Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Nikoe

20 Registrerad: 3 jun 2015 17:00 Senaste besök: 18 apr 2018 22:29 Online: Nej

Stockholm

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Loadingkalendern 2017: Lucka 21

Nikoe 21 dec 2017 20:54224 visningarKommentera: 4 !

Hej på er!
I vanlig ordning ber jag om ursäkt för den bristande kreativiteten bakom min lucka i år. Och som vanligt lovar jag även detta år att jag ska göra någonting mycket roligare till nästa års lucka.

Idag lämnade jag in en b-uppsats vilket innebär att jag haft mycket att tänka på den här veckan. Nu är den i alla fall klar vilket känns förbannat skönt. Bra blev den inte och stressigt har det varit. Något roligare har jag däremot inte gjort på universitetet.

På grund av uppsatsen har jag inte hunnit komma i julstämning. Jag känner mest att jag längtar efter sommaren. Idag är det ju också vintersolståndet—årets kortaste dag. Och eftersom det varit ett par mörka månader—och ett par återstår till ljuset blir längre än mörket—kan det vara svårt att komma ihåg hur ljusare tider kan se ut. Jag är här för att påminna er!

Så här har ni lite bilder från min sommar 2017. Det här har ni att se fram emot!


Så här ser solen ut!


Sommaren bjuder på vacker natur...


...och vackra solnedgångar.


Träden blomstrar.


Solen lyser över Stockholm.


Så här kan en sommarkväll se ut utomlands. Gissa staden!


En kopparorm spelade död så jag i lugn och ro kunde ta fina bilder.


Jag lyckades även odla vindruvor i trädgården!


En till solnedgång. Det tröttnar man aldrig på.

God jul, Loading! ☀️
önskar Niko

Loadingkalendern 2016: Lucka 21

Nikoe 21 dec 2016 18:00335 visningarKommentera: 6 !Hallo, liebe Loading! I år är det jag som står för lucka 21, för tredje året i rad!

Då jag inte hunnit förbereda något fancy tänkte jag bara skriva lite om mitt år, både om vad som hänt i mitt privata liv och hur mitt spelår sett ut. Har några riktigt bra luckidéer som jag ska försöka förverkliga till nästa års Loadingkalender, men har helt enkelt inte haft jättemycket tid på mig att förbereda mig i år.

Så, 2016 har minst sagt varit ett händelserikt år. Många kallar 2016 för det värsta året på länge, och med tanke på allt skit som hänt och händer i världen just nu kan jag vara beredd att hålla med. Men för mig personligen har detta år varit ett helt okej år ändå. Händelserikt, men ej katastrofalt.

I februari började jag förverkliga en dröm jag haft i ett par år. Jag började lära mig tyska, helt på egen hand. Jag avancerade mycket snabbt (tyska är förvånansvärt likt svenska!) och hade på bara fem månader lärt mig mer tyska än jag på fem år lärde mig franska i skolan. Så här snart ett år senare, efter att ha pluggat några minuter eller timmar varje dag, är jag på god väg att bli flytande i ett tredje språk, vilket är mycket roligt.

I våras gick jag min sista termin i gymnasiet och tog studenten i början av juni. Betygen var kanske inte de bästa, men jag var mest glad för att skiten var över. Min första sommar som sysselsättningslös var avkopplande. Jag var utomlands två gånger – båda gångerna till Tyskland där jag fick chansen att testa mina tyskkunskaper. I Sverige, åtminstone där jag bor, var det ett extremt bra svampår i år. Jag och min mamma lyckades plocka ihop tre liter kantareller i skogarna bara dryga kilometern från mitt hus. Tyvärr kommer de skogarna förmodligen huggas ned lagom till nästa sommar.I höstas tog jag mina första steg in i den akademiska världen. Jag har gått en kvällskurs på halvfart på universitetet som avslutas nu i januari. Jag har lärt mig en massa mindblowing saker om ett ämne jag brinner för, och ingenting är mer tillfredsställande än det. Nu i januari påbörjar jag mitt kandidatprogram och ser fram emot det. Jag tror att jag kommer att trivas hur bra som helst. Däremot innebär det att jag tvingas bo hemma med föräldrarna ett bra tag till, håller tummarna att jag kommer stå ut. Jag slipper studielånen i alla fall.

Jag har nästan helt och hållet återställt mig från den depression jag fick förra våren. Jag har inte behövt psykologhjälp på över ett år och är numer nästan helt medicinfri vilket känns fantastiskt.

Däremot har mitt spelår varit aningen torftigt i år. Jag har bara spelat ett enda spel från i år, Amanita Designs senaste peka-och-klicka, Samorost 3. Trots att det är det enda spelet gör det sig välförtjänt av titeln Årets spel. Det bästa Amanita-spelet sedan Machinarium – det är både mysigt, roligt, klurigt och bedårande vackert. Dessutom står Tomáš Dvořák, aka Floex, återigen för ett fantastiskt soundtrack.Just nu ser spelåret 2017 ut att bli mycket bättre. Jag sparar ihop pengar till en Switch och hoppas kunna ha råd med en innan Zelda: Breath of the Wild släpps. Tre års väntan är snart över. Hoppas innerligt på att Bethesda även portar Skyrim till Switch då jag velat spela det i hur många år som helst men inte haft möjligheten.

I år ska jag fira julen hemma, som alltid, med familjen. Jag håller just nu på med att skriva min sluttenta för universitetskursen jag går, så jag kommer ha fullt upp.

Jag hoppas att ni får en riktigt god jul, om ni nu firar det, och ett gott nytt år! [love]
//Niko

Loadingkalendern 2015: Lucka 21

Nikoe 21 dec 2015 00:05538 visningarKommentera: 7 !Blev inspirerad av Fröken Kekes lucka som inledde årets fina kalender.

God jul!

/Niko

Jag har upptäckt Steam (and I love it!)

Nikoe 28 nov 2015 19:54530 visningarKommentera: 4 !

Jag har haft ett konto på Steam i några månader men jag hade inte köpt något spel därifrån förrän för tre veckor sedan. Eftersom jag för det mesta bara spelar Nintendo-spel tänkte jag att det var dags att vidga mina vyer lite och Steam har några spel jag varit intresserad av ett tag nu. Jag har inte så jättemånga spel att välja mellan då jag har en MacBook från 2011 men jag har i alla fall hittat nästan 15 spel på höstrean och säkert sparat närmare 1 000 kr.

Dessa spel har jag införskaffat på tre veckor:Allt för bara 400 kr!

Just nu fokuserar jag mest på Half-Life 2 och tycker mycket om det så här långt. Har även börjat lite på Super Meat Boy, VVVVVV och Never Alone och gillar dem också. Ser mest fram emot att testa Papers, Please och Grim Fandango då det verkar vara två spel som jag kommer att älska.

Kanske bra att jag inte har en Windows-dator, då hade jag väl förmodligen haft en större räkning...

Återkommer med reflektioner/recensioner.

Vad har ni hittat på höstrean?

/Niko

*PS. Lägg gärna till mig som vän på Steam; sök på MrNiko97.*

Mina banor i Super Mario Maker #1

Nikoe 18 sep 2015 23:52619 visningarKommentera: 5 !

Super Mario Maker har nu varit ute i en vecka till Wii U. Jag har hittills spenderat 40 timmar med spelet, och således har jag skapat många egna banor. I denna första del av en serie blogginlägg kommer jag posta mina tre bästa banor från det gångna veckan.Sunken Palace (ABAD-0000-0037-7BDC)
Underwater | Super Mario World

Den här banan utspelar sig för det mesta under vatten. Ett gammalt antikt tempel ligger på havsbotten och det är din uppgift att undersöka den hemsökta källaren i byggnaden. Banan är överlag lätt men det är utforskandet som är det primära.

— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —Spin! Spin! Spin! (269D-0000-0047-5169)
Ground | New Super Mario Bros. U

Som namnet antyder gäller det att spinna sig fram. Spin to win helt enkelt. Snurrstudsa på fienden, men se upp för sågklingor och spikfällor som kan ställa till det för dig. Detta är en bana av den lite svårare graden.

— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —Bowser Jr’s Gold Dungeon (3C1D-0000-0025-7A77)
Castle | New Super Mario Bros. U

Bowser Jr har en hel förmögenhet och din uppgift är att stjäla allt hans guld. Goombas, koopa troopas och andra bad guys har försökt men misslyckats och tillfångatagits och sitter nu i borgens fängelsehålor. Du måste klättra över taggtrådsstängsel och ta dig förbi fängelsevakterna (hammer brothers) för att till slut ta dig an Bowser Jr himself. Banan är lättare än Spin! Spin! Spin!, men svårare än Sunken Palace.

— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

Alla mina banor (i skrivande stund sju stycken) med koder finns samlade här.

Om du inte redan har gjort det, kika gärna in i den officiella tråden för Super Mario Maker där alla Loadares fina banor finns samlade på ett och samma ställe.

Då återkommer jag nästa vecka med tre nya banor.

/Niko

Tidigare inlägg

Min första amiibo

5 jul 2015 12:444

Jag minns när de första...

Nintendos E3 2015 - mina intryck och reflektioner

21 jun 2015 13:233

[img]http://assets1.ignimgs.com/2015/06/17/puppetreggiemiyamotoiwataig...