Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

bookman

Registrerad: 10 maj 2014 08:24 Senaste besök: I dag 07:59 Online: Nej

Umeå

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Castlevania på netflix

bookman 9 jul 2017 07:31646 visningarKommentera: 3 !


Castlevania på projjen (Netflix och chill med mig själv)

Eftersom jag redan skrivit en halv bok om castlevania så tänkte jag plita ner några intryck av anime -ish(?) serien som finns på netflix nu. Eftersom jag ändå är utrustad med någon sorts självbevarelsedrift så höll jag nere förväntningarna.

Spel som översätts till andra medier brukar få problem, särskilt när man utgår från äldre spel som i grunden inte är så cinematiska. Nes spel får en nästan en mytologisk berättarfunktion. Ta tex Kid Icarus. Vad handlar det egentligen om? Eller första metroid? Samtidigt är det ett starkt symbolspråk och de berättelser som spelaren själv skapar kan bli riktigt kraftfulla. Relationer till sidokaraktärer som Protoman, Grant Danasty, den där fågeln i Kirby och.... jag vet inte ...Chargin’ Chuck? Kan bli starka trots att dom bara är några pixlar och knappt har någon bakgrundshistoria annat än det som fanns i manualen. Lägg till lite nostalgi och de faktum att spel länge inte hade så skyhöga krav på berättander och man får en svajjig grund att bygga på.

Författaren heter Warren Ellis har gjort en hel del coola serier innan (jag gillade hans x-men och authority). Han har gjort en ganska intressant början och gett lite karaktär till Dracula och Trevor Belmont (som är lite av en Jack Sparrow karaktär). Det är bra, men inte Mark Millar bra (för att ta en seriereferens).

Dracula blir lite grinig när kyrkan bränner hans fru på bål, det finns en intressant tanke kring kyrka och vetenskap som skapar lite intresse kring vad och vem Dracula egentligen är. Trevor lever rövare på krogen när skiten träffar fläkten. Historien hade många castlevania 3 referenser och visst, den verkar vara baserad på just det spelet.Stilen påminner om äldre animeserier som Beserk och Ninja Scroll. Den är rätt blodig och man säger "fuck" så man ska veta att det inte är för barn. Jag gillade det, tycker det är rättframt att göra sin grej och det fungerade i sammanhanget.

Skådespelarna är förvånansvärt bra. Alucard spelad av snubben som spelar Dr. Gaius Baltar i Battlestar Galactica och man verkar ha med halva uppsättingen från The Hobbit.

Lite besviken på musiken dock, hade gärna kunnat höja stämmningen med välkända melodislingor.

En summering får bli: Underhållande och en hyfsad start men egentligen inte något jättemärkvärdigt. Det är nog roligast för fans av serien då refrenserna haglar. Jag väntade på att Trevor skulle hitta lite kött bakom en tegelsten men det lyckades dom inte väva in i historien.
Kommer att se serien ,som får en andra säsong , och ge den en chans men avvaktar med hyllningar än så länge.

Castlevania är en OK adaption och underhållning för stunden. Vi får se hur serien artar sig när nästa säsong kommer.

(Edit: ett av mina guilty pleassures när det gäller anime är serien Hellsing. Gillar den som fan, både "original" serien och den som kom som OVA. Lite tv-spel stil på den serien när man får följa Alucard som lånat Dantes pistoler, rekommenderas om man får mersmak av Castlevania)

« Till bloggen

Kommentarer

Johan Lorentzon 9 jul 2017q

Har nog skrivit det i några trådar nu om serien men säger det igen :)

Det enda som var synd är att avsnitten är i 20 minutersformat och att serien var så kort. Allt känns som introduktion och det känns som storyn börjar på riktigt när säsongen avslutas.

De hade nästan kunnat göra en film av det och skippat episodformatet. Kallat den "the Castlevania prologue" eller något, använda det som marknadsföring för den kommande serien. Menar allt blev ju förnyat till S2 innan serien fick premiär. :)

bookman 9 jul 2017q

Håller med. Det känns lite som en grund som i sig inte känns helt fel. Sen så gillade jag vissa småsaker som det "mekaniska " slottet.

Sen så blir det spännande att se om frankenstien och mumien får vara med? Skulle vara roligt med ett riktigt seriöst försök att väva samman allt castlevania i en riktigt seriös historia.

Finns en sjukt mysko bok som heter "lord of light" av .. kom inte ihåg författaren just nu ... men som lyckas blanda buddhism och hinduism i en fantastiskt bisar sci-fi bok. Nått sånt försök att ta sig an en spelvärld skulle vara kul att se.

bookman 9 jul 2017q

Roger Zelazny Hette författaren

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Lord_of_Light

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.