Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Aaron Vesterberg Ringhög

Registrerad: 1 nov 2016 20:22 Senaste besök: I dag 08:58 Online: Nej

Skarpnäck AaronVesterbergR Aaron VR Sweden

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Veckan med stort V är här.

Aaron Vesterberg Ringhög 23 maj 2017 12:40137 visningarKommentera: 0 !

Äntligen är det dags att sätta tänderna i Shinji Mikamis otvivelaktigt kanske bästa actionspel någonsin, att släppas loss på PC.

Oavsett kvalitén i portningen är det inget snack om att jag nu har bestämt mig för recensionsupplägg. Det blir en "streamad recension" där du som vill kan få se mig spela igenom hela spektaklet i ca fem sittningar, för att delvis skaffa dig en egen uppfattning, men dessutom se mig peka ut de otroliga detaljer Vanquish har att bjuda på (som jag minns dem).

Huruvida jag lyckas ordna med discolampan i bakgrunden återstår att se... oavsett vilket - blir det en upplevelse värd att analysera djupare än någonsin tidigare.

Häng med när det beger sig vetja! [cool]

Vanquish 4K 60fps.

Aaron Vesterberg Ringhög 12 maj 2017 00:25388 visningarKommentera: 1 !

Förstår du hur stort det här är?

Det tror jag. [wink]

Oavsett vilket är det rent objektivt världen tightaste tredjepersonsskjutare alla kategorier någonsin ever in my life forever and ever.

Objektivt alltså.

Utöver det innehåller det en av de mest mjöliga berättelserna någonsin. Med en fruktansvärt märklig och frustrerande cliffhanger som vi återkommer till.

Och de bästa fienderna. Och de bästa vapnen. Och .. men vänta... nu skriver jag ju ändå?!

Nej, nog nu. Jag återkommer till Vanquish. Lita på det.

Däremot kan jag passa på och ställa en fråga - hur sugen är du på att se mig försöka mig på den svåraste svårighetsgraden i Vanquish i en stream-serie via Loadings kanal..?

Gör din röst hörd i kommentarsfältet om det låter intressant.

Avslutningsvis tar vi en tillbakablick sju år och spanar på Vanquish ursprungliga trailer. Mycket nöje!

https://youtu.be/SvaIR-9RP-k

Allt gott!

(Vanquish 4K 60fps...[love])

The Division Survival-stream 21:00 26/3

Aaron Vesterberg Ringhög 26 mar 2017 14:59818 visningarKommentera: 0 !EDIT:
Jag försökte mig på en extraction tidigare idag, men var tvungen att avbryta på grund av att livet knackade på dörren. DÄRFÖR gör jag ett nytt försök när barnen lagt sig ikväll 21:00. Häng med då!

Tidigare inlägg:

Alright ... är du nyfiken på hur Survival är upplagt?

Kort och gott. Jag är sårad, infekterad och hungrig. Snöstormen tar långsamt kål på mig om jag inte lyckas klä mig varmt eller hålla mig när värmekällor.

Förmodligen det mest intensiva spelläget (som kom som DLC i fjol) i The Division, inte minst om jag hamnar på en startpunkt där mina förutsättningar är som sämst.

Men nog med snack. Se själv vetja! 21:00. [smile]

https://www.youtube.com/channel/UCqx_VJYYnXVb8UQO36__mJw

Så förstör vi Zelda: Breath of the Wild

Aaron Vesterberg Ringhög 19 mar 2017 22:501397 visningarKommentera: 7 !

Jag kommer förmodligen inte tycka om Zelda: Breath of the Wild lika mycket som du om jag ska vara ärlig. Och tyvärr tror jag inte jag är ensam.

Mer specifikt syftar jag på det faktum att vi inte kan sluta prata om spelet av olika anledningar och det borde ju vara en positiv sak (och är givetvis även det i viss mån), men ... nej.

För av allt att döma är Zelda: Breath of the Wild trots alla de nya inslagen fortfarande ett och samma spel om en pojke som räddar en flicka (nej, jag bryr mig inte om Zelda faktiskt "hjälper Link" eftersom jag inte spelar som Zelda och därför inte får känna mig som den starka kvinna du vill framhäva henne att vara) efter att han har besegrat samma gamla Ganon för tionde gången.

Var jag dum som förväntade mig något annat av ett Zelda-spel? Kanske.

Av allt att döma är Links nya äventyr snarare nytt i sina system och rytmen kring dessa. Den nya kartan, den närmast obefintliga handhållningen och upptäckarglädjen som blommar ur detta. Nytt i sitt sätt att inte erbjuda mig logiska och samtidigt kluriga pussel i strängt regelbaserade tempel, utan snarare låta mig använda spelets verktyg till att få lista ut lösningarna på egen hand.

Av allt att döma är det just det här som gör att jag vid det här laget inte längre ser särskilt mycket fram emot att själv få "upptäcka" Breath of the Wild.

För när allt kommer till kritan kommer jag ju nu veta att Ganon ska besegras (och att jag faktiskt KAN besegra honom). Jag vet redan att det går att göra saker i världen efter att jag är klar med huvudberättelsen. Jag vet redan att det mest förväntade sätten att ta mig an spelets utmaningar inte längre är de enda. Jag vet redan att jag KAN experimentera runt med spelets system för att ta mig fram i världen.

Jag vet redan detta och kommer därmed heller inte känna samma "Ahaa!!?!" för varje gång jag upptäcker något nytt. Inte på samma sätt som du gjorde.

För du hade förhoppningsvis inte fått höra alldeles för mycket om spelet innan du begav dig ut i Hyrule. Du hade gissningsvis inte koll på OM det är ytterligare ett Zelda där målet är att hjälpa Zelda och besegra Ganon. Du kanske kunde uppleva din resa med Link genom att ständigt förvänta dig något annorlunda, något nytt även i berättelsen, alltmedan att du ändå upptäcker antalet nya inslag i spelsystemen.

Men inte jag.

Nej, mina förväntningar är nu tyvärr troligtvis alldeles för realistiska.

Jag förväntar mig nämligen att varje vänd sten och varje hörn i spelet vid det här laget knappast kommer blåsa av mig underbyxorna med sina innovativa system och algoritmer. För det är ju precis vad som har beskrivit så väl.

Hur häftigt det är med alla unika situationer som KAN uppstå.

Hur coolt det är att få sitta på den där bergskanten och grilla käk medan regnet pågår i väntan på att få klättra vidare.

Men kommer det vara lika coolt för mig?
Kommer jag slås lika mycket av antalet "Wow, det här trodde jag då aldrig?!"-stunder som du?

Förmodligen inte.

End of rant.

Loreen ... jag är mållös.

Aaron Vesterberg Ringhög 26 feb 2017 10:462010 visningarKommentera: 18 !"Statements":

- Det jag skriver här och nu.
- Det du skriver som en reaktion på vad jag skriver här och nu.
- Det du klickar på i reaktion till vad jag skriver här och nu.

Med andra ord spelar det ingen roll om du håller med mig eller om du tycker jag har fel. Om du ogillar Melodifestivalen, om du ogillar Loreen eller om du inte har någon aning om vad jag pratar om överhuvudtaget.

För faktum är att jag förmodligen aldrig brytt mig så mycket om Melodifestivalen som jag gjort sedan jag såg Loreens framförande igår. En text som syftar till att möta vår rädsla, hitta mod i vår egen agenda och styrka i att kavla upp våra ärmar för att ta tag i det vi hittills bara statuerar att vi ska ta tag i. Ett framförande med fokus på människan och vår inneboende (dock ofta outnyttjade) kraft att förändra genom egen fri vilja.

"Statements":

- Att läsa det här och nicka instämmande.
- Att dela det här och gå vidare i flödet.
- Att skriva en kommentar över varför du håller med eller inte håller med.

Aldrig förr har jag känt så innerligt starkt för ett bidrag till Melodifestivalen. Och aldrig förr har ett bidrag till Melodifestivalen varit så starkt att det för mig är större än Melodifestivalen självt.

Och sist men inte minst ...

Det faktum att bara den här statusuppdateringen får mig att känna mig så delad som jag gör är ytterligare ett magnifikt exempel på låtens faktiska innebörd och hur den får mig att vilja vara konsekvent i mitt handlande i kölvattnet av mina uttalanden.

Därför kommer jag rösta som aldrig förr, lyssna som aldrig förr och pusha som aldrig förr, för att göra allt i min makt för att Loreens "Statements" blir ett stycke konst vi sent kommer glömma.

Till att börja med ska jag nog titta på det en gång till ...

https://youtu.be/ejU7RKmmJMQ

Tidigare inlägg

Nyfiken på nya användargränssnittet på Xbox One?

24 feb 2017 10:490

[url=http://compass.xbox.com/assets/68/12/6812acbb-629d-4606-ab63-491c...

Varför Xbox och Playstation när PC..?

9 feb 2017 13:2921

"PC Masterrace" heter det ju. Jag har i nästan hela mitt...

Det handlar om garaget

30 jan 2017 14:070

Måste skriva något om den fantastiska upplevelsen som garagestriden i...