Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

bookman

Registrerad: 10 maj 2014 08:24 Senaste besök: I dag 09:00 Online: Nej

Umeå

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Josef Fares på Video Games award

bookman 8 dec 2017 06:57669 visningarKommentera: 8 !

Jag älskade Brothers a tale of two sons. En finstämt äventyr med mycket hjärta. Vilken fin och känslig konstnärssjäl kan ha skapat detta mästerverk?That guy

Jag älskar Josef Fares och utnämner honom till officiell nationalskatt. Obs ingen ironi. Jag älskar även VGA och följer det med ett stort intresse , Precis som spelmediet själv så utvecklas även showen. Vad än man än har att säga om Geoff Keighley i skämt av burritos och underlevererade utannonseringar på just VGA så har han gjort ett fantastiskt jobb och showen utvecklas hela tiden.

Denna var också den bästa hittills.

Både spelmediet och showen dras dock med någon sorts fulkultur komplex och ambitionen med showen är att närma sig den respekt och det erkännande oscarsgalan har, vilket gjorde Josef Fares so excited att han "pekade fuck you" (som mina barn säger) åt själva oscarsgalan och således tror jag Geoff Keighley tyckte att man tog ett steg tillbaka.

MEN

Josef Fares räckte också fingret till storebrorskomplexet och visade passion, ärlighet och lite swedish meatballz.

Det var också helt fantastiskt roligt att se skådespelaren Melina Juergens (hellblade senua's sacrifice) ta emot priset och uppenbart rörd snyfta fram att hon egentligen inte är skådespelare alls.

Det är sånt här jag vill se på VGA, även i spelmedia överhuvudtaget. Indie developers som brinner för sitt berättande.

[love] Josef.

Inför nästa år Geoff: Korta ner det lite och se till att tolkarna inte är jättelika män som måste sätta sig på huk när dom ska tolka japanska spelskapare. Personligen hade jag hoppats at Horizon Zero Dawns skulle få något pris men men annars bra show. Morgontrötta hälsningar / Bookman

« Till bloggen

Kommentarer

Notorious Gamer 8 dec 2017q

Josef Fares är fan min favo svensk! <3

Twiggy11 dec 2017q

Helt klart höjdpunkten av VGA haha! :D

Sensemaker21 dec 2017q

I detta långa jobb med att "avnördisera" spelbranschen, dvs göra mer som Fares säger, så att vi inte hela tiden ska "ursäkta" oss för att vi finns, så kan ju den största showen börja med att byta namn...... Tänk om Oscars, Golden Globe eller Emmy hette "moving pictures award" eller "Film Award"?

Video game är en 80-tals term. Folk spelar på datorn, TVn, paddan, luren osv. "Video" har ingenting med branschen att göra längre.
"Video Game Awards"? Jag, som är galet insatt och intresserad backar t.o.m. för att titta på det. Och jag ser typ alla andra popkulturella awardshows...

bookman22 dec 2017q

Sensemaker:

Video Game Awards"


Det kan vara mitt fel faktiskt, jag undrar om dom inte bytte namn från
"Video Game Awards" till just Games Awards.

När spike startade det så hette det i alla fall Video Game Awards men när jag dubbelkollade så står det game awards på hemsidan. Mitt fel.

Dock ligger det mycket i det du säger om hur vi avnördifierar oss.

Sensemaker22 dec 2017q

Aha de kanske fimpade V:et. Aldrig besökt hemsidan eller tittat på en VGA. Ska kika på årets och se om det är värt.

bookman22 dec 2017q

Sensemaker:

Aha de kanske fimpade V:et. Aldrig besökt hemsidan eller tittat på en VGA. Ska kika på årets och se om det är värt.


Jag tycker ändå att det går framåt. Mest "pinsam" är egentligen reklamen. Det känns som man på alla sätt försöker eftersträva Oscars galan men mitt i allt så presenteras ett garfikkort för halva priset och bryter illusionen lite. Det är egentligen ok, och i år var det mycket bättre intrigerat.

Sensemaker22 dec 2017q

Strålande, måste kolla efter julen. Gillar verkligen Fares. Narcissism kan ibland vara charmigt och inspirerande, om det ligger på en vettig nivå, och det tycker jag hans gör.
Hoppas verkligen deras nya spel går bra.
Hålls GA alltid på samma ställe, eller flyttar det runt som eurovision?

bookman22 dec 2017q

Det håller sig nog i USA jämt i alla fall. hittills tror jag att det varit i LA. Senaste var det på Microsoft Theather, samma ställe som man hållit Mtv Music Award osv...

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.