Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Aaron Vesterberg Ringhög

Registrerad: 1 nov 2016 20:22 Senaste besök: I går 22:16 Online: Nej

Skarpnäck AaronVesterbergR Aaron VR Sweden

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

The Division Survival-stream 21:00 26/3

Aaron Vesterberg Ringhög 26 mar 2017 14:59387 visningarKommentera: 0 !EDIT:
Jag försökte mig på en extraction tidigare idag, men var tvungen att avbryta på grund av att livet knackade på dörren. DÄRFÖR gör jag ett nytt försök när barnen lagt sig ikväll 21:00. Häng med då!

Tidigare inlägg:

Alright ... är du nyfiken på hur Survival är upplagt?

Kort och gott. Jag är sårad, infekterad och hungrig. Snöstormen tar långsamt kål på mig om jag inte lyckas klä mig varmt eller hålla mig när värmekällor.

Förmodligen det mest intensiva spelläget (som kom som DLC i fjol) i The Division, inte minst om jag hamnar på en startpunkt där mina förutsättningar är som sämst.

Men nog med snack. Se själv vetja! 21:00. [smile]

https://www.youtube.com/channel/UCqx_VJYYnXVb8UQO36__mJw

Så förstör vi Zelda: Breath of the Wild

Aaron Vesterberg Ringhög 19 mar 2017 22:50967 visningarKommentera: 7 !

Jag kommer förmodligen inte tycka om Zelda: Breath of the Wild lika mycket som du om jag ska vara ärlig. Och tyvärr tror jag inte jag är ensam.

Mer specifikt syftar jag på det faktum att vi inte kan sluta prata om spelet av olika anledningar och det borde ju vara en positiv sak (och är givetvis även det i viss mån), men ... nej.

För av allt att döma är Zelda: Breath of the Wild trots alla de nya inslagen fortfarande ett och samma spel om en pojke som räddar en flicka (nej, jag bryr mig inte om Zelda faktiskt "hjälper Link" eftersom jag inte spelar som Zelda och därför inte får känna mig som den starka kvinna du vill framhäva henne att vara) efter att han har besegrat samma gamla Ganon för tionde gången.

Var jag dum som förväntade mig något annat av ett Zelda-spel? Kanske.

Av allt att döma är Links nya äventyr snarare nytt i sina system och rytmen kring dessa. Den nya kartan, den närmast obefintliga handhållningen och upptäckarglädjen som blommar ur detta. Nytt i sitt sätt att inte erbjuda mig logiska och samtidigt kluriga pussel i strängt regelbaserade tempel, utan snarare låta mig använda spelets verktyg till att få lista ut lösningarna på egen hand.

Av allt att döma är det just det här som gör att jag vid det här laget inte längre ser särskilt mycket fram emot att själv få "upptäcka" Breath of the Wild.

För när allt kommer till kritan kommer jag ju nu veta att Ganon ska besegras (och att jag faktiskt KAN besegra honom). Jag vet redan att det går att göra saker i världen efter att jag är klar med huvudberättelsen. Jag vet redan att det mest förväntade sätten att ta mig an spelets utmaningar inte längre är de enda. Jag vet redan att jag KAN experimentera runt med spelets system för att ta mig fram i världen.

Jag vet redan detta och kommer därmed heller inte känna samma "Ahaa!!?!" för varje gång jag upptäcker något nytt. Inte på samma sätt som du gjorde.

För du hade förhoppningsvis inte fått höra alldeles för mycket om spelet innan du begav dig ut i Hyrule. Du hade gissningsvis inte koll på OM det är ytterligare ett Zelda där målet är att hjälpa Zelda och besegra Ganon. Du kanske kunde uppleva din resa med Link genom att ständigt förvänta dig något annorlunda, något nytt även i berättelsen, alltmedan att du ändå upptäcker antalet nya inslag i spelsystemen.

Men inte jag.

Nej, mina förväntningar är nu tyvärr troligtvis alldeles för realistiska.

Jag förväntar mig nämligen att varje vänd sten och varje hörn i spelet vid det här laget knappast kommer blåsa av mig underbyxorna med sina innovativa system och algoritmer. För det är ju precis vad som har beskrivit så väl.

Hur häftigt det är med alla unika situationer som KAN uppstå.

Hur coolt det är att få sitta på den där bergskanten och grilla käk medan regnet pågår i väntan på att få klättra vidare.

Men kommer det vara lika coolt för mig?
Kommer jag slås lika mycket av antalet "Wow, det här trodde jag då aldrig?!"-stunder som du?

Förmodligen inte.

End of rant.

Loreen ... jag är mållös.

Aaron Vesterberg Ringhög 26 feb 2017 10:461589 visningarKommentera: 18 !"Statements":

- Det jag skriver här och nu.
- Det du skriver som en reaktion på vad jag skriver här och nu.
- Det du klickar på i reaktion till vad jag skriver här och nu.

Med andra ord spelar det ingen roll om du håller med mig eller om du tycker jag har fel. Om du ogillar Melodifestivalen, om du ogillar Loreen eller om du inte har någon aning om vad jag pratar om överhuvudtaget.

För faktum är att jag förmodligen aldrig brytt mig så mycket om Melodifestivalen som jag gjort sedan jag såg Loreens framförande igår. En text som syftar till att möta vår rädsla, hitta mod i vår egen agenda och styrka i att kavla upp våra ärmar för att ta tag i det vi hittills bara statuerar att vi ska ta tag i. Ett framförande med fokus på människan och vår inneboende (dock ofta outnyttjade) kraft att förändra genom egen fri vilja.

"Statements":

- Att läsa det här och nicka instämmande.
- Att dela det här och gå vidare i flödet.
- Att skriva en kommentar över varför du håller med eller inte håller med.

Aldrig förr har jag känt så innerligt starkt för ett bidrag till Melodifestivalen. Och aldrig förr har ett bidrag till Melodifestivalen varit så starkt att det för mig är större än Melodifestivalen självt.

Och sist men inte minst ...

Det faktum att bara den här statusuppdateringen får mig att känna mig så delad som jag gör är ytterligare ett magnifikt exempel på låtens faktiska innebörd och hur den får mig att vilja vara konsekvent i mitt handlande i kölvattnet av mina uttalanden.

Därför kommer jag rösta som aldrig förr, lyssna som aldrig förr och pusha som aldrig förr, för att göra allt i min makt för att Loreens "Statements" blir ett stycke konst vi sent kommer glömma.

Till att börja med ska jag nog titta på det en gång till ...

https://youtu.be/ejU7RKmmJMQ

Nyfiken på nya användargränssnittet på Xbox One?

Aaron Vesterberg Ringhög 24 feb 2017 10:491472 visningarKommentera: 0 !Jo, i korthet ...

Den senaste uppdateringen för Xbox One-användargränssnittet har sedan ett tag varit ute hos medlemmar i Windows Insider Program / Xbox Preview Program.

I denna tillkommer flertalet nya intressanta funktioner inom delning, hjälpredor för funktionshindrade och mycket mer med ett tydligt fokus att göra upplevelsen snabbare om en ska tro Xbox-teamet själva.

Då jag själv har den senaste uppdateringen tänkte jag djupdyka i de nya funktionerna inom kort och vill veta om det är någon här om händelsevis skulle vilja se det hela live och kunna ställa frågor om uppdateringen?

Lägg en kommentar så kanske vi kör en live-sändning på söndag eller i början på nästa vecka.

Allt gott!

PS. (Nu är min reflektion över "garaget" (en bossfight i RE7 äntligen klar! Den kan du läsa här:
http://nordic.ign.com/resident-evil-7-ps4/1044/feature/creat... )

Varför Xbox och Playstation när PC..?

Aaron Vesterberg Ringhög 9 feb 2017 13:291941 visningarKommentera: 21 !

"PC Masterrace" heter det ju.

Jag har i nästan hela mitt liv aldrig riktigt förstått vad som driver det uttrycket framåt i de forum jag till och från håller till i. Dock har en hel del i mitt liv förändrats de senaste 24 timmarna. Låt mig förklara närmare.

Av den enkla anledningen att universums alla stjärnor och planeter stod i linje inledningsvis denna vecka, har jag ni kommit över ett monster till dator på ett sätt jag aldrig hade gissat och för ett pris som bara kan få mig att tro att jag måste ha gjort något gott för någon i ett tidigare liv. En sådan dator ni vet. "GTX 1080, i7 6700 4GHZ, 16GB RAM, 144MHz" och sån där annan "mumbo-jumbo" som jag bara hört nämnas i främmande forum tidigare.

En sån dator helt enkelt.

Och ja, jag är glad och har precis avslutat ett parti i The Division i full upplösning med högsta inställningarna påslagna samtidigt som jag får uppleva allt i drygt 100 bilder per sekund. Jag är tacksam och känner mig för för första gången på väldigt länge som jag gjorde när jag precis öppnat mitt första Lego-paket under julafton för en sisådär 25 år sedan. Men sen kom ångesten.

Jag började långsamt låta tanken på mina konsoler sjunka in likt en tegelsten som sjunker genom grumligt vatten. Från ingenstans började själva syftet med mina konsoler avta och vissna på ett sätt jag aldrig känt av förut. Det var då det hände.

Jag ringde min fästmö. [love]

Och du ska veta en sak om min fästmö. Hon är långt ifrån lika intresserad av spelmediet som jag är. Trots att båda våra barn fått upp intresse för det roliga med spelande tillsammans, saknar min fästmö nästan helt och hållet engagemang i mitt och barnens spelintresse. Nu skulle alltså hon vara den som kunde hjälpa mig med min ågren.

"Hej." sa jag. "Du fan, jag har en grej jag behöver ta med dig. En grej som jag vet att du inte riktigt kunde bry dig så mycket om, men ändå.."

"Ok..?" svarade hon.

"Jo, det är ju så här ..." och så berättade jag om mitt helt färska och tidigare totalt okända lyxproblem med slutklämmen: "... så jag vet ärligt talat inte varför jag ska ha kvar Xbox och Playstation -konsolerna nu när jag förmodligen kommer spela det mesta av min upplevelser på PC:n. Priserna är bättre, spelen ser bättre ut där och nu kan jag dessutom spela VR-upplevelser tack vare en kraftmaskin. När kommer jag någonsin mer spela på mina konsoler?"

Det var då det kom.

"Men ..." inledde hon. "Det är ju knappast så att du kan ta med dig datorn när du är ute och reser, eller hur?"

Såklart. Vad dum jag är. Mitt Playstation eller min Xbox One S har ju alltid följt med mig till hotellen när jag är ute och reser i jobb. Det är ju knappast som att jag kan ta med datorn fler gånger än denna. Den enda anledningen till varför jag sitter på ett hotellrum med en medtagen stationär dator är ju att jag köpte den på vägen hit. Men jag kommer ju självklart inte ta med den någon mer gång. Det kan jag lova.

"Fan vad bra hon är." tänkte jag för mig själv.

Och sen fortsatte hon!

"Sen är det ju knappast så att du kommer kunna sitta och spela med barnen eller vännerna framför din dator på samma sätt som ni gör när ni alla sitter i soffan framför tv:n, eller hur?"

"Wow!" tänkte jag. "Det stämmer ju faktiskt ..."

Ibland är det fantastiskt att ha någon med andra perspektiv än en själv, som dessutom känner en så bra som min andra hälft faktiskt gör. För även om jag kommer sitta här om ett halvår in med min nya best till maskin, kvarstår det faktum att jag åtminstone nu inte riktigt ännu känner att jag inte behöver mina kära konsoler kvar i mitt liv.

Men visst har jag bara doppat tårna hittills. Vi får vad som händer när jag verkligen börjar simma i dessa nya vatten.

Vem vet, kanske står jag där om ett halvår och för en gångs skull faktiskt förstår vad alla dessa människor menat med "PC Masterrace". Det är väl bara det att jag hoppas förbli ovetande.

Hur skulle du ha tänkt om du befann dig i liknande situation tror du..?

Tidigare inlägg

Det handlar om garaget

30 jan 2017 14:070

Måste skriva något om den fantastiska upplevelsen som garagestriden i...