Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

bookman

Registrerad: 10 maj 2014 08:24 Senaste besök: I dag 06:24 Online: Nej

Umeå

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Retroachievements

bookman10 jun 2017 12:49737 visningarKommentera: 0 !

Det tog flera år innan jag ens förstod vad achievements var. Jag tror fortfarande inte att jag har förstått hur sonys throphy system fungerar. Alla som hänger här vet att det är ett poängsystem som belönar en för sitt spelande. Vad man ska ha dem till är lite oklart men i vissa kretsar kanske det är lite häftigt (?)

Själv har jag en ambivalent inställning till poäng på mitt spelande då jag ibland kan tycka att min gamerscore ger bilden av någon som inte har något liv utöver xboxen (jag har inget liv utöver xboxen men det är inget som man tycker behöver spridas vidare). Samtidigt är jag rätt förtjust i dem, i form av spellogg. Den här minns jag:


Sambon åkte iväg med barnen så jag skulle få spela The Darkness var för mig ett enormt efterlängtat spel av de svenska skaparna som gjorde Chronicles of Riddick.Jag minns det när jag scrollar ner på min lista av gamescore, hade inte tänkt på detta på år och dagar. När jag räknar på fingrarna inser jag att barnen var 4 och ett år. En kärlekshandling från min sambo tänker jag såhär i efterhand,

Vissa spel kan man både märka att jag gillat samt att jag nog försökt variera min spelstil lite för att kunna tjäna några extra poäng:


Eftersom mina favoritgenrer är äventyrsspel, gärna storydrivna, och eftersom jag och barnen har tagit oss igenom några legospel så blir det en hel del poäng under åren. Jag har faktiskt jagat achievements under en period tillsammans med en kompis. Då deltog jag aktivt i någon form av meta-spel och det var faktiskt också ganska kul.

Vi drack öl och spelade lite sportspel, lipps och saker som vi antagligen aldrig annars skulle ha spelat. Ett av mina roligaste minnen är att ta sig igenom Terminator och göra egna vocieovers på mellansekvenserna.

Achievements är lite av ett guilty pleasure. Jag vill egentligen inte erkänna det men jag gillar dem så pass att det ibland kan kännas som det saknas något när man spelar spel där dom inte finns.

I samband med detta så upptäckte jag något som är lite av ett helgerån. Retro achivements: Sidan som tillför gamla spel något som de flesta som gillar gamla spel avskyr med nya spel:
Achivements!

Jag älskar det dock.
Vill man hitta mig där heter jag bookman,

Är man intresserad så går man in på http://retroachievements.org/ skapar ett konto och sedan …. Tja spelar man lagliga *host* romdumpar på emulatorer som simulerar gamla system.

Ibland är achevments som ploppar upp egentligen kommentarer från dom som lagt in dem:


Och jag tror att det egentligen är det här som lockar. Metaspelet är något som är en kommentar (och som vi kan dela med oss) med andra. Jag vet inte om jag någonsin stött på någon som faktiskt skrutit om sina achivments..... fram till nu då:


Om detta är en bild på min e-penis är det då en dick-pick?Taggar: Retroachievements, achievements, Gamerscore, epenis, e-penis, TV-spel, Umeå

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.