Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

bookman

Registrerad: 10 maj 2014 08:24 Senaste besök: I dag 06:24 Online: Nej

Umeå

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Darwing Duck (The Disney Afternoon Collection).

bookman24 apr 2017 15:311024 visningarKommentera: 0 !

Vad tusan spelar du? frågar sambon. Ja, det kan man faktiskt undra.Säkert har jag ett och annat åtagande som jag borde göra. Jag har också både Horizon Zero Dawn och Zelda som väntar men jag började på Darkwing Duck och förvandlades genast till Alfons Åberg. Jag ska bara …

Darkwing Duck är ett av spelen i The Disney Afternoon Collection och liknar mest ett Mega Man men med mindre fokus på vapenbyte. Jag minns spelet som väldigt svårt men med sparfunktionen så blir det ganska lätthanterligt.Själv begränsar jag mig till att spara efter varje avklarad bana.

Genom att trycka pil upp så kan man blocka många projektiler och speldesignen följer God Of Wars speldesign (eller om man ska vara noga så är det nog God of war som följer Darkwing Ducks speldesign men ni förstår vad jag menar). Man introduceras för en fiendetyp, lär sig bemästra den bara för att möta fiendetypen i annan situation (t.ex. på en plattform) eller två stycken. Ofta kan man spela ganska försiktigt men det finns vissa situationer då man måste hålla reda på en massa projektiler, hoppa och skjuta samtidigt och vissa partier går inte att ta sig igenom utan att ta skada (eller så är det bara jag som inte lyckas lista ut spelsystemet)


Däremot är spelet ganska frikostigt när det gäller hjärtan så det är inte så svårt som det ser ut.
Hoppa, skjuta och komma till en boss. Det är ungefär det man bjuds på.
Gillar man designen och småfnissar år fiender som sköldpaddor som står och huttrar när dom kastar sitt skal (en mycket jobbig fiende by the way) så har man mycket att hämta hos Darkwing Duck.


Sköldpadda med skal på. Vill du sen honom naken spela spelet.

Själv tycker jag nästan att det är pinsamt kul. Vad är det som tilltalar mig så mycket i det här spelet?
Jag kan inte ens skylla på nostalgi då det inte är ett nes spel jag ägt eller spelat särskilt mycket.
Jag antar att det är spelglädje i dess renaste form, en skön avkoppling från övervåld och sex (det har man nog av hemma) och ett riktigt bra spel från 8-bits eran.

Sen tycker jag att humorn är riktigt klockren, även i 8 bitar

Taggar: Darwing Duck, capcom, The Disney Afternoon Collection, Retro

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.