Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Aaron Vesterberg Ringhög

34 Registrerad: 1 nov 2016 20:22 Senaste besök: I går 15:08 Online: Nej

Skarpnäck AaronVesterbergR Aaron VR Sweden

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Loreen ... jag är mållös.

Aaron Vesterberg Ringhög26 feb 2017 10:462167 visningarKommentera: 18 !"Statements":

- Det jag skriver här och nu.
- Det du skriver som en reaktion på vad jag skriver här och nu.
- Det du klickar på i reaktion till vad jag skriver här och nu.

Med andra ord spelar det ingen roll om du håller med mig eller om du tycker jag har fel. Om du ogillar Melodifestivalen, om du ogillar Loreen eller om du inte har någon aning om vad jag pratar om överhuvudtaget.

För faktum är att jag förmodligen aldrig brytt mig så mycket om Melodifestivalen som jag gjort sedan jag såg Loreens framförande igår. En text som syftar till att möta vår rädsla, hitta mod i vår egen agenda och styrka i att kavla upp våra ärmar för att ta tag i det vi hittills bara statuerar att vi ska ta tag i. Ett framförande med fokus på människan och vår inneboende (dock ofta outnyttjade) kraft att förändra genom egen fri vilja.

"Statements":

- Att läsa det här och nicka instämmande.
- Att dela det här och gå vidare i flödet.
- Att skriva en kommentar över varför du håller med eller inte håller med.

Aldrig förr har jag känt så innerligt starkt för ett bidrag till Melodifestivalen. Och aldrig förr har ett bidrag till Melodifestivalen varit så starkt att det för mig är större än Melodifestivalen självt.

Och sist men inte minst ...

Det faktum att bara den här statusuppdateringen får mig att känna mig så delad som jag gör är ytterligare ett magnifikt exempel på låtens faktiska innebörd och hur den får mig att vilja vara konsekvent i mitt handlande i kölvattnet av mina uttalanden.

Därför kommer jag rösta som aldrig förr, lyssna som aldrig förr och pusha som aldrig förr, för att göra allt i min makt för att Loreens "Statements" blir ett stycke konst vi sent kommer glömma.

Till att börja med ska jag nog titta på det en gång till ...

https://youtu.be/ejU7RKmmJMQ

« Till bloggen

Kommentarer

adde_johan26 feb 2017q

Det spelar ingen roll vilken politisk agena, mysig framtoning, spektakulär scenshow, älskvärd baktanke eller moralisk önskan som finns inbakat i arrangemanget om inte melodin i sig håller måttet. Själva låten var ljummen, på sin höjd, och det är väl i grund och botten det som tävlingen i sig handlar om?

Aaron Vesterberg Ringhög26 feb 2017q

adde_johan:

Själva låten var ljummen, på sin höjd


Nja, där vet jag inte riktigt vad du menar ... [wink]

Hade det inte varit för den i mina öron utmanande slingan som ligger tillsammans med "We don't need no ...", den massiva inramningen samt produktionen i sig, hade jag heller nog inte varit lika tagen. Fanns nog inget som var i kändes i närheten enligt mig (musikaliskt då).

Vilken var din "favorit"?
Kanske förstår jag ditt perspektiv bättre om du berättar vad som faller dig i smaken..?

adde_johan26 feb 2017q

I år har det uteslutande varit skräp i Melodifestivalen. Det finns inte en enda låt som jag ens har tyckt varit ok. Nu låter jag kanske som en bitter 32-åring, och det är jag säkert också, men skräpmagneten som kallas Melodifestivalen har varit starkare än någonsin.

Aaron Vesterberg Ringhög26 feb 2017q

adde_johan:

I år har det uteslutande varit skräp i Melodifestivalen.


Ja, i sådana fall tycker vi ju olika.

adde_johan:

Nu låter jag kanske som en bitter 32-åring, och det är jag säkert också


Hmm ... som en sjukt ointresserad (av Melodifestivalen) 33-åring, vars främsta beteende brukar vara att avlägsna mig och spela något spel medan alla andra tittar på spektaklet, borde jag förstå dig här kanske? Men som sagt, nja kanske inte är åldern trots allt. [wink]

adde_johan:

men skräpmagneten som kallas Melodifestivalen har varit starkare än någonsin.


Här hänger lilla jag inte riktigt med om jag ska vara ärlig. Lust att förtydliga?
Är "skräpmagneten" starkare än någonsin i att den attraherar (i dina ögon) "skräp"..? Eller är Melodifestivalen starkare än någonsin..? Får inte det sistnämnda alternativet att gå ihop med vad skriver i övrigt. [smile]

jono022126 feb 2017q

Jag kan inte sätta fingret på vad som berör mig. Musiken, framträdandet eller en kombination - men Loreens bidrag berör mig och det är nog första gången en låt i Melodifestivalen lyckas med det.

adde_johan26 feb 2017q

Ja, jag menar att magneten hae attraherat mer skräp i år än någonsin tidigare. Det brukar finnas ett par, i vissa fall tre, låtar som kan vara hyfsade, men i år fanns det noll kvalitét (enligt mig). Det finns ingen chans att vi kniper en plats i topp-5 i år.

Aaron Vesterberg Ringhög26 feb 2017q

adde_johan:

Det finns ingen chans att vi kniper en plats i topp-5 i år.


Jag ska tänka på dig om du har rätt. [wink]

jono0221:

Jag kan inte sätta fingret på vad som berör mig. Musiken, framträdandet eller en kombination - men Loreens bidrag berör mig och det är nog första gången en låt i Melodifestivalen lyckas med det.


Typ samma här.

Thomas_8727 feb 2017q

Politiska låtar har väl aldrig gått speciellt bra i mellon. Personligen tyckte jag det här var klasser bättre än Euphoria, men den går nog över huvudet på väldigt många mellotittare.

Nu har jag inte sett lördagens tävling så har ingen aning vad den tävlade mot.

Aaron Vesterberg Ringhög27 feb 2017q

Thomas_87:

Politiska låtar har väl aldrig gått speciellt bra i mellon.


Waterloo ..? [smile]

Skämt åsido, visst är det väl så att många hellre flyr de ämnena när det kommer till glitter och glamour, det kan jag hålla med om.

Men bidragen i lördags var väl helt okej kan jag tycka. Wictoria tyckte jag var uppenbar (ungefär som Loreens bidrag), men ibland blir det inte som man förväntar sig. Det var ju knappast som att Loreens bidrag inte var favorittippat på förhand om en säger så heller för den delen. Men som sagt.

Woosley27 feb 2017q

Tja, Loreen dök upp på scenen, fladdrade runt med Sadakos systrar i tre minuter och såhär i efterhand försöker jag komma ihåg om hon samtidigt framförde en låt?

Personligen tyckte jag att det mest påminde om någon av konstdans-mellanakterna festivalen brukar envisas med att slänga in i väntan på att omröstningen ska bli klar, vilket brukar vara toalettpaustillfälle för mig. Så jag kan nog inte ge låten ett vidare högt betyg.

Aaron Vesterberg Ringhög27 feb 2017q

Woosley:

Tja, Loreen dök upp på scenen, fladdrade runt med Sadakos systrar i tre minuter och såhär i efterhand försöker jag komma ihåg om hon samtidigt framförde en låt?


Det är knappast ovanligt att konst i dess olika former tolkas på så vis från olika människor i olika perioder.

Jag brukar ofta känna en viss tröttsamhet när jag pratar med de som mest spelar FIFA och försöker sig på spel likt Inside eller Journey, varpå de himlar med ögonen och förkastar det som något "simpelt", "barnsligt" eller "tråkigt".

Men smaken är som baken, jag förstår precis hur du ser det. [smile]

Aaron Vesterberg Ringhög27 feb 2017q

Med det sagt menar jag inte att du då är en FIFA-spelare som inte uppskattar exempelvis Inside eller Journey. [wink]

(bara för det så är det väl precis det du är..? [surprised])

Woosley27 feb 2017q

Haha ja givetvis, och COD då givetvis. Musikaliskt lyssnar jag bara på sådant som spelas på RIX, i filmväg föredrar jag Bruckheimer och litterärt... nej jag skojar bara, jag läser inte böcker.

:D

kelegris 3 mar 2017q

Har inte hört låten eller sett framträdandet, men man blir ju lite nyfiken över vad "hypen" handar om. Kollar jag inte texten så säger den väl inte direkt så mycket utan känns väldigt generisk. Kan det vara så att du hittills i livet kanske bara lyssnat på skräpmusik utan något vettigt budskap, tänker jag?

Aaron Vesterberg Ringhög 3 mar 2017q

kelegris:

Kan det vara så att du hittills i livet kanske bara lyssnat på skräpmusik utan något vettigt budskap, tänker jag?


Ja vem vet... "skräpmusik" är ju subjektivt. Kanske är din uppfattning av skräpmusik "bra", medan min är "dålig". Vem vet?

För övrigt förstår jag inte vad du menar här:

kelegris:

Kollar jag inte texten så säger den väl inte direkt så mycket utan känns väldigt generisk.


Om du ej hört eller sett låten och inte heller läst texten har jg svårt att förstå hur du uppfattar den som något överhuvudtaget? [smile]

Aaron Vesterberg Ringhög 4 mar 2017q

On Topic:

Kvällens framförande var inte i närheten av lika bra drag i om jag ska vara ärlig. Lite märkligt hur en uppvisning kan tappa så mycket glöd efter en veckas förberedelser.

Nåväl. Tillbaka till Horizon!

|Berra| 6 mar 2017q

Loreens låt är bättre än många som är i finalen, tyvärr blev hon lottad i en ganska tuff omgång, Anton Hagman kan bli en riktig outsider i finalen, tycker han har en internationell stil.

Tobias Söderlund 7 mar 2017q

Hagman var bra, väldigt internationell och i sammanhanget inte alls svårt att låta tankarna vandra hela vägen tillbaka till Nick Kamen.

Men bra är bra och inte fantastiskt.

Loreens första framträdande med Statements var fantastiskt, och i skrivandets stund håller jag det som en kandidat till en av de absolut bästa och mest relevanta låtar som tvälat i Melodifestivalen.

Tyvärr var det helt givet att hon skulle åka på däng. Låten ligger fel i tiden. Skulle kunna gå argumenterande här, men har en känsla av att det skulle sluta med tjafs och det orkar jag inte riktigt med just nu.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.