Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

bookman

Registrerad: 10 maj 2014 08:24 Senaste besök: I dag 19:15 Online: Nej

Umeå

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Sonic adventure

bookman 5 dec 2017 21:58619 visningarKommentera: 2 !

Jag har spelat sonic adventure.

Jag vet egentligen inte varför.

Det kostande 45 kr på xboxs live och trots att mina black fridayinköp har slagit någon sorts rekord (Assassin's creed origins, Wolfenstein the new colossus , Evil within 2, South park samt Shadow of war ) så väljer jag att spendera min fritid på Sonic Adventure.

Jag har egentligen inte så mycket nostalgi att skylla på heller. Jag ägde faktiskt spelet till dreamcast, eller ägde och ägde, hade kopierat det om jag ska vara ärlig men det är det enda: Jag har inte spelat Sonic som barn (det första spelat jag klarade var Sonic generations).
Here goes:


En djup och involverande historia.

Jag tycker egentligen att det är skitbra. Man kan välja mellan ett antal karaktärer, Tails, Knuckles , Amy, nån sorts gigantisk katt som letar sin groda. Jag tänkte egentligen bara spela igenom Sonics banor. Som jag minns det från min Dreamcastperiod så sög dom andra karaktärerna. Ett litet snabbtest ger domen att Tails och Knuckels är ok. Katten som letar sin groda är oförsvarbart och Amy någonstans mitt emellan.
Det som förvånar mig är att styrningen faktiskt är riktigt bra. Det finns några instanser som jag får lite problem med, men det är egentligen ingen större grej. Jag gillar verkligen bandesignen och till skillnad från Sonic Forces så går det inte på räls.

Mellan banorna så befinner man sig i två mindre hubbvärldar som jag mindes som jobbig men nu tycker jag att de är ok. Hubbvärldarna är inte så stora vilket är positivt, något som fler moderna spel skulle försöka sig på. För att komma vidare i historien så måste man ibland befinna sig på ett visst ställe, vilket gör att jag ibland bara irrar runt. Detta är egentligen ingenting som en liten googling på telefonen inte kan lösa och jag inser att den möjligheten inte fanns förra gången jag spelade spelet. Tiden går.

Grafiken (på xbox) är faktiskt helt ok.

Jag kräver egentligen inte så mycket mer för ett plattformsspel av det här slaget. Något som är galet dåligt är animationer och munsynkning men på något sätt har cirkeln slutits och det är mer charmigt än störande när man tar sig an spelet 2017.
Musiken är superb, och antagligen en av anledningarna att jag återkommer till Sonic teams spel. Spelglädje och bandesign är en annan.

Sen är bara själva företeelsen Sonic så bisarr. Eggman, eller Dr Robotnic speciellt.

Här har Sonic smugit sig in i Dr Eggmans pool. Var får han sina pengar ifrån egentligen? Hur har han råd att bygga alla robotar och alla nöjesfält och grejer?

Slutsats:
Jag gillar uppenbarligen Sonic, och adventure spelen verkar vara något för mig. När man köper ett spel för 45 kr så kanske det är lättare att ta sig an spelet mer casual och en genomspelning med en karaktär får räcka för den här gången. Jag ska försöka ge mig på någon av de nyare spelen på min xbox one x som är kopplad till min hdr 4k tv men egentligen är jag lite småsugen på Sonic Adventure 2 …

« Till bloggen

Kommentarer

Tobias Söderlund 5 dec 2017q

Skulle vilja se en helhjärtad remake på detta spel.

Det har sekvenser som är fantastiska och ett koncept som jag köper med hull och hår... men så har vi kameran, kollisionsdetektionsbuggarna och det extremt otydliga i hur, var och när i hub-världarna (satt fast någon timme vid tillfälle och fattade verkligen inte hur jag skulle ta mig vidare).

Jag har ingenting jättemycket emot någon av karaktärerna, men det hade inte skadat om de fläskat ut och polerat upp de bitar som inte rör Sonic och Tails.

Finner spelet, i dess nuvarande skick, direkt trasigt på ett oförsvarbart vis. Obalanserat utmaningsmässigt och ojämnt underhållningsmässigt.

Kommer ändå tillbaka lite nu och då... för de bra bitarna.

bookman 5 dec 2017q

När jag spelade som sonic hade jag problem med kameran någon gång, men inte så mycket att det störde.

Jag håller med dig, men för mig personligen verkar dock spelet (av någon anledning) ge mycket och jag gillar det mer än vad trodde.

Jag vill också se en remake och ett sonic adventure 3.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.