Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

SvenErikSpelar

Registrerad: 17 sep 2015 13:19 Senaste besök: 4 jan 2016 14:54 Online: Nej

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Megaman 2

SvenErikSpelar30 sep 2015 11:19233 visningarKommentera: 0 !

Megaman-spelen har alltid varit en spelserie som legat mig varmt om hjärtat. Framför allt Megaman 2. Till snes blev jag även väldigt fast i Megaman X-spelen som jag tyckte var vansinnigt bra, även om de ändå inte kunde mäta sig mot Megaman 2.

Det första Megamanspelet släpptes till Nintendo 1987. Megaman är ett plattformsspel, inte helt olikt Mario där man är en robot istället för en mustaschbeprydd rörmokare. Från början så skapades megaman för att vara en laboratorieassistent åt Dr Light men efter Dr Wilys svek som byggdes han om till en stridsrobot vars uppgift blev att skydde världen från Dr Wilys elaka robotar.

När jag precis började spela Megaman så hade jag stora problem att ta mig igenom de 6 väktarna för att slutligen komma till Dr Wilys bana och slutligen krossa honom. Megaman 2 var betydligt lättare vilket på den tiden resulterade i att jag började spela mer och mer Megaman 2 och testade att klara spelet på olika sätt genom att ändra ordningen på bossarna. Resultatet blev att jag alltid började med Metalman eftersom vapnet man fick av honom var överlägset bäst och det blev betydligt lättare att springa igenom spelet och skjuta hans sågklingor.

När nintendoåldern var över och Snes, playstation och dataspel dominerade tillvaron så försvann Megaman snart i glömska och jag varken spelade eller lade ned någon direkt tankeverksamhet på spelet på många år. Jag hade antagligen aldrig spelat Megaman 2 igen om det inte vore för Morimoto.

En dag, som till början såg ut att bli som vilken dag som helst så skickade en kompis ett videoklipp till mig över MSN och sa att jag var tvungen att titta på det. Jag lydde honom och väntade snällt på att klippet skulle laddas hem och när det slutligen var klart så startade jag videon utan någon direkt förväntning på vad det skulle vara för något.

Speedruns var för mig okänt vid det här laget och när videon startade så förstod jag inte varför jag skulle kolla på ett över 20 minuter långt klipp som, av allt att döma, var någon som spelade Megaman 2. Morimoto började med Airmans bana som är en av de jobbigaste att spela utan några vapen och svävande plattformar. Morimoto totalkrossade banan och
bara 10 sekunder in i klippet satt jag med stirrande ögon och gapande mun helt hänförd över hur han, på ett nästintill omöjligt sätt kryssade igenom de olika fienderna. När klippet var slut ringde jag omedelbart upp min kompis som skickat klippet och frågade hur i helskotta det där var möjligt.

Han hade inget bra svar på det just då och sa istället att jag skulle komma till honom och testa själv på hans xbox med nesemulator. Det fanns inte mycket annat att göra än att kasta sig på cykeln och trampa över till honom och sen sitta 12 timmar per dag i hans soffa och spela Megaman i hopp om att komma nära Morimotos tid. Nu minns jag inga exakta tider men mitt rekord var betydligt sämre än Morimotos men ändå en rätt bra tid. Helt utan att utnyttja buggar i spelet.

Morimoto klarade spelet på 28½ minut och jag tror att jag låg någonstans runt 32 minuter. Min kompis rotade lite i det här och kom fram till att Morimoto spelat på 50% hastighet och med savestates så att när han gjorde ett misstag så laddade han tillbaka till senaste saven han gjort och fortsatte därifrån utan att det påverkade hans totaltid och på så sätt fick till en helt optimal genomspelning. Jag använde inget av detta och kände mig då rätt nöjd med min tid och började spela mindre och mindre. Vilket faktiskt kändes ganska skönt. Hade trots allt spela Megaman nästan nonstop i en månad.

Tyvärr har jag inte några inspelningar från mitt spelande men vill ni se Morimotos fenomenala genomkörning så kan ni titta här.

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.