Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

bookman

Registrerad: 10 maj 2014 08:24 Senaste besök: I dag 19:16 Online: Nej

Umeå

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Evil Within 2

bookman14 apr 2018 17:3253 visningarKommentera: 0 !

(mina funderingar kring The Evil within 1 finns här:
http://loading.se/blogg.php?user_id=42621&blogg_id=33888)


The Evil Within 2

Sebastian Castellanos dricker öl och lever rövare för att glömma sin dotter som inte nämns i The Evil Within 1, Nån tjej (Kidman) som är med i ettan letar upp honom för att skicka in honom i STEM maskinen, som är en maskin som gör någon sorts verklighet (digital?) som måste drivas av en speciell hjärna. Som då visar sig vara Sebastians dotter som han nu måste rädda.

Grundpremissen kanske inte är något nobelprismaterial men det fungerar och fokus flyttas snart till rädda en älskad person, samt en inre resa. Historien fungerar faktiskt över förväntan. Jag skulle vilja sträcka mig så långt som att påstå att den är bra vilket är lite av ett traditionsbrott i genren Resident evil 4- ish spel.

Eftersom jag snart kommer att hylla spelet kan jag snabbt dra några nackdelar. Röstskådespeleriet är sådär, dialogen har en släng av Resident evil cheesighet som inte riktigt alltid passar in:En del karaktärer (Myra) lider av … fulhet. Inget av detta påverkar egentligen spelet särskilt negativt men ger känslan av att det inte har samma budget som riktiga storsäljare.

Spelmässigt så känns konceptet igen från tidigare spel, och Resident Evil serien, man uppgraderar förmågor och vapen. Det är fokus på att hushålla med resurserna men i slutet av spelet så har man blivit lite av ett badass.

Spelet har bossar, den ”vanliga” uppsättningen av vapen (pistol, hagelgävär osv, osv.) En del som spelar spelet kommer att sakna variationen från ettan och även om armborstet med specialpilar finns kvar (så att man kan göra fällor och liknande) så är det inte samma fokus som i förra spelet. Det finns stelthmoment och dom är väl implanterade och själva kontrollen har fått sig en uppryckning från förra spelet.

En av de stora skillnaderna är att spelet är öppen värld, delvis i alla fall. Något som jag starkt misstrodde i mitt blogginlägg om ettan (kul att läsa sina egna kommentarer till blogginlägget. Jag hade helt fel for the record) . Nu kommer en liten kontroversiell åsikt:

Evil Within 2 har den absolut bästa inställningen till open world, och är ett av de bästa spelen som tar sig an den speldesignen.

Det fungerar riktigt bra. Delvis på grund av genren. Spelet lyckas faktiskt skrämma mig lite, det finns moment som man måste lösa utan att använda vapen och i vissa områden är jag faktiskt lite nervös.

Men det är just detta som fungerar över förväntan med den semi-öppna världen.
Kanske för första gången har jag en anledning att utforska och leta saker. Precis som i sonic adventure (!) så är hubbvärldarna små och lätta att navigera men ändå fyllda med roligheter.

Spelet är spelmekaniskt putsat, uppdateringssystemet och förmågorna är peppande, man vill verkligen skrapa ihop lite mer gel så jag kan få den där lilla extra förmågan som kanske ska förhindra att jag blir uppäten av något läskigt.

Man kan faktiskt vara rätt kreativ i hur man uppdaterar sig:
(spoilers) :
Dold text: Jag snålade som fan för att få ihop förmågan som saktade ner tiden. Det var verkligen på sista kulan som jag lyckades skrapa ihop nog med gegga för att få den.
När jag väl fick den så blev det ett annat ljud i skällan och ja lade resterande slime på stamina. Mot slutet headshottade jag monster i godan ro och klarade mig nästan på pistolen.


Jag brukar avsluta med något sorts omdöme och gillar verkligen det här spelet. Nästan allt är bra, och det som är mindre bra påverkar inte så mycket. Det tillför ett litet nytänk till en bekant form, men utan att den känns allt för annorlunda. En tightare story, underbar sätt att hantera open world ger betygen 9.5 / 10

Ett riktigt bra spel som jag hoppas att fler köper så att vi får en 3:a

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.