Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Aaron Vesterberg Ringhög

Registrerad: 1 nov 2016 20:22 Senaste besök: I går 12:14 Online: Nej

Skarpnäck AaronVesterbergR Aaron VR Sweden

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Ramadan Mubarak kära vänner!

Aaron Vesterberg Ringhög 27 maj 2017 13:59724 visningarKommentera: 3 !

Delar med mig av en fin beskrivning som en vän till en vän skrev på facebook, för att bättre än vad jag klarar, beskriva vad Ramadan är.

"VAD ÄR RAMADAN?

Att fasta under månaden Ramadan är en av Islams fem pelare (dvs en av Islams obligatoriska praktiker, de fyra övriga: trosbekännelsen, bönen, allmosan, vallfärden). Fastan innebär att vi inte äter eller dricker från soluppgång till solnedgång. Fastan är en del av Gudsdyrkan och syftet är att komma närmare Gud, att rena kroppen och fokusera på sin tro och andlighet. Ramadan utgör det islamiska årets nionde månad och då den islamiska kalendern följer månåret innebär det att Ramadan ”flyttar på sig” och alltid infaller tio dagar tidigare än föregående år (i gregorianska kalendern). Vi bryter fastan tillsammans med familj och vänner vid solnedgången, först äts dadlar sedan en stor måltid, iftar, som ofta pågår länge. Det sista målet vi äter innan fastan påbörjas igen innan soluppgången kallas suhoor.

Under Ramadan rekommenderas att fokusera på religiösa aktiviteter, att besöka moskén, göra mycket zikhr (upprepa Guds namn), duaa (bön), nattliga böner (taraweeh) och läsa Koran - många läser igenom hela Koran under Ramadan. Under de tio sista dagarna av Ramadan infaller Laylat ul-Qadr ”ödets natt”. Det var under denna natt som profeten Mohammed (frid vare med honom) fick sin första uppenbarelse. Under denna natt sägs att änglarna besöker jorden i stora skaror, alla som ber med hängivenhet får sina synder förlåtna och Gudsdyrkan som utförs under denna natt är lika mycket värd som dyrkan under 1000 månader. Vi vet inte exakt vilken av nätterna ödets natt infaller och därför rekommenderas att utöva mycket dyrkan under dessa tio dagar/nätter, helst i moskén. Många stannar i moskén hela tiden dessa tio dagar för att fullständigt fokusera på Gudsdyrkan (itikaf).

Ramadan avslutas med en av islams två högtider, Eid al Fitr. Innan Eid al Fitr ska man betala högtidens allmosa till fattiga, Zakat al Fitr, som utgörs av det ungefärliga priset för en måltid. På dagen för Eid al Fitr genomförs gemensam eid-bön utomhus eller i moskén (vid dåligt väder) och sedan bryter alla fastan tillsammans vid solnedgången. Iftar på eid-dagen är en stor festmåltid, presenter delas ut till barnen och firandet kan pågå i flera dagar. Vi önskar varandra Eid Mubarak (välsignad högtid).

Inför Ramadan kan vi säga Ramadan Mubarak (välsignad Ramadan) eller Ramadan Kareem (generös Ramadan) till varandra. Som svensk/icke muslim går det bra att säga glad Ramadan eller trevlig Ramadan, om det känns lättare. Men snälla, undvik alla negativa kommentarer! Ofta får vi höra saker som ”vad jobbigt för dig som måste fasta!”, ”jag skulle ALDRIG klara det, vilken plåga!” eller ”stackars dig!”.. Ramadan är en underbar, glädjefylld och fridfull (hög) tid – som varar en hel månad! En tid för gemenskap och samvaro (och makalöst goda måltider!.). Det är en tid att stärka sin tro och fokusera på sin andlighet, en tid att reflektera över skapelsen, sig själv, över tacksamheten för alla välsignelser, en tid för förlåtelse och eftertanke. En tid att vårda sin själ. <3

Ramadan 2017 infaller lördagen 27 maj och avslutas 25 juni med Eid al Fitr, inshaAllah."

(bilden har jag klippt in själv för att visa hur Iftar kan se ut)

Ha en härlig månad med de nära och kära alla muslimska medlemmar här på Loading![love]

Veckan med stort V är här.

Aaron Vesterberg Ringhög 23 maj 2017 12:40743 visningarKommentera: 0 !

Äntligen är det dags att sätta tänderna i Shinji Mikamis otvivelaktigt kanske bästa actionspel någonsin, att släppas loss på PC.

Oavsett kvalitén i portningen är det inget snack om att jag nu har bestämt mig för recensionsupplägg. Det blir en "streamad recension" där du som vill kan få se mig spela igenom hela spektaklet i ca fem sittningar, för att delvis skaffa dig en egen uppfattning, men dessutom se mig peka ut de otroliga detaljer Vanquish har att bjuda på (som jag minns dem).

Huruvida jag lyckas ordna med discolampan i bakgrunden återstår att se... oavsett vilket - blir det en upplevelse värd att analysera djupare än någonsin tidigare.

Häng med när det beger sig vetja! [cool]

Vanquish 4K 60fps.

Aaron Vesterberg Ringhög 12 maj 2017 00:25988 visningarKommentera: 1 !

Förstår du hur stort det här är?

Det tror jag. [wink]

Oavsett vilket är det rent objektivt världen tightaste tredjepersonsskjutare alla kategorier någonsin ever in my life forever and ever.

Objektivt alltså.

Utöver det innehåller det en av de mest mjöliga berättelserna någonsin. Med en fruktansvärt märklig och frustrerande cliffhanger som vi återkommer till.

Och de bästa fienderna. Och de bästa vapnen. Och .. men vänta... nu skriver jag ju ändå?!

Nej, nog nu. Jag återkommer till Vanquish. Lita på det.

Däremot kan jag passa på och ställa en fråga - hur sugen är du på att se mig försöka mig på den svåraste svårighetsgraden i Vanquish i en stream-serie via Loadings kanal..?

Gör din röst hörd i kommentarsfältet om det låter intressant.

Avslutningsvis tar vi en tillbakablick sju år och spanar på Vanquish ursprungliga trailer. Mycket nöje!

https://youtu.be/SvaIR-9RP-k

Allt gott!

(Vanquish 4K 60fps...[love])

The Division Survival-stream 21:00 26/3

Aaron Vesterberg Ringhög 26 mar 2017 14:591401 visningarKommentera: 0 !EDIT:
Jag försökte mig på en extraction tidigare idag, men var tvungen att avbryta på grund av att livet knackade på dörren. DÄRFÖR gör jag ett nytt försök när barnen lagt sig ikväll 21:00. Häng med då!

Tidigare inlägg:

Alright ... är du nyfiken på hur Survival är upplagt?

Kort och gott. Jag är sårad, infekterad och hungrig. Snöstormen tar långsamt kål på mig om jag inte lyckas klä mig varmt eller hålla mig när värmekällor.

Förmodligen det mest intensiva spelläget (som kom som DLC i fjol) i The Division, inte minst om jag hamnar på en startpunkt där mina förutsättningar är som sämst.

Men nog med snack. Se själv vetja! 21:00. [smile]

https://www.youtube.com/channel/UCqx_VJYYnXVb8UQO36__mJw

Så förstör vi Zelda: Breath of the Wild

Aaron Vesterberg Ringhög 19 mar 2017 22:501982 visningarKommentera: 7 !

Jag kommer förmodligen inte tycka om Zelda: Breath of the Wild lika mycket som du om jag ska vara ärlig. Och tyvärr tror jag inte jag är ensam.

Mer specifikt syftar jag på det faktum att vi inte kan sluta prata om spelet av olika anledningar och det borde ju vara en positiv sak (och är givetvis även det i viss mån), men ... nej.

För av allt att döma är Zelda: Breath of the Wild trots alla de nya inslagen fortfarande ett och samma spel om en pojke som räddar en flicka (nej, jag bryr mig inte om Zelda faktiskt "hjälper Link" eftersom jag inte spelar som Zelda och därför inte får känna mig som den starka kvinna du vill framhäva henne att vara) efter att han har besegrat samma gamla Ganon för tionde gången.

Var jag dum som förväntade mig något annat av ett Zelda-spel? Kanske.

Av allt att döma är Links nya äventyr snarare nytt i sina system och rytmen kring dessa. Den nya kartan, den närmast obefintliga handhållningen och upptäckarglädjen som blommar ur detta. Nytt i sitt sätt att inte erbjuda mig logiska och samtidigt kluriga pussel i strängt regelbaserade tempel, utan snarare låta mig använda spelets verktyg till att få lista ut lösningarna på egen hand.

Av allt att döma är det just det här som gör att jag vid det här laget inte längre ser särskilt mycket fram emot att själv få "upptäcka" Breath of the Wild.

För när allt kommer till kritan kommer jag ju nu veta att Ganon ska besegras (och att jag faktiskt KAN besegra honom). Jag vet redan att det går att göra saker i världen efter att jag är klar med huvudberättelsen. Jag vet redan att det mest förväntade sätten att ta mig an spelets utmaningar inte längre är de enda. Jag vet redan att jag KAN experimentera runt med spelets system för att ta mig fram i världen.

Jag vet redan detta och kommer därmed heller inte känna samma "Ahaa!!?!" för varje gång jag upptäcker något nytt. Inte på samma sätt som du gjorde.

För du hade förhoppningsvis inte fått höra alldeles för mycket om spelet innan du begav dig ut i Hyrule. Du hade gissningsvis inte koll på OM det är ytterligare ett Zelda där målet är att hjälpa Zelda och besegra Ganon. Du kanske kunde uppleva din resa med Link genom att ständigt förvänta dig något annorlunda, något nytt även i berättelsen, alltmedan att du ändå upptäcker antalet nya inslag i spelsystemen.

Men inte jag.

Nej, mina förväntningar är nu tyvärr troligtvis alldeles för realistiska.

Jag förväntar mig nämligen att varje vänd sten och varje hörn i spelet vid det här laget knappast kommer blåsa av mig underbyxorna med sina innovativa system och algoritmer. För det är ju precis vad som har beskrivit så väl.

Hur häftigt det är med alla unika situationer som KAN uppstå.

Hur coolt det är att få sitta på den där bergskanten och grilla käk medan regnet pågår i väntan på att få klättra vidare.

Men kommer det vara lika coolt för mig?
Kommer jag slås lika mycket av antalet "Wow, det här trodde jag då aldrig?!"-stunder som du?

Förmodligen inte.

End of rant.

Tidigare inlägg

Loreen ... jag är mållös.

26 feb 2017 10:4618

[url=http://loreenofficial.com/assets/images/header.jpg][img]http://lo...

Nyfiken på nya användargränssnittet på Xbox One?

24 feb 2017 10:490

[url=http://compass.xbox.com/assets/68/12/6812acbb-629d-4606-ab63-491c...

Varför Xbox och Playstation när PC..?

9 feb 2017 13:2921

"PC Masterrace" heter det ju. Jag har i nästan hela mitt...

Det handlar om garaget

30 jan 2017 14:070

Måste skriva något om den fantastiska upplevelsen som garagestriden i...