Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Nikoe

20 Registrerad: 3 jun 2015 17:00 Senaste besök: 22 maj 2018 08:56 Online: Nej

Stockholm

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Loadingkalendern 2016: Lucka 21

Nikoe21 dec 2016 18:00345 visningarKommentera: 6 !Hallo, liebe Loading! I år är det jag som står för lucka 21, för tredje året i rad!

Då jag inte hunnit förbereda något fancy tänkte jag bara skriva lite om mitt år, både om vad som hänt i mitt privata liv och hur mitt spelår sett ut. Har några riktigt bra luckidéer som jag ska försöka förverkliga till nästa års Loadingkalender, men har helt enkelt inte haft jättemycket tid på mig att förbereda mig i år.

Så, 2016 har minst sagt varit ett händelserikt år. Många kallar 2016 för det värsta året på länge, och med tanke på allt skit som hänt och händer i världen just nu kan jag vara beredd att hålla med. Men för mig personligen har detta år varit ett helt okej år ändå. Händelserikt, men ej katastrofalt.

I februari började jag förverkliga en dröm jag haft i ett par år. Jag började lära mig tyska, helt på egen hand. Jag avancerade mycket snabbt (tyska är förvånansvärt likt svenska!) och hade på bara fem månader lärt mig mer tyska än jag på fem år lärde mig franska i skolan. Så här snart ett år senare, efter att ha pluggat några minuter eller timmar varje dag, är jag på god väg att bli flytande i ett tredje språk, vilket är mycket roligt.

I våras gick jag min sista termin i gymnasiet och tog studenten i början av juni. Betygen var kanske inte de bästa, men jag var mest glad för att skiten var över. Min första sommar som sysselsättningslös var avkopplande. Jag var utomlands två gånger – båda gångerna till Tyskland där jag fick chansen att testa mina tyskkunskaper. I Sverige, åtminstone där jag bor, var det ett extremt bra svampår i år. Jag och min mamma lyckades plocka ihop tre liter kantareller i skogarna bara dryga kilometern från mitt hus. Tyvärr kommer de skogarna förmodligen huggas ned lagom till nästa sommar.I höstas tog jag mina första steg in i den akademiska världen. Jag har gått en kvällskurs på halvfart på universitetet som avslutas nu i januari. Jag har lärt mig en massa mindblowing saker om ett ämne jag brinner för, och ingenting är mer tillfredsställande än det. Nu i januari påbörjar jag mitt kandidatprogram och ser fram emot det. Jag tror att jag kommer att trivas hur bra som helst. Däremot innebär det att jag tvingas bo hemma med föräldrarna ett bra tag till, håller tummarna att jag kommer stå ut. Jag slipper studielånen i alla fall.

Jag har nästan helt och hållet återställt mig från den depression jag fick förra våren. Jag har inte behövt psykologhjälp på över ett år och är numer nästan helt medicinfri vilket känns fantastiskt.

Däremot har mitt spelår varit aningen torftigt i år. Jag har bara spelat ett enda spel från i år, Amanita Designs senaste peka-och-klicka, Samorost 3. Trots att det är det enda spelet gör det sig välförtjänt av titeln Årets spel. Det bästa Amanita-spelet sedan Machinarium – det är både mysigt, roligt, klurigt och bedårande vackert. Dessutom står Tomáš Dvořák, aka Floex, återigen för ett fantastiskt soundtrack.Just nu ser spelåret 2017 ut att bli mycket bättre. Jag sparar ihop pengar till en Switch och hoppas kunna ha råd med en innan Zelda: Breath of the Wild släpps. Tre års väntan är snart över. Hoppas innerligt på att Bethesda även portar Skyrim till Switch då jag velat spela det i hur många år som helst men inte haft möjligheten.

I år ska jag fira julen hemma, som alltid, med familjen. Jag håller just nu på med att skriva min sluttenta för universitetskursen jag går, så jag kommer ha fullt upp.

Jag hoppas att ni får en riktigt god jul, om ni nu firar det, och ett gott nytt år! [love]
//Niko

« Till bloggen

Kommentarer

BizzyMoose21 dec 2016q

Fin lucka. God Jul :)

ibk_ille21 dec 2016q

God jul!

Förresten, vad ska du plugga till?

Nikoe21 dec 2016q

ibk_ille:

Förresten, vad ska du plugga till?


Ska plugga historia :)

ibk_ille22 dec 2016q

Trevligt :)

Megaloman22 dec 2016q

Härligt att du delar med dig!

Jag har också pluggat historia, upp till masternivå. Ett tips är att redan nu fundera ut din inriktning och bestämma dig för om du vill doktorera eller inte. Oavsett är det en fascinerande utbildning!

God Jul!

Nikoe23 dec 2016q

Megaloman:

Jag har också pluggat historia, upp till masternivå. Ett tips är att redan nu fundera ut din inriktning och bestämma dig för om du vill doktorera eller inte. Oavsett är det en fascinerande utbildning!


Roligt att höra, tack för tipsen! Jag har ställt in mig på att doktorera, och jag har även redan börjat fila på några idéer till kandidatuppsatsen. :D

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.