ett megaman inspirerat spel som jag tyckte var väldigt svårt, jag tror jag gör ett försök att köra igenom det på samma sätt som ducktales , dvs bara spara mellan banorna.

Sen ska jag bara övertala kompisen next door att köra Chip and Dales med mig i co-op , det känns som att det kan bli hur kul som helst.

Jag var sjukt imponerad av Resident Evil 7 samt Twimbeweed park, samtidigt spelar jag Zelda och Horizon Zero Dawn som jag kanske skriver om sen. The Disney Afternoon Collection blev ett välkommet avbrott och även det en nygammal favorit som, om man måste sätta en siffra på det, får 10/10

2017 kommer att bli ett legendariskt spelår.Taggar: Duck Tales, Retro, Disney

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.