Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

bookman

Registrerad: 10 maj 2014 08:24 Senaste besök: I dag 07:59 Online: Nej

Umeå

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Prishöjning på konsoler efter 1 juli

bookman 4 jul 2017 21:57637 visningarKommentera: 0 !

För att göra en ganska lång historia kort så verkar det som om våra konsoler kommer att få en prishöjning på ca 400 kr.

Detta beror på att vi fått en ny skatt som man hoppas ska påverka elektroniktillverkare att minska användningen av kemikalier som, kanske inte är farliga, men som ligger på gränsen. Jag tvivlar dock att Nintendo kommer att göra några större ändringar på grund av lilla Sverige, men jag är ju pro miljön så jag antar att det kan vara en sådandär sak man måste svälja för the greater god?

Lite intressant är det att prispåslaget är beroende av vikten, inte mängden kemikalier eller ursprungspriset. Man räknar med 120 per kilo och så läggs det på en 25% mervärdeskatt. Det finns ett maxtak på 320 kronor som då konsolerna ganska lätt kommer upp i. Saker som väger ca 3 kg och mer betalar man alltså 320 + 25 % (ca 400 kr) för. Skatten räknas ut på (i konsolens fall) själva konsolen + tillbehören men inte emballage. (Obs.. vitvaror har en annan uträkning men vem bryr sig om tvättmaskiner?)

Enligt komplett så väger alla tre konsolerna var för sig över 5 kg med emballage iof (Nintendo Switch förvånande 5.7 kg (?) så man kan ju tänka sig att vi får räkna med en höjning på ca 400 per konsol men finns det utrymme så brukar priserna bli lite korrigerade.

Nu lär man ju köpa sina konsoler oavsett, men man blir ju lite orolig över kemikalierna?

Bookman när han går in i sitt gamingroom:(Ja, ja jag vet att kemikalier inte avger strålning, det är en symbolisk bild. Större risk att man blir impotent och den bilden vill ni INTE se )

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.