Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

bookman

Registrerad: 10 maj 2014 08:24 Senaste besök: I dag 06:24 Online: Nej

Umeå

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Farpoint

bookman 1 jun 2017 22:48534 visningarKommentera: 5 !

Som jag tidigare nämnt så skriver jag för min egen skull. Dock kanske man borde klämma ur sig lite text när man lyckats spela något som är hyfsat modernt så man får mer än 3 läsare?

Viritual reality spel kan vara särskilt intressant eftersom det är skillnad på hur känslig man är för att blir åksjuk osv.. Därför kan det vara roligt att ta del av flera åsikter.
Här är en snabb genomgång av Fairpoint till playstation VR.

Fairpoint är ett actionspel. I VR. Det hade antagligen inte varit så jättespeciellt om det inte varit i VR men nu är det i VR så att eh…

Man kan således säga att det är en ganska unik upplevelse. Grafiken är helt ok, storyn är helt ok (fast lite kort). Jag har en plastbössa som ser otroligt fånig ut IRL fast det är ganska coolt inne i spelet. Nästan som bookman själv som kanske inte ser så mycket ut för världen men är ganska cool inombords?


Den ser misstänkt ut när den ligger på nattygsbordet

Ja ja

Spelet är underhållande och jag blev inte åksjuk, trots att det stundtals gick undan och jag cirkulerade och runt insekter och grejer. Produktionsvärdena är höga och jag har sett det nämnas att det är ett exempel på att VR fungerar för genren och spel överhuvudtaget.
Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om det, det är fortfarande en och annan konstighet, som att insekterna man slåss mot alltid springer framför en om dom befinner sig bakom så att man inte ska behöva vända sig om. Men i det stora hela så fungerar det bra.

I singelplayer så fungerar bössan faktiskt nästan för bra, siktet blir otroligt exakt och det är faktiskt lite tråkigt inledningsvis, men sen så blir det riktigt kul när det kommer lite bossar, mer fiender osv..

Det är dock inte samma upplevelse som Resident Evil 7 , det kan bero på att RE var först, att Fairponit är en helt annan genre. Jag kan hålla med om att Farpoint kanske visar att actionspel också fungerar men samtidigt att de bästa VR upplevelserna ligger i mer stämningsfulla spel. Jag upptäcker att jag önskar att Fairpoint var ett Mass Effect i VR (ett bra Mass Effect, inte Andromeda). Fairpoint glänser egentligen som mest i de stämningsfulla mellansekvenserna när man sitter med i samtalet mellan två av karaktärerna som är strandsatta på planeten man befinner sig på.

Storyn är förvånansvärt intressant och väl skådespelad, miljöerna är ok fast inte mer. Jag hade lite problem med proportionerna. Man kan ställa in sin höjd och eftersom jag spelar sittande så fick jag experimentera lite.

Jag tycker att man bör nämna priset på bundeln med plastbössan.
Bundeln kostade 849 kr. Antingen så har jag betalat 499 för spelet och 350 för plastbössan eller kanske 600 (?) för plastbössan och i sådanafall bara 149 för spelet? Hur än man vrider och vänder på det så tycker jag att det i alla fall är potentiellt prisvärt. Om nu plastbössan blir använd så känns det som ett bra köp.

En sorts sammanfattning skulle bli: Ett helt ok actionspel i VR. Rent tekniskt fungerar det bra och jag blev positivt förvånad över storyn och underhållen av actionmomenten. Jag skulle nog sätta en 7.5/10 på det om jag skulle ge betyg, men är man intresserad av plastbössan så skulle bundeln nästan få hoppa upp ett snäpp i betygsskalan.Taggar: Farpoint, VR, viritual reality, Umeå, TV-spel

« Till bloggen

Kommentarer

Johan Lorentzon 7 jun 2017q

Prova att köra co-op, det är just här jag tycker spelet skiner :)

bookman 7 jun 2017q

Jag bytte faktiskt in det på gamestop, fick för övrigt 380 kr för det (om jag inte minns fel)

Jag kan ändå tänka mig att det blir en speciell upplevelse, man fick känna av det lite på slutet av kampanjen.

Johan Lorentzon 7 jun 2017q

bookman:

Jag kan ändå tänka mig att det blir en speciell upplevelse, man fick känna av det lite på slutet av kampanjen.


Jo jag anser väl att spelet skulle ha varit helt i co-op för där hade jag mest roligt. Får se nu om bössan kommer användas i fler spel eller om den blir isolerad till Farpoint.

bookman 7 jun 2017q

Jag vet att några spel ska patchas. ROM Extraction, The Brookhaven Institute och nått som heter Dick Wilde . Sen hoppas man att det dyker upp något på e3, det är klart att risken finns att det bara blir några få spel, men det fungerar rätt bra så man får hoppas.

Johan Lorentzon 7 jun 2017q

bookman:

Jag vet att några spel ska patchas


Jo såg att det är några spel den ska patchas in i men det skulle behövas fler dedikerade spel. Så kanske vi får något på E3 och det skulle ju till och med gå att ha kontrollen i nästa CoD. Det om något är ju ett spel man mest skjuter saker som är framför en.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.