Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

bookman

Registrerad: 10 maj 2014 08:24 Senaste besök: I dag 07:59 Online: Nej

Umeå

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Den stora spelsvackan, gamepass och tankar om 2018

bookman14 feb 2018 06:34544 visningarKommentera: 1 !

Det kan hända den bästa, att man fastnar i en bok eller råkar förvirra sig ut i naturen och således försummar det viktiga här i livet. Jag har under lång tid haft svårt att engagera mig i spelandet utan har fastnat med kreativt skrivande, umgåtts med min familj eller motionerat. Det gick så långt att jag började blir riktigt orolig (och smal) men som tur var så verkar det bara varit en fas som nu verkar ha gått över.

Sedan Assasins Creed origins har det inte blivit något spelat alls, jag har alltså nästan haft speluppehåll i två månader. Sorgligt.

Som tur var så behövde jag en liten vilopaus från gymmet och annat tjafs och råkade sätta mig med Gears of war 4. Nu är det så att jag har tröttnat lite på actionspel av det här slaget, jag söker mig hellre till upplevelser med lite mer tanke och substans och därför har spelet blivit liggandes sedan jag köpte det för 49 kr på black friday.

Som tur är så visade det sig att jag inte alls har tröttnat på actionspel alls, och att jag inte heller bara vill ha upplevelser med tanke och substans, ibland vill jag bara såga sönder något troll med en motorsåg. Gears of War 4 var underhållande på flera sätt. Ett actionäventyr med flärdfull, men ändock fullt funktionell handling. Bossar, hyfsat välgjorda karaktärer osv.. Jag gillade det, även om det kanske inte var någon omvälvande spelupplevelse som tex. The Last of us.

Microsoft har börjat med sin gamepass tjänst och som en enklet singelplayer actionupplevelse fungerar Gears of War 4 alldeles utmärkt, det är kanske inget jag betalar 699 kr för, men då jag väl spelar det så har jag hur roligt som helst. Det är mycket möjligt att gamepass faktiskt kan vara positivt för oss som gillar singelplayer, förhoppningsvis för vi se en liknande bredd och kvalitet som vi sett på Netflix? Bredd och nya upplevelser för att hålla prenumeranterna kvar innebär förhoppningsvis mer än bara

Jag har redan påbörjat nästa spel, Dead Rising 4, och även det verkar vara lovande. Kanske en något ytlig upplevelse men jag har redan skrattat några gånger. Frank West är klockren, om det är något dom verkligen har lyckats med är det att väva in historien och karaktären på ett naturligt sätt i ett ganska skruvat våldsamt spel. Jag misstänker att många Dead Rising hardcore fans (om det nu finns några sådana) kan slå bakut på den mer humoristiska tonen och att man plockat bort visa spelmoment som timern, men för mig som bara casual spelar det så är det hittills riktigt roligt.

Det är för övrigt Keiji Inafune som skapat karaktären Frank West, dock är det Capcom Vancouver som verkar utveckla serien nu.

Den stora spelsvackan har botats med Gears of war 4, jag känner ett försiktigt hopp inför gamepass och nu sätter jag tänderna i Dead Rising 4.

Inför 2018 (eftersom det här är årets första blogginlägg för mig) så ser jag fram emot Spindelmannen, Days gone och God of war 4 i den närmaste framtiden och såklart Red Dead Redemption i oktober. Jag lär ju också spela Detroit: Become Human, Bloodstained: Ritual of the Night när det nu släpps.

« Till bloggen

Kommentarer

CringeLord200020 feb 2018q

Det är då man tar tag i backloggen.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.