Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Kajsa Lundquist

Registrerad: 24 jan 2017 14:10 Senaste besök: 29 jan 2018 16:50 Online: Nej

Välj stad...

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Biowareromans-guiden: Alistair Theirin

Kajsa Lundquist21 feb 2017 21:381654 visningarKommentera: 1 !

Karaktärer och deras historier har alltid varit det som dragit mig mest till spel, så det ter sig nästan naturligt att jag med det skulle dras till Biowares spel, kända för sina välskrivna karaktärer och berättelser. Särskilt en del har alltid förtrollat mig – romanserna. Därmed tänkte jag skapa en guide till Dragon age och Mass Effects bästa romanser. Bara för att jag kan.

Vi börjar den här fantastiska textserien med drömprinsen nummer ett – Alistair Theirin från Dragon Age: Origins.

Alistair var den första Bioware-romansen som jag föll pladask för. Han är söt, snäll och (vågar jag säga det?) HUNKIG! Han har dessutom en humor som lyser upp hela spelet och mitt liv.Men det finns också ett lite otippat mörker i karaktären Alistair. Han är nämligen en oäkting (GASP!), en kunglig sådan också! Detta gör honom till ättling av Fereldens tron, en roll som du själv kan välja att överlåta till honom eller inte. Har du tur spelar du som mänsklig warrior eller rogue, då är det nämligen fritt fram att gifta sig med honom och styra riket tillsammans. Har du däremot valt något av de andra alternativen blir det betydligt mer… omständigt. Flera jag har pratat med genom åren ser Alistair som deras sorgliga romans just för att hans kungliga blod krånglat till det. Med andra ord: han kan dumpa dig för tronen. Eller så kan han dö. Eller så kan du dö. Mycket kan hända, alltså.

Men för mig har han altid varit ljuset i havet av mörker som är mina romansval, han är i princip den enda stabila canon-romansen jag haft i ett Bioware-spel.Det finaste ögonblicket i hela Alistairs romans är när han kommer med en ros till dig. Försiktigt förklarar han att han hittade den i Lothering, en plats som snart skulle bli helt förstörd. Han säger att rosen påminner om dig, då den är något vackert som vuxit ur något förtvivlat, men ändå lyckats växa. Under hela konversationen snubblar han nästan på orden, men är samtidigt mer framåt än någonsin tidigare med att beskriva sina känslor. Det är så otroligt välskrivet och fint att jag nästan vill gråta när jag skriver det här. Så vi rör oss vidare.Alistair växer också själv otroligt mycket under spelets gång. Han börjar som en osäker ung man med lite väl många skämt uppradade så fort han får möjlighet. Men om du gör "rätt" val vid rätt tillfällen så kommer han bli mer säker på sig själv. Han tar åt sig, ser sina styrkor och inser att han också kan leda.Allt som allt är Alistair en av Biowares bästa romanser någonsin. Han är kärleksfull, vänlig och ROLIG! Det finns både så mycket sorg och glädje att hämta i denna karaktär och han är en av anledningarna till att Dragon age: Origins är mitt favoritspel någonsin.(Fanart av therealmcgee)

« Till bloggen

Kommentarer

Tobias Berg22 feb 2017q

I Dragon Age, alltid alltid Morrigan.
Bioware i stort så har jag svårt att säga någon annan än Tali'Zorah, älskar verkligen den karaktären. Blir spännande att se vem man ska kära ner sig i när Andromeda dyker upp.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.