Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

bookman

Registrerad: 10 maj 2014 08:24 Senaste besök: I går 16:26 Online: Nej

Umeå

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Recension av Assassin's Creed Origins fast med bilder från andra spel

bookman12 dec 2017 16:11627 visningarKommentera: 0 !

För att få lite kontext till följande text ber jag att få informera om att jag är sjuk. Förkyld. Mancold. Snor i hjärnan,

Jag har också köpt ett xbox one x. Den senare kan vara viktigt för upplevelsen.

Jag tog knappt några skärmdumpar från Assassins Creed men eftersom det kan blir lite tradigt att läsa en massa text utan bilder så klämmer jag in några från andra spel.

Assassin's Creed Origins utspelar sig i Egypten och börjar rätt så personligt. Huvudpersonen, Bayek of Siwa, tillhör en gammal order , Medjay, som försvarar Egypten genom att springa omkring och göra sidquest för folk som är fattiga och deppiga och whatnot. Spelet börjar riktigt bra och dramatiskt då Bayeks son blir dödad och en stor drikraft för Bayek är hämnd:


Varför Dushar Sonic och Tails tillsammans? Och varför tog jag bilden?

Jag gillar både början samt huvudpersonen som man faktiskt tillåter att vara lite mjuk … för att vara en Assassin i alla fall. Bayeks fru söker hämnden på ett annat sätt och engagerar sig i politiken där hon stödjer Kleopatra och vill förgöra de som ligger bakom mordet på hennes son. Det byggs sakta men säkert upp spänningar mellan dem men tyvärr, och det här är ett av spelets stora nackdelar, blir det egentligen ingenting av detta. Inte så värst mycket av storyn alls faktiskt. Faktum är att jag tappade koncentrationen efter ett tag och översatte det mesta i Bayek mördara dåliga personer.

Mest besviken är jag över att inget görs av bakgrundsmytologin som dök upp i Assassin's Creed 2. Det är inte direkt några ideal som skapas i vetskapen om att världen kan kontrolleras av rymdvarelse...saker, att man ska kämpa för frihet, Nothing is true; everything is permitted. Inget sånt. Eller väldigt lite i alla fall.


Laura cofts tutte. Jag är ganska säker på att jag råkade ta den här bilden av misstag.Imponerade dock... tyget alltså och... Rise of Tomb R är ett väldigt snyggt spel i 4k.

Grafiken är fantastisk och givetvis är det en upplevelse i 4k. Sättet man slåss på har också fått en renovering till det bättre, och numera är AC faktiskt ett rollspel där man levlar upp men annars är det ganska mycket Assassin's Creed. AI:n kan dra iväg och göra konstiga saker. I ett uppdrag skulle jag eskortera en rebelledare som förvirrade sig in i en garnison av romerska soldater. Eftersom Npc kom till liv efter hen blivit nedhuggen så gick jag ut med hundarna, fikade did some stuff och när jag kom tillbaka hade hen slaktat ett helt fort.


Skägg.

Det mest positiva är faktiskt miljöerna och upplevelsen av att vandra omkring i Egypten, vilket jag personligen kommer rätt långt på. Storyn fyller en funktion, men sidouppdragen är ganska välgjorda och det är underhållande. Jag gillar det nya stridsystemet och det går bra att spela Assassin's Creed lite casual. Förvänta er inget Horizon Zero Dawn eller Zelda bara.

Jag är lite av en bakåtsträvare och gillar att sätta siffror.

7/10 på pricken. Utan diskussion. Ett välgjort spel som stegvis förbättrar formen, men det är fortfarande spelmediet snabbmat.

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.