Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

bookman

Registrerad: 10 maj 2014 08:24 Senaste besök: I går 21:07 Online: Nej

Umeå

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Några ord om Super Mario Odyssey

bookman30 okt 2017 19:57615 visningarKommentera: 0 !

Jag spelar Super Mario Odyssey just nu men jag har inte klarat det än. Jag är här närmare bestämt:

Spelet är helt underbart och jag funderar på att skriva några rader om det. Problemet är att det mesta redan är skrivet. Jag gör världens kortaste recension på rim för att skilja mig från mängden:

Spelet känns rätt lätt i sitt tillvägagångsätt,
Fokus ligger på att undersöka,
Inte böka och knöka
bra och varierat,
apprecierat.

Jag kanske inte ska sluta mitt daytime jobb :/ Hursomhelst det finns en viss problematik i att ta sig an ett spel som blivit unisont hyllat på det sättet som Mario eller Zelda blivit. Precis som en del andra spelserier, som t.ex. Assassins Creed, så finns det en viss lägstanivå. Man vet att det kommer att vara polerat och så länge Nintendo inte gör en Mass Effect Andromeda så kommer betygen att röra sig kring 9/10 eller minimum 8/10. När betygen börjar trilla in för Super Mario så vet man att spelet är riktigt bra och det som finns kvar att ifrågasätta är vissa designval.Spelet fokuserar på att undersöka och leta, vilket fungerar bra men å andra sidan gör det lite lättare. Hittills ska jag säga eftersom jag inte spelat klart det.
Man plockar det som var bra med Super Mario Galaxy och fortsätter den kreativa explosionen och känslan av dom spelen.
På ett rent personligt plan så är det fantastiskt med ett spel som man faktiskt längtar att återvända till. Ni vet när man plockat några , i detta fallet, rymdbananer och lagt ifrån sig sin konsol, bara för att smyga upp och fortsätta fem minuter senare. När man vill undersöka banorna ordentligt men är så nyfiken på vad som finns runt nästa hörn att man bra inte kan hålla sig.
Designen är också helt fantastisk och nästan lite steampunk. Om man nu kan förälska sig i en mössas personlighet så har jag gjort det lite. Det känns som om varenda liten detalj och dialog är minutiöst genomarbetad.


Till skillnad från böcker och film så tycker jag att spel oftast har en tydligare utvecklingskurva, det senaste storybaserade spelet är oftast, på något plan i alla fall, det bästa. På samma sätt känner jag med Mario. Det här spelet är på många plan det absolut bästa Mario, någonsin.
Det bästa spelet i den mest kända och älskade spelserien.
Någonsin.
Så bra är det alltså

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.