Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

bookman

Registrerad: 10 maj 2014 08:24 Senaste besök: I dag 06:24 Online: Nej

Umeå

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Varför jag skriver

bookman24 maj 2017 07:12477 visningarKommentera: 2 !

Jag tror att det var Carl Sagan som filosoferade kring att skriva, skapa och DNA. Den inneboende längtan att sprida information med pilleskruven tog sig, enligt CS, uttryck i att man vill sprida information även på andra sätt. Lämna efter en del av sig själv och sina tankar på pränt. En del som potentiellt kan överleva i hundra år. Jag har alltid skrivit kring min kulturkonsumtion, mest för egen den (så även denna blogg). Låt mig få presentera Nintendoboken:Denna dyrgrip är författad av young bookman. Den innehåller kartor vetande, koder och annat matnyttigt så att eftervärlden inte ska glömma att ställa sig och huka vid väggen i simons quest. Jag har dille på det här, kanske inte så konstigt när man när man ser hur djävla bra jag är:


Här har konstnären (dvs jag) fångat den atmosfär och dramatik, ja låt mig drista att påstå, den storvulenhet som uppstår i striden mellan Megaman och Dr wily.

Det är en bit minnen som fastnat på pränt och som kan återupplevas 20 år senare. Mycket gjordes tillsammans med kompisar. Vilket för mig in på en annan anledning till varför jag/man/vi skriver.

Kultur är något som sker i interaktion med andra. En enskild individ kan inte upprätthålla kultur. Jag som i grund och botten inte har så stort behov alls av andra människor (spelar aldrig multiplayer, det är en bild på mig i uppslagsboken när man slår upp ordet ”introvert” osv) har ett visst behov av kommunikation. Loading.se, Neogaf.com samt vänner i IRL som delar intresset är en stor del. Whatsapp konversationer av vad man spelar, hur ointressant det än må vara, samt vad man tycker, planerar är en del av mitt kulturliv vilket för mig in på den tredje anledningen till varför jag skriver (och varför jag skriver just här)

Forumdöden.

Facebookgrupper och youtube konkurrerar med forumen och ibland hör man talas om forumdöden. Det skulle vara tråkigt om den här kommunikationsformen försvann.
Forumen har varit en stor del av mitt kulturintresse. Om jag inte minns fel så började det redan på superplay, jag har en tendens att radera och byta identitet ibland (jag är fortfarande lite barnsligt förtjust i alter egon). Nu tänkte jag att jag i alla fall skulle dra mitt strå till stacken och producera lite, ge något tillbaka. När jag tänker tillbaka så är loading.se en större del av ens liv än vad man skulle vilja erkänna.

Forumen är en del av spelhistorien och kulturen det också.

;Men så är det nog för många med specialintressen. Men alla har det inte lika bra ställt som loadinganvändarna.

Jag har alltid fascinerats av hur människors intresse kan bli en så stor del av deras liv, och hur jävla bärsärk vuxna människor kan blir, vilket får illustrerats av den här bilden (från ett husvagnsforum) där man i bakgrunden kan ana att något blivit snortokig i en diskussion om kylskåp:


Det är också en påminnelse över hur vuxet och seriöst loading.se har varit. I alla fall jämfört med husvagnsägarna och forumet familjeliv.

Jag avlutar med orden: Mina vänner, Låtom oss acceptera andras djävligt korkade åsikt om kylskåp, husvagnar och annat och försök värna om forumen. I all hast //Bookman

« Till bloggen

Kommentarer

Anonym 4 jun 2017q

Meme = kopiera tankar/känslor (se sina tankar/känslor leva vidare i andra människor, sprida information)
Gene = kopiera gener/DNA (se sina gener leva vidare i andra människor, föröka sig)

Båda fundamentala mänskliga behov. De första forumen/memes/wall posts är ca 32,000 år gamla.

bookman 4 jun 2017q

Sant...
Om grottmänniskorna hade till och med dick pics på sina grottväggar, även det verkar vara ett universiellt mänskligt behov

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.